dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Spiesje met merguez, kip, prei en verse samuraisaus (thumbnail)Spiesje met merguez, kip, prei en verse samuraisaus

Spiesje met merguez, kip, prei en verse samuraisaus

40m
19
-
2.5K
Recepten

Spiesje met merguez, kip, prei en verse samuraisaus

Ook bij koude temperaturen kan je perfect barbecueën. Stel zelf spiesjes samen met worst, kip en prei, die je serveert met een pittige mayonaise. Als je het daar niet warm van krijgt …
Spiesje met merguez, kip, prei en verse samuraisaus (thumbnail)Spiesje met merguez, kip, prei en verse samuraisaus

Spiesje met merguez, kip, prei en verse samuraisaus

40m
19
-
2.5K
Recepten

Spiesje met merguez, kip, prei en verse samuraisaus

Ook bij koude temperaturen kan je perfect barbecueën. Stel zelf spiesjes samen met worst, kip en prei, die je serveert met een pittige mayonaise. Als je het daar niet warm van krijgt …
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten19
Beoordeling-
Aantal likes2.5K

Ingrediënten

4 personen
Prei
2 stengels
Boter
Rode ui
1
Kippenvlees
200 g
Olijfolie
Citroen
1
Peper
Provençaalse kruiden
Kippenkruiden
Lookpoeder
Merguezworstjes
2
Eierdooiers
2
Water
1 scheutje
Rode wijnazijn
1 scheutje
Scherpe mosterd
1 el
Tomatenpuree
1 el
Arachideolie
0,2 l
Sambal
2 tl
Zout

Benodigdheden

Staafmixer, minstens 2 stevige satestokjes per persoon, een elektrische staafmixer

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Week de satéstokjes vooraf in water. Zo loop je veel minder kans dat de houten stokjes verbranden tijdens het grillen.
2
Verwarm de barbecue.
2 stengels prei
3
Snijd de stengels prei overlangs doormidden en spoel ze schoon onder de waterstraal. Snijd de prei in ringetjes (niet te dun).
boter
4
Smelt een klont boter in een pan met een scheutje water. Stoof de prei gaar onder deksel.
1 rode ui
5
Pel de rode ui en snijd ze in stukken.
200 g kippenvlees, olijfolie, 0,5 citroenen, peper, Provençaalse kruiden, kippenkruiden, Lookpoeder
6
Snijd het kippenvlees in blokjes. Besprenkel met olijfolie en citroensap. Kruid met peper, kippenkruiden, Provençaalse kruiden en gedroogde look. Meng alles (met je handen) en laat de kip in alle rust marineren.
2 merguezworstjes
7
Snijd de merguezworsten in stukjes.

De samuraisaus

2 eierdooiers
8
Scheid de eieren. Doe enkel de eierdooiers in een diepe mengbeker en klop ze even los.
1 scheutje Water, 1 scheutje Rode wijnazijn, 0,5 citroenen
9
Doe er het water, de rode wijnazijn en het citroensap bij.
1 el scherpe mosterd, 1 el Tomatenpuree
10
Voeg de mosterd en de tomatenpuree toe.
0,2 l arachideolie
11
Plaats de staafmixer in de pot en schenk de olie in een straaltje bij het mengsel. Beweeg de staafmixer op en neer tot je een pittige mayonaise krijgt.
2 tl sambal, zout
12
Breng de saus verder op smaak met sambal en een snuif zout.

Afwerken en serveren

13
Prik op elk satéstokje een stuk ui, merguezworst, prei en kip.
14
Gril de spiesjes op de barbecue. Serveer ze met de huisgemaakte samuraisaus om in te dippen.
1
Week de satéstokjes vooraf in water. Zo loop je veel minder kans dat de houten stokjes verbranden tijdens het grillen.
2
Verwarm de barbecue.

Instructies

1
Week de satéstokjes vooraf in water. Zo loop je veel minder kans dat de houten stokjes verbranden tijdens het grillen.
2
Verwarm de barbecue.
2 stengels prei
3
Snijd de stengels prei overlangs doormidden en spoel ze schoon onder de waterstraal. Snijd de prei in ringetjes (niet te dun).
boter
4
Smelt een klont boter in een pan met een scheutje water. Stoof de prei gaar onder deksel.
1 rode ui
5
Pel de rode ui en snijd ze in stukken.
200 g kippenvlees, olijfolie, 0,5 citroenen, peper, Provençaalse kruiden, kippenkruiden, Lookpoeder
6
Snijd het kippenvlees in blokjes. Besprenkel met olijfolie en citroensap. Kruid met peper, kippenkruiden, Provençaalse kruiden en gedroogde look. Meng alles (met je handen) en laat de kip in alle rust marineren.
2 merguezworstjes
7
Snijd de merguezworsten in stukjes.

