Geroosterde venkel met fetacrème en falafel
Geroosterde venkel met fetacrème en falafel
Geroosterde venkel met fetacrème en falafel
Geroosterde venkel met fetacrème en falafel
Ingrediënten
4 personen
Gedroogde kikkererwten
250 g
Venkels
2
Fetakaas+ wat extra voor de afwerking
200 g
Griekse yoghurt
3 el
Ricotta
250 g
Limoensap
Gedroogde oregano
1 snuifje
Cayennepeper
1 snuifje
Munt
0,5 bosjes
Koriander
0,5 bosjes
Platte peterselie
0,5 bosjes
Chilipeper
0,5
Sjalotten
1
Look
2 teentjes
Sesamolie
1 scheutje
Komijn
1 snuifje
Paprikapoeder
1 snuifje
Rode wijnazijn
1 scheutje
Sumak
1 snuifje
Benodigdheden
Blender, een blender
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Eén dag op voorhand:
250 g gedroogde kikkererwten
1
Laat de gedroogde kikkererwten een nachtje weken in een kom water.
Bereiding:
2
Laat de oven voorverwarmen tot 180°C en laat de friteuse voorverwarmen tot 175°C.
2 venkels
3
Snijd de venkel in grote stukken en leg ze op een bakplaat. Hou het groene loof apart voor later. Besprenkel met flink wat olijfolie, peper en zout en schuif de plaat met venkel in de voorverwarmde oven.
200 g Fetakaas, 3 el Griekse yoghurt, 250 g ricotta, limoensap, 1 snuifje gedroogde oregano, 1 snuifje cayennepeper
4
Breek de fetakaas in stukken en doe in de blender. Doe de Griekse yoghurt, de ricotta en het limoensap erbij gevolgd door een snuif gedroogde oregano. Mix het geheel tot een smeuïge crème. Breng op smaak met zout en cayennepeper. Laat de blender opnieuw draaien en schep de crème in een kommetje.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
0,5 bosjes Munt, 0,5 bosjes koriander, 0,5 bosjes platte peterselie, 0,5 chilipeper
5
Giet de geweekte kikkererwten door een zeef en doe ze in de blender. Voeg de groene kruiden toe. Snijd de chilipeper grof en voeg ook toe.
0,5 Sjalotten, 2 teentjes Look
6
Pel vervolgens de sjalot en de look. Snijd de helft van de sjalot grof en voeg samen met de look toe aan de blender.
1 scheutje sesamolie, 1 snuifje komijn, 1 snuifje paprikapoeder, limoensap
7
Kruid de kikkererwten met zout, gerookt paprikapoeder en komijn. Voeg er tenslotte een scheut sesamolie en het sap van een halve limoen aan toe en mix fijn.
0,5 Sjalotten, 1 scheutje Rode wijnazijn
8
Snijd de andere helft van de sjalot in halve maantjes, doe in een kommetje en sprenkel er wat rode wijnazijn over.
9
Haal de venkel uit de oven en laat afkoelen.
10
Schep het mengsel van kikkererwten in de friteuse en bak de falafels lekker krokant.
TIPJe kan ook balletjes rollen van de gemixte kikkererwten.
1 snuifje sumak
11
Schep de fetacrème op een bord. Bestrooi met een snuif sumak en verdeel de stukken venkel en gemarineerde sjalot op het bord.
12
Schep wat falafelballetjes tussen de salade van venkel en werk af met het loof van venkel en enkele blaadjes munt.
Eén dag op voorhand:
250 g gedroogde kikkererwten
1
Laat de gedroogde kikkererwten een nachtje weken in een kom water.
Bereiding:
2
Laat de oven voorverwarmen tot 180°C en laat de friteuse voorverwarmen tot 175°C.
2 venkels
3
Snijd de venkel in grote stukken en leg ze op een bakplaat. Hou het groene loof apart voor later. Besprenkel met flink wat olijfolie, peper en zout en schuif de plaat met venkel in de voorverwarmde oven.
200 g Fetakaas, 3 el Griekse yoghurt, 250 g ricotta, limoensap, 1 snuifje gedroogde oregano, 1 snuifje cayennepeper
4
Breek de fetakaas in stukken en doe in de blender. Doe de Griekse yoghurt, de ricotta en het limoensap erbij gevolgd door een snuif gedroogde oregano. Mix het geheel tot een smeuïge crème. Breng op smaak met zout en cayennepeper. Laat de blender opnieuw draaien en schep de crème in een kommetje.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
0,5 bosjes Munt, 0,5 bosjes koriander, 0,5 bosjes platte peterselie, 0,5 chilipeper
5
Giet de geweekte kikkererwten door een zeef en doe ze in de blender. Voeg de groene kruiden toe. Snijd de chilipeper grof en voeg ook toe.
0,5 Sjalotten, 2 teentjes Look
6
Pel vervolgens de sjalot en de look. Snijd de helft van de sjalot grof en voeg samen met de look toe aan de blender.
1 scheutje sesamolie, 1 snuifje komijn, 1 snuifje paprikapoeder, limoensap
7
Kruid de kikkererwten met zout, gerookt paprikapoeder en komijn. Voeg er tenslotte een scheut sesamolie en het sap van een halve limoen aan toe en mix fijn.
0,5 Sjalotten, 1 scheutje Rode wijnazijn
8
Snijd de andere helft van de sjalot in halve maantjes, doe in een kommetje en sprenkel er wat rode wijnazijn over.
9
Haal de venkel uit de oven en laat afkoelen.
10
Schep het mengsel van kikkererwten in de friteuse en bak de falafels lekker krokant.
TIPJe kan ook balletjes rollen van de gemixte kikkererwten.
1 snuifje sumak
11
Schep de fetacrème op een bord. Bestrooi met een snuif sumak en verdeel de stukken venkel en gemarineerde sjalot op het bord.
12
Schep wat falafelballetjes tussen de salade van venkel en werk af met het loof van venkel en enkele blaadjes munt.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Gedroogde kikkererwten
250 g
Venkels
2
Fetakaas+ wat extra voor de afwerking
200 g
Griekse yoghurt
3 el
Ricotta
250 g
Limoensap
Gedroogde oregano
1 snuifje
Cayennepeper
1 snuifje
Munt
0,5 bosjes
Koriander
0,5 bosjes
Platte peterselie
0,5 bosjes
Chilipeper
0,5
Sjalotten
1
Look
2 teentjes
Sesamolie
1 scheutje
Komijn
1 snuifje
Paprikapoeder
1 snuifje
Rode wijnazijn
1 scheutje
Sumak
1 snuifje
Geroosterde venkel met fetacrème en falafel
Een zalige 'sharing dish' met als basis een luchtige crème van fetakaas. In combinatie met geroosterde venkel en falafel heb je in geen tijd het ideale gerecht op tafel staan om samen met wat vrienden het weekend in te luiden.Instructies
Eén dag op voorhand:
250 g gedroogde kikkererwten
1
Laat de gedroogde kikkererwten een nachtje weken in een kom water.
Bereiding:
2
Laat de oven voorverwarmen tot 180°C en laat de friteuse voorverwarmen tot 175°C.
2 venkels
3
Snijd de venkel in grote stukken en leg ze op een bakplaat. Hou het groene loof apart voor later. Besprenkel met flink wat olijfolie, peper en zout en schuif de plaat met venkel in de voorverwarmde oven.
200 g Fetakaas, 3 el Griekse yoghurt, 250 g ricotta, limoensap, 1 snuifje gedroogde oregano, 1 snuifje cayennepeper
4
Breek de fetakaas in stukken en doe in de blender. Doe de Griekse yoghurt, de ricotta en het limoensap erbij gevolgd door een snuif gedroogde oregano. Mix het geheel tot een smeuïge crème. Breng op smaak met zout en cayennepeper. Laat de blender opnieuw draaien en schep de crème in een kommetje.
0,5 bosjes Munt, 0,5 bosjes koriander, 0,5 bosjes platte peterselie, 0,5 chilipeper
5
Giet de geweekte kikkererwten door een zeef en doe ze in de blender. Voeg de groene kruiden toe. Snijd de chilipeper grof en voeg ook toe.
0,5 Sjalotten, 2 teentjes Look
6
Pel vervolgens de sjalot en de look. Snijd de helft van de sjalot grof en voeg samen met de look toe aan de blender.
1 scheutje sesamolie, 1 snuifje komijn, 1 snuifje paprikapoeder, limoensap
7
Kruid de kikkererwten met zout, gerookt paprikapoeder en komijn. Voeg er tenslotte een scheut sesamolie en het sap van een halve limoen aan toe en mix fijn.
0,5 Sjalotten, 1 scheutje Rode wijnazijn
8
Snijd de andere helft van de sjalot in halve maantjes, doe in een kommetje en sprenkel er wat rode wijnazijn over.
9
Haal de venkel uit de oven en laat afkoelen.
10
Schep het mengsel van kikkererwten in de friteuse en bak de falafels lekker krokant.
TIPJe kan ook balletjes rollen van de gemixte kikkererwten.
1 snuifje sumak
11
Schep de fetacrème op een bord. Bestrooi met een snuif sumak en verdeel de stukken venkel en gemarineerde sjalot op het bord.
12
Schep wat falafelballetjes tussen de salade van venkel en werk af met het loof van venkel en enkele blaadjes munt.