Instructies

4 personen
1.000 g aardappelen
1

Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.

De ratatouille

1 scheutje olijfolie
2

Zet een grote pan met een scheut olijfolie op het vuur.

2 Sjalotten
3

Pel en snipper de sjalot fijn en stoof aan.

0,5 aubergine, 0,5 courgettes
4

Snijd de courgette en aubergine in kleine blokjes en voeg toe aan de sjalot.

0,5 gele paprika's, 0,5 rode paprika's, 1 teentje Look
5

Schil de paprika en snijd ook fijn. Stoof mee aan met de andere groenten. Kneus en plet de knoflook en voeg toe aan de ratatouille.

2 takjes tijm, 2 takjes rozemarijn, 2 blaadje laurier
6

Bind wat laurier, tijm en rozemarijn tot een bouquet garni en leg in de pot met groenten.

3 tomaten
7

Breng een pot met water aan de kook en emondeer de tomaten. Om de techniek van het emonderennog even op te frissen kan je elke stap hier eens nalezen.

1 tl Tomatenpuree
8

Voeg de tomatenpuree toe aan de groenten.

1 snuifje paprikapoeder, zout, peper
9

Kruid af met wat paprikapoeder, een snuifje zout en wat peper.

10

Verwijder de pitjes uit de tomaat, snijd het tomatenvlees in stukjes en laat mee aanstoven met de rest.

De sauce vierge

1 scheutje olijfolie
11

Neem een kleine pot met een flinke scheut olijfolie en zet op een laag vuurtje.

0,5 citroenen
12

Breng met het sap van een halve citroen een zure toets aan in de olijfolie.

1 scheutje Water
13

Voeg er een klein scheutje water aan toe.

2 teentjes Look
14

Pel en kneus de teentjes look en leg in de olie. Deze hoef je niet te snijden.

tijm, rozemarijn, zout, peper
15

Breng op smaak met wat tijm, rozemarijn, een snuifje zout en een draai van de pepermolen.

De zeebaars en puree

1 scheutje olijfolie, 1 een klontje boter
16

Zet een pan met een scheut olijfolie en een klontje boter op het vuur.

2 zeebaarsfilets, zout, peper
17

Snijd de vis in twee en kruid met wat peper en zout.

18

Leg de zeebaars op zijn vel in de pan en druk plat met een spatel. Zo voorkom je dat de vis krult.

19

Giet de gekookte aardappelen af.

1 eigeel, 1 scheutje melk
20

Voeg er het eigeel en de melk aan toe en stamp al eens plat.

1 scheutje olijfolie
21

Meng de olijfolie er rijkelijk door.

zout
22

Werk af met een snuifje zout.

Afwerken en serveren

0,25 Bieslook, 0,25 peterselie, dragon
23

Snijd de peterselie, enkele takjes dragon en de bieslook fijn en voeg toe aan de lauwe olijfolie.

2 el kappertjes
24

Werk dit sausje af met enkele kappertjes.

25

Tijd om te serveren!