dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Penne carbonara met pompoen en gerookte zalm (thumbnail)Penne carbonara met pompoen en gerookte zalm

Penne carbonara met pompoen en gerookte zalm

40m
15
81%
6.9K
Recepten

Penne carbonara met pompoen en gerookte zalm

Dit is een klassieke pasta carbonara die Jeroen combineert met pompoen. In plaats van spek werkt Jeroen hem af met gerookte zalm. Het is een stevig gerecht, ideaal om te serveren na een winterse wandeling.
Penne carbonara met pompoen en gerookte zalm (thumbnail)Penne carbonara met pompoen en gerookte zalm

Penne carbonara met pompoen en gerookte zalm

40m
15
81%
6.9K
Recepten

Penne carbonara met pompoen en gerookte zalm

Dit is een klassieke pasta carbonara die Jeroen combineert met pompoen. In plaats van spek werkt Jeroen hem af met gerookte zalm. Het is een stevig gerecht, ideaal om te serveren na een winterse wandeling.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten15
Beoordeling81%
Aantal likes6.9K

Ingrediënten

4 personen
Pompoen
1
Olijfolie
Penne
400 g
Zout
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Paprikapoeder
Cayennepeper
Salie
Parmezaanse kaas
200 g
Eieren
5
Peper
Pompoenpit
handvol
Waterkers
1 bosje
Gerookte zalm
400 g

Benodigdheden

Keukenpapier

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Bereiding

1 pompoen
1
Snijd de pompoen in stukken. Schil hem en verwijder de pitten. Snijd in kleinere blokjes.
olijfolie
2
Verwarm een scheut olijfolie in een pan. Stoof er de pompoenblokjes in aan.
400 g penne, zout
3
Kook de penne gaar in water met een snuifje zout.
2 Sjalotten
4
Pel en halveer de sjalotten. Snijd ze in halve ringen en stoof ze met de pompoen.
1 teentje Look, paprikapoeder, cayennepeper, Salie
5
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de pulp bij de pompoen. Kruid met een snuif gerookt paprikapoeder, cayennepeper en salie. Voeg er een klein scheutje water aan toe en laat garen onder een deksel op een zacht vuur.
200 g Parmezaanse kaas, 5 eieren, peper
6
Rasp de parmezaan. Klop de eieren los met de geraspte kaas. Kruid met peper
handvol pompoenpit
7
Zet een pan op het vuur met een scheutje olijfolie. Rooster de pompoenpitten. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
1 bosje Waterkers
8
Spoel de waterkers.
9
Giet de penne af en doe de pasta bij de gare pompoen. Haal de pan van het vuur. Roer er de eieren met parmezaan door. Doe er een eetlepel kookvocht van de pasta bij.
400 g gerookte zalm
10
Scheur de gerookte zalm in reepjes.
11
Breng de pasta op smaak met wat peper. Werk af met waterkers, geroosterde pompoenpitten en reepjes gerookte zalm.
1
Snijd de pompoen in stukken. Schil hem en verwijder de pitten. Snijd in kleinere blokjes.
2
Verwarm een scheut olijfolie in een pan. Stoof er de pompoenblokjes in aan.

Instructies

Bereiding

1 pompoen
1
Snijd de pompoen in stukken. Schil hem en verwijder de pitten. Snijd in kleinere blokjes.
olijfolie
2
Verwarm een scheut olijfolie in een pan. Stoof er de pompoenblokjes in aan.
400 g penne, zout
3
Kook de penne gaar in water met een snuifje zout.
2 Sjalotten
4
Pel en halveer de sjalotten. Snijd ze in halve ringen en stoof ze met de pompoen.
1 teentje Look, paprikapoeder, cayennepeper, Salie
5
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de pulp bij de pompoen. Kruid met een snuif gerookt paprikapoeder, cayennepeper en salie. Voeg er een klein scheutje water aan toe en laat garen onder een deksel op een zacht vuur.
200 g Parmezaanse kaas, 5 eieren, peper
6
Rasp de parmezaan. Klop de eieren los met de geraspte kaas. Kruid met peper
handvol pompoenpit
7
Zet een pan op het vuur met een scheutje olijfolie. Rooster de pompoenpitten. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
1 bosje Waterkers
8
Spoel de waterkers.
9
Giet de penne af en doe de pasta bij de gare pompoen. Haal de pan van het vuur. Roer er de eieren met parmezaan door. Doe er een eetlepel kookvocht van de pasta bij.
400 g gerookte zalm
10
Scheur de gerookte zalm in reepjes.
11
Breng de pasta op smaak met wat peper. Werk af met waterkers, geroosterde pompoenpitten en reepjes gerookte zalm.
1
Snijd de pompoen in stukken. Schil hem en verwijder de pitten. Snijd in kleinere blokjes.
2
Verwarm een scheut olijfolie in een pan. Stoof er de pompoenblokjes in aan.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Penne carbonara met pompoen en gerookte zalm (thumbnail)Penne carbonara met pompoen en gerookte zalm
4 personen
40m
Ingrediënten
Pompoen
1
Olijfolie
Penne
400 g
Zout
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Paprikapoeder
Cayennepeper
Salie
Parmezaanse kaas
200 g
Eieren
5
Peper
Pompoenpit
handvol
Waterkers
1 bosje
Gerookte zalm
400 g

Penne carbonara met pompoen en gerookte zalm

Dit is een klassieke pasta carbonara die Jeroen combineert met pompoen. In plaats van spek werkt Jeroen hem af met gerookte zalm. Het is een stevig gerecht, ideaal om te serveren na een winterse wandeling.
Instructies

Bereiding

1 pompoen
1
Snijd de pompoen in stukken. Schil hem en verwijder de pitten. Snijd in kleinere blokjes.
olijfolie
2
Verwarm een scheut olijfolie in een pan. Stoof er de pompoenblokjes in aan.
400 g penne, zout
3
Kook de penne gaar in water met een snuifje zout.
2 Sjalotten
4
Pel en halveer de sjalotten. Snijd ze in halve ringen en stoof ze met de pompoen.
1 teentje Look, paprikapoeder, cayennepeper, Salie
5
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de pulp bij de pompoen. Kruid met een snuif gerookt paprikapoeder, cayennepeper en salie. Voeg er een klein scheutje water aan toe en laat garen onder een deksel op een zacht vuur.
200 g Parmezaanse kaas, 5 eieren, peper
