Instructies
4 personen
1
Week de satéstokjes vooraf in water. Zo loop je veel minder kans dat de houten stokjes verbranden tijdens het grillen.
2
Verwarm de barbecue.
2 stengels prei
3
Snijd de stengels prei overlangs doormidden en spoel ze schoon onder de waterstraal. Snijd de prei in ringetjes (niet te dun).
boter
4
Smelt een klont boter in een pan met een scheutje water. Stoof de prei gaar onder deksel.
1 rode ui
5
Pel de rode ui en snijd ze in stukken.
200 g kippenvlees, olijfolie, 0,5 citroenen, peper, Provençaalse kruiden, kippenkruiden, Lookpoeder
6
Snijd het kippenvlees in blokjes. Besprenkel met olijfolie en citroensap. Kruid met peper, kippenkruiden, Provençaalse kruiden en gedroogde look. Meng alles (met je handen) en laat de kip in alle rust marineren.
2 merguezworstjes
7
Snijd de merguezworsten in stukjes.
De samuraisaus
2 eierdooiers
8
Scheid de eieren. Doe enkel de eierdooiers in een diepe mengbeker en klop ze even los.
1 scheutje Water, 1 scheutje Rode wijnazijn, 0,5 citroenen
9
Doe er het water, de rode wijnazijn en het citroensap bij.
1 el scherpe mosterd, 1 el Tomatenpuree
10
Voeg de mosterd en de tomatenpuree toe.
0,2 l arachideolie
11
Plaats de staafmixer in de pot en schenk de olie in een straaltje bij het mengsel. Beweeg de staafmixer op en neer tot je een pittige mayonaise krijgt.
2 tl sambal, zout
12
Breng de saus verder op smaak met sambal en een snuif zout.
Afwerken en serveren
13
Prik op elk satéstokje een stuk ui, merguezworst, prei en kip.
14