De samuraisaus

2 eierdooiers
8
Scheid de eieren. Doe enkel de eierdooiers in een diepe mengbeker en klop ze even los.
1 scheutje Water, 1 scheutje Rode wijnazijn, 0,5 citroenen
9
Doe er het water, de rode wijnazijn en het citroensap bij.
1 el scherpe mosterd, 1 el Tomatenpuree
10
Voeg de mosterd en de tomatenpuree toe.
0,2 l arachideolie
11
Plaats de staafmixer in de pot en schenk de olie in een straaltje bij het mengsel. Beweeg de staafmixer op en neer tot je een pittige mayonaise krijgt.
2 tl sambal, zout
12
Breng de saus verder op smaak met sambal en een snuif zout.

Afwerken en serveren

13
Prik op elk satéstokje een stuk ui, merguezworst, prei en kip.
14
Gril de spiesjes op de barbecue. Serveer ze met de huisgemaakte samuraisaus om in te dippen.
1
Week de satéstokjes vooraf in water. Zo loop je veel minder kans dat de houten stokjes verbranden tijdens het grillen.
2
Verwarm de barbecue.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Spiesje met merguez, kip, prei en verse samuraisaus (thumbnail)Spiesje met merguez, kip, prei en verse samuraisaus
4 personen
40m
Ingrediënten
Prei
2 stengels
Boter
Rode ui
1
Kippenvlees
200 g
Olijfolie
Citroen
1
Peper
Provençaalse kruiden
Kippenkruiden
Lookpoeder
Merguezworstjes
2
Eierdooiers
2
Water
1 scheutje
Rode wijnazijn
1 scheutje
Scherpe mosterd
1 el
Tomatenpuree
1 el
Arachideolie
0,2 l
Sambal
2 tl
Zout

Spiesje met merguez, kip, prei en verse samuraisaus

Ook bij koude temperaturen kan je perfect barbecueën. Stel zelf spiesjes samen met worst, kip en prei, die je serveert met een pittige mayonaise. Als je het daar niet warm van krijgt …
Instructies
1
Week de satéstokjes vooraf in water. Zo loop je veel minder kans dat de houten stokjes verbranden tijdens het grillen.
2
Verwarm de barbecue.
2 stengels prei
3
Snijd de stengels prei overlangs doormidden en spoel ze schoon onder de waterstraal. Snijd de prei in ringetjes (niet te dun).
boter
4
Smelt een klont boter in een pan met een scheutje water. Stoof de prei gaar onder deksel.
1 rode ui
5
Pel de rode ui en snijd ze in stukken.
200 g kippenvlees, olijfolie, 0,5 citroenen, peper, Provençaalse kruiden, kippenkruiden, Lookpoeder
6
Snijd het kippenvlees in blokjes. Besprenkel met olijfolie en citroensap. Kruid met peper, kippenkruiden, Provençaalse kruiden en gedroogde look. Meng alles (met je handen) en laat de kip in alle rust marineren.
2 merguezworstjes
7
Snijd de merguezworsten in stukjes.

De samuraisaus

2 eierdooiers
8
Scheid de eieren. Doe enkel de eierdooiers in een diepe mengbeker en klop ze even los.
1 scheutje Water, 1 scheutje Rode wijnazijn, 0,5 citroenen
9
Doe er het water, de rode wijnazijn en het citroensap bij.
1 el scherpe mosterd, 1 el Tomatenpuree
10
Voeg de mosterd en de tomatenpuree toe.
0,2 l arachideolie
11
Plaats de staafmixer in de pot en schenk de olie in een straaltje bij het mengsel. Beweeg de staafmixer op en neer tot je een pittige mayonaise krijgt.
2 tl sambal, zout
12
Breng de saus verder op smaak met sambal en een snuif zout.

Afwerken en serveren

13
Prik op elk satéstokje een stuk ui, merguezworst, prei en kip.
14
Gril de spiesjes op de barbecue. Serveer ze met de huisgemaakte samuraisaus om in te dippen.