Instructies
4 personen
Churros
120 g boter, 3 dl Water, 100 g witte suiker, 1 vanillestokje, 1 snuifje zout
1
Doe de boter samen met het water in een pot en smelt op het vuur. Doe er de zaadjes van een vanillestokje, een snuif zout en de suiker bij. Roer alles eens goed om.
180 g bloem
2
Weeg de bloem af, maar meng het maar lepel per lepel onder het beslag. Roer de bloem eerst met een klopper onder het beslag, voeg de volgende lepel pas toe als de bloem volledig opgenomen is, herhaal dit tot alle bloem in het beslag zit. Het beslag gaat de consistentie van een deeg krijgen. Wanneer het te moeilijk wordt om het deeg te mengen met een klopper, gebruik dan een spatel of houten lepel. Dit alles gebeurt nog steeds op het vuur.
2 eieren
3
Haal het beslag van het vuur en doe het in een mengkom. De eieren komen er nu bij op dezelfde wijze als de bloem, namelijk het volgende ei pas toevoegen als het vorige volledig opgenomen is door het deeg. Meng het deeg goed.
4
Doe het beslag in een spuitzak met een gekartelde douille.
5
Spuit het beslag in de friteuse op 175°. Haal ze uit en laat uitlekken.
Aardbeiensalade
1 bakje aardbeien, 0,5 limoenen, Cointreau, 1 snuifje bloemsuiker
6
Snijd de kroontjes van de aardbeien en snijd de vruchten vervolgens in grote stukken. Voeg daarbij het sap van de limoen, een snuif bloemsuiker en een scheutje Cointreau.
Serveren
bloemsuiker, Munt
7