Laat de gedroogde kikkererwten een nachtje weken in een kom water.
Bereiding:
2
Laat de oven voorverwarmen tot 180°C en laat de friteuse voorverwarmen tot 175°C.
2 venkels
3
Snijd de venkel in grote stukken en leg ze op een bakplaat. Hou het groene loof apart voor later. Besprenkel met flink wat olijfolie, peper en zout en schuif de plaat met venkel in de voorverwarmde oven.
200 g Fetakaas, 3 el Griekse yoghurt, 250 g ricotta, limoensap, 1 snuifje gedroogde oregano, 1 snuifje cayennepeper
4
Breek de fetakaas in stukken en doe in de blender. Doe de Griekse yoghurt, de ricotta en het limoensap erbij gevolgd door een snuif gedroogde oregano. Mix het geheel tot een smeuïge crème. Breng op smaak met zout en cayennepeper. Laat de blender opnieuw draaien en schep de crème in een kommetje.
Kruid de kikkererwten met zout, gerookt paprikapoeder en komijn. Voeg er tenslotte een scheut sesamolie en het sap van een halve limoen aan toe en mix fijn.
0,5 Sjalotten, 1 scheutje Rode wijnazijn
8
Snijd de andere helft van de sjalot in halve maantjes, doe in een kommetje en sprenkel er wat rode wijnazijn over.
9
Haal de venkel uit de oven en laat afkoelen.
10
Schep het mengsel van kikkererwten in de friteuse en bak de falafels lekker krokant.
lightbulb_outline
TIPJe kan ook balletjes rollen van de gemixte kikkererwten.
1 snuifje sumak
11
Schep de fetacrème op een bord. Bestrooi met een snuif sumak en verdeel de stukken venkel en gemarineerde sjalot op het bord.
12
Schep wat falafelballetjes tussen de salade van venkel en werk af met het loof van venkel en enkele blaadjes munt.