dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Hoeve-ijs met aardbeiensalade en churros (thumbnail)Hoeve-ijs met aardbeiensalade en churros

Hoeve-ijs met aardbeiensalade en churros

30m
12
-
3.5K
Recepten

Hoeve-ijs met aardbeiensalade en churros

Een poepsimpel dessert met een vleugje kermis in de vorm van churros, verse aardbeien en een lekker bolletje hoeve-ijs. Dit is een schot in de roos voor jong en oud!
Hoeve-ijs met aardbeiensalade en churros (thumbnail)Hoeve-ijs met aardbeiensalade en churros

Hoeve-ijs met aardbeiensalade en churros

30m
12
-
3.5K
Recepten

Hoeve-ijs met aardbeiensalade en churros

Een poepsimpel dessert met een vleugje kermis in de vorm van churros, verse aardbeien en een lekker bolletje hoeve-ijs. Dit is een schot in de roos voor jong en oud!
Type gerechtDessert
Totale tijd30m
Ingrediënten12
Beoordeling-
Aantal likes3.5K

Ingrediënten

4 personen
Boter
120 g
Water
3 dl
Witte suiker
100 g
Vanillestokje
1
Zout
1 snuifje
Bloem
180 g
Eieren
2
Aardbeien
1 bakje
Limoenen
0,5
Cointreau
Bloemsuiker
1 snuifje
Bloemsuiker
Munt

Benodigdheden

Keukenrobot

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Churros

120 g boter, 3 dl Water, 100 g witte suiker, 1 vanillestokje, 1 snuifje zout
1
Doe de boter samen met het water in een pot en smelt op het vuur. Doe er de zaadjes van een vanillestokje, een snuif zout en de suiker bij. Roer alles eens goed om.
180 g bloem
2
Weeg de bloem af, maar meng het maar lepel per lepel onder het beslag. Roer de bloem eerst met een klopper onder het beslag, voeg de volgende lepel pas toe als de bloem volledig opgenomen is, herhaal dit tot alle bloem in het beslag zit. Het beslag gaat de consistentie van een deeg krijgen. Wanneer het te moeilijk wordt om het deeg te mengen met een klopper, gebruik dan een spatel of houten lepel. Dit alles gebeurt nog steeds op het vuur.
2 eieren
3
Haal het beslag van het vuur en doe het in een mengkom. De eieren komen er nu bij op dezelfde wijze als de bloem, namelijk het volgende ei pas toevoegen als het vorige volledig opgenomen is door het deeg. Meng het deeg goed.
4
Doe het beslag in een spuitzak met een gekartelde douille.
5
Spuit het beslag in de friteuse op 175°. Haal ze uit en laat uitlekken.

Aardbeiensalade

1 bakje aardbeien, 0,5 limoenen, Cointreau, 1 snuifje bloemsuiker
6
Snijd de kroontjes van de aardbeien en snijd de vruchten vervolgens in grote stukken. Voeg daarbij het sap van de limoen, een snuif bloemsuiker en een scheutje Cointreau.

Serveren

bloemsuiker, Munt
7
Leg de aardbeiensalade op een bord met een bolletje ijs, wat blaadjes munt en de churros. Bestrooi het geheel met bloemsuiker.
1
Doe de boter samen met het water in een pot en smelt op het vuur. Doe er de zaadjes van een vanillestokje, een snuif zout en de suiker bij. Roer alles eens goed om.
2
Weeg de bloem af, maar meng het maar lepel per lepel onder het beslag. Roer de bloem eerst met een klopper onder het beslag, voeg de volgende lepel pas toe als de bloem volledig opgenomen is, herhaal dit tot alle bloem in het beslag zit. Het beslag gaat de consistentie van een deeg krijgen. Wanneer het te moeilijk wordt om het deeg te mengen met een klopper, gebruik dan een spatel of houten lepel. Dit alles gebeurt nog steeds op het vuur.

Instructies

Churros

120 g boter, 3 dl Water, 100 g witte suiker, 1 vanillestokje, 1 snuifje zout
1
Doe de boter samen met het water in een pot en smelt op het vuur. Doe er de zaadjes van een vanillestokje, een snuif zout en de suiker bij. Roer alles eens goed om.
180 g bloem
2
Weeg de bloem af, maar meng het maar lepel per lepel onder het beslag. Roer de bloem eerst met een klopper onder het beslag, voeg de volgende lepel pas toe als de bloem volledig opgenomen is, herhaal dit tot alle bloem in het beslag zit. Het beslag gaat de consistentie van een deeg krijgen. Wanneer het te moeilijk wordt om het deeg te mengen met een klopper, gebruik dan een spatel of houten lepel. Dit alles gebeurt nog steeds op het vuur.
2 eieren
3
Haal het beslag van het vuur en doe het in een mengkom. De eieren komen er nu bij op dezelfde wijze als de bloem, namelijk het volgende ei pas toevoegen als het vorige volledig opgenomen is door het deeg. Meng het deeg goed.
4
Doe het beslag in een spuitzak met een gekartelde douille.
5
Spuit het beslag in de friteuse op 175°. Haal ze uit en laat uitlekken.

Aardbeiensalade

1 bakje aardbeien, 0,5 limoenen, Cointreau, 1 snuifje bloemsuiker
6
Snijd de kroontjes van de aardbeien en snijd de vruchten vervolgens in grote stukken. Voeg daarbij het sap van de limoen, een snuif bloemsuiker en een scheutje Cointreau.

Serveren

bloemsuiker, Munt
7
Leg de aardbeiensalade op een bord met een bolletje ijs, wat blaadjes munt en de churros. Bestrooi het geheel met bloemsuiker.
1
Doe de boter samen met het water in een pot en smelt op het vuur. Doe er de zaadjes van een vanillestokje, een snuif zout en de suiker bij. Roer alles eens goed om.
2
Weeg de bloem af, maar meng het maar lepel per lepel onder het beslag. Roer de bloem eerst met een klopper onder het beslag, voeg de volgende lepel pas toe als de bloem volledig opgenomen is, herhaal dit tot alle bloem in het beslag zit. Het beslag gaat de consistentie van een deeg krijgen. Wanneer het te moeilijk wordt om het deeg te mengen met een klopper, gebruik dan een spatel of houten lepel. Dit alles gebeurt nog steeds op het vuur.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Hoeve-ijs met aardbeiensalade en churros (thumbnail)Hoeve-ijs met aardbeiensalade en churros
4 personen
30m
Ingrediënten
Boter
120 g
Water
3 dl
Witte suiker
100 g
Vanillestokje
1
Zout
1 snuifje
Bloem
180 g
Eieren
2
Aardbeien
1 bakje
Limoenen
0,5
Cointreau
Bloemsuiker
1 snuifje
Bloemsuiker
Munt

Hoeve-ijs met aardbeiensalade en churros

Een poepsimpel dessert met een vleugje kermis in de vorm van churros, verse aardbeien en een lekker bolletje hoeve-ijs. Dit is een schot in de roos voor jong en oud!
Instructies

Churros

120 g boter, 3 dl Water, 100 g witte suiker, 1 vanillestokje, 1 snuifje zout
1
Doe de boter samen met het water in een pot en smelt op het vuur. Doe er de zaadjes van een vanillestokje, een snuif zout en de suiker bij. Roer alles eens goed om.
180 g bloem
2
Weeg de bloem af, maar meng het maar lepel per lepel onder het beslag. Roer de bloem eerst met een klopper onder het beslag, voeg de volgende lepel pas toe als de bloem volledig opgenomen is, herhaal dit tot alle bloem in het beslag zit. Het beslag gaat de consistentie van een deeg krijgen. Wanneer het te moeilijk wordt om het deeg te mengen met een klopper, gebruik dan een spatel of houten lepel. Dit alles gebeurt nog steeds op het vuur.
2 eieren
3
Haal het beslag van het vuur en doe het in een mengkom. De eieren komen er nu bij op dezelfde wijze als de bloem, namelijk het volgende ei pas toevoegen als het vorige volledig opgenomen is door het deeg. Meng het deeg goed.
4
Doe het beslag in een spuitzak met een gekartelde douille.
5
Spuit het beslag in de friteuse op 175°. Haal ze uit en laat uitlekken.

Aardbeiensalade

1 bakje aardbeien, 0,5 limoenen, Cointreau, 1 snuifje bloemsuiker
6
Snijd de kroontjes van de aardbeien en snijd de vruchten vervolgens in grote stukken. Voeg daarbij het sap van de limoen, een snuif bloemsuiker en een scheutje Cointreau.

Serveren

bloemsuiker, Munt
7
Leg de aardbeiensalade op een bord met een bolletje ijs, wat blaadjes munt en de churros. Bestrooi het geheel met bloemsuiker.