dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Zeebaars met sauce vierge, puree en ratatouille (thumbnail)Zeebaars met sauce vierge, puree en ratatouille

Zeebaars met sauce vierge, puree en ratatouille

1u
26
-
4.1K
Recepten

Zeebaars met sauce vierge, puree en ratatouille

Een heerlijk stukje krokante zeebaars geserveerd met een goed gekruide ratatouille en een puree die wegsmelt op je tong. Een gerechtje op het menu op restaurant of datgene dat jij straks op tafel zet voor het hele gezin?
Zeebaars met sauce vierge, puree en ratatouille (thumbnail)Zeebaars met sauce vierge, puree en ratatouille

Zeebaars met sauce vierge, puree en ratatouille

1u
26
-
4.1K
Recepten

Zeebaars met sauce vierge, puree en ratatouille

Een heerlijk stukje krokante zeebaars geserveerd met een goed gekruide ratatouille en een puree die wegsmelt op je tong. Een gerechtje op het menu op restaurant of datgene dat jij straks op tafel zet voor het hele gezin?
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u
Ingrediënten26
Beoordeling-
Aantal likes4.1K

Ingrediënten

4 personen
Aardappelen
1.000 g
Olijfolie
4 scheutjes
Sjalotten
2
Aubergine
0,5
Courgettes
0,5
Gele paprika's
0,5
Rode paprika's
0,5
Look
3 teentjes
Tijm
2 takjes
Tijm
Rozemarijn
2 takjes
Rozemarijn
Laurier
2 blaadje
Tomaten
3
Tomatenpuree
1 tl
Paprikapoeder
1 snuifje
Zout
Peper
Citroenen
0,5
Water
1 scheutje
Boter
1 een klontje
Zeebaarsfilets
2
Eigeel
1
Melk
1 scheutje
Bieslook
0,25
Peterselie
0,25
Dragon
Kappertjes
2 el

Benodigdheden

Een pureestamper, een spatel

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1.000 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.

De ratatouille

1 scheutje olijfolie
2
Zet een grote pan met een scheut olijfolie op het vuur.
2 Sjalotten
3
Pel en snipper de sjalot fijn en stoof aan.
0,5 aubergine, 0,5 courgettes
4
Snijd de courgette en aubergine in kleine blokjes en voeg toe aan de sjalot.
0,5 gele paprika's, 0,5 rode paprika's, 1 teentje Look
5
Schil de paprika en snijd ook fijn. Stoof mee aan met de andere groenten. Kneus en plet de knoflook en voeg toe aan de ratatouille.
2 takjes tijm, 2 takjes rozemarijn, 2 blaadje laurier
6
Bind wat laurier, tijm en rozemarijn tot een bouquet garni en leg in de pot met groenten.
3 tomaten
7
Breng een pot met water aan de kook en emondeer de tomaten. Om de techniek van het emonderennog even op te frissen kan je elke stap hier eens nalezen.
1 tl Tomatenpuree
8
Voeg de tomatenpuree toe aan de groenten.
1 snuifje paprikapoeder, zout, peper
9
Kruid af met wat paprikapoeder, een snuifje zout en wat peper.
10
Verwijder de pitjes uit de tomaat, snijd het tomatenvlees in stukjes en laat mee aanstoven met de rest.

De sauce vierge

1 scheutje olijfolie
11
Neem een kleine pot met een flinke scheut olijfolie en zet op een laag vuurtje.
0,5 citroenen
12
Breng met het sap van een halve citroen een zure toets aan in de olijfolie.
1 scheutje Water
13
Voeg er een klein scheutje water aan toe.
2 teentjes Look
14
Pel en kneus de teentjes look en leg in de olie. Deze hoef je niet te snijden.
tijm, rozemarijn, zout, peper
15
Breng op smaak met wat tijm, rozemarijn, een snuifje zout en een draai van de pepermolen.

De zeebaars en puree

1 scheutje olijfolie, 1 een klontje boter
16
Zet een pan met een scheut olijfolie en een klontje boter op het vuur.
2 zeebaarsfilets, zout, peper
17
Snijd de vis in twee en kruid met wat peper en zout.
18
Leg de zeebaars op zijn vel in de pan en druk plat met een spatel. Zo voorkom je dat de vis krult.
19
Giet de gekookte aardappelen af.
1 eigeel, 1 scheutje melk
20
Voeg er het eigeel en de melk aan toe en stamp al eens plat.
1 scheutje olijfolie
21
Meng de olijfolie er rijkelijk door.
zout
22
Werk af met een snuifje zout.

Afwerken en serveren

0,25 Bieslook, 0,25 peterselie, dragon
23
Snijd de peterselie, enkele takjes dragon en de bieslook fijn en voeg toe aan de lauwe olijfolie.
2 el kappertjes
24
Werk dit sausje af met enkele kappertjes.
25
Tijd om te serveren!
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.

Instructies

1.000 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.

De ratatouille

1 scheutje olijfolie
2
Zet een grote pan met een scheut olijfolie op het vuur.
2 Sjalotten
3
Pel en snipper de sjalot fijn en stoof aan.
0,5 aubergine, 0,5 courgettes
4
Snijd de courgette en aubergine in kleine blokjes en voeg toe aan de sjalot.
0,5 gele paprika's, 0,5 rode paprika's, 1 teentje Look
5
Schil de paprika en snijd ook fijn. Stoof mee aan met de andere groenten. Kneus en plet de knoflook en voeg toe aan de ratatouille.
2 takjes tijm, 2 takjes rozemarijn, 2 blaadje laurier
6
Bind wat laurier, tijm en rozemarijn tot een bouquet garni en leg in de pot met groenten.
3 tomaten
7
Breng een pot met water aan de kook en emondeer de tomaten. Om de techniek van het emonderennog even op te frissen kan je elke stap hier eens nalezen.
1 tl Tomatenpuree
8
Voeg de tomatenpuree toe aan de groenten.
1 snuifje paprikapoeder, zout, peper
9
Kruid af met wat paprikapoeder, een snuifje zout en wat peper.
10
Verwijder de pitjes uit de tomaat, snijd het tomatenvlees in stukjes en laat mee aanstoven met de rest.

De sauce vierge

1 scheutje olijfolie
11
Neem een kleine pot met een flinke scheut olijfolie en zet op een laag vuurtje.
0,5 citroenen
12
Breng met het sap van een halve citroen een zure toets aan in de olijfolie.
1 scheutje Water
13
Voeg er een klein scheutje water aan toe.
2 teentjes Look
14
Pel en kneus de teentjes look en leg in de olie. Deze hoef je niet te snijden.
tijm, rozemarijn, zout, peper
15
Breng op smaak met wat tijm, rozemarijn, een snuifje zout en een draai van de pepermolen.

De zeebaars en puree

1 scheutje olijfolie, 1 een klontje boter
16
Zet een pan met een scheut olijfolie en een klontje boter op het vuur.
2 zeebaarsfilets, zout, peper
17
Snijd de vis in twee en kruid met wat peper en zout.
18
Leg de zeebaars op zijn vel in de pan en druk plat met een spatel. Zo voorkom je dat de vis krult.
19
Giet de gekookte aardappelen af.
1 eigeel, 1 scheutje melk
20
Voeg er het eigeel en de melk aan toe en stamp al eens plat.
1 scheutje olijfolie
21
Meng de olijfolie er rijkelijk door.
zout
22
Werk af met een snuifje zout.

Afwerken en serveren

0,25 Bieslook, 0,25 peterselie, dragon
23
Snijd de peterselie, enkele takjes dragon en de bieslook fijn en voeg toe aan de lauwe olijfolie.
2 el kappertjes
24
Werk dit sausje af met enkele kappertjes.
25
Tijd om te serveren!
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Zeebaars met sauce vierge, puree en ratatouille (thumbnail)Zeebaars met sauce vierge, puree en ratatouille
4 personen
1u
Ingrediënten
Aardappelen
1.000 g
Olijfolie
4 scheutjes
Sjalotten
2
Aubergine
0,5
Courgettes
0,5
Gele paprika's
0,5
Rode paprika's
0,5
Look
3 teentjes
Tijm
2 takjes
Tijm
Rozemarijn
2 takjes
Rozemarijn
Laurier
2 blaadje
Tomaten
3
Tomatenpuree
1 tl
Paprikapoeder
1 snuifje
Zout
Peper
Citroenen
0,5
Water
1 scheutje
Boter
1 een klontje
Zeebaarsfilets
2
Eigeel
1
Melk
1 scheutje
Bieslook
0,25
Peterselie
0,25
Dragon
Kappertjes
2 el

Zeebaars met sauce vierge, puree en ratatouille

Een heerlijk stukje krokante zeebaars geserveerd met een goed gekruide ratatouille en een puree die wegsmelt op je tong. Een gerechtje op het menu op restaurant of datgene dat jij straks op tafel zet voor het hele gezin?
Instructies
1.000 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.

De ratatouille

1 scheutje olijfolie
2
Zet een grote pan met een scheut olijfolie op het vuur.
2 Sjalotten
3
Pel en snipper de sjalot fijn en stoof aan.
0,5 aubergine, 0,5 courgettes
4
Snijd de courgette en aubergine in kleine blokjes en voeg toe aan de sjalot.
0,5 gele paprika's, 0,5 rode paprika's, 1 teentje Look
5
Schil de paprika en snijd ook fijn. Stoof mee aan met de andere groenten. Kneus en plet de knoflook en voeg toe aan de ratatouille.
2 takjes tijm, 2 takjes rozemarijn, 2 blaadje laurier
6
Bind wat laurier, tijm en rozemarijn tot een bouquet garni en leg in de pot met groenten.
3 tomaten
7
Breng een pot met water aan de kook en emondeer de tomaten. Om de techniek van het emonderennog even op te frissen kan je elke stap hier eens nalezen.
1 tl Tomatenpuree
8
Voeg de tomatenpuree toe aan de groenten.
1 snuifje paprikapoeder, zout, peper
9
Kruid af met wat paprikapoeder, een snuifje zout en wat peper.
10
Verwijder de pitjes uit de tomaat, snijd het tomatenvlees in stukjes en laat mee aanstoven met de rest.

De sauce vierge

1 scheutje olijfolie
11
Neem een kleine pot met een flinke scheut olijfolie en zet op een laag vuurtje.
0,5 citroenen
12
Breng met het sap van een halve citroen een zure toets aan in de olijfolie.
1 scheutje Water
13
Voeg er een klein scheutje water aan toe.
2 teentjes Look
14
Pel en kneus de teentjes look en leg in de olie. Deze hoef je niet te snijden.
tijm, rozemarijn, zout, peper
15
Breng op smaak met wat tijm, rozemarijn, een snuifje zout en een draai van de pepermolen.

De zeebaars en puree

1 scheutje olijfolie, 1 een klontje boter
16
Zet een pan met een scheut olijfolie en een klontje boter op het vuur.
2 zeebaarsfilets, zout, peper
17
Snijd de vis in twee en kruid met wat peper en zout.
18
Leg de zeebaars op zijn vel in de pan en druk plat met een spatel. Zo voorkom je dat de vis krult.
19
Giet de gekookte aardappelen af.
1 eigeel, 1 scheutje melk
20
Voeg er het eigeel en de melk aan toe en stamp al eens plat.
1 scheutje olijfolie
21
Meng de olijfolie er rijkelijk door.
zout
22
Werk af met een snuifje zout.

Afwerken en serveren

0,25 Bieslook, 0,25 peterselie, dragon
23
Snijd de peterselie, enkele takjes dragon en de bieslook fijn en voeg toe aan de lauwe olijfolie.
2 el kappertjes
24
Werk dit sausje af met enkele kappertjes.
25
Tijd om te serveren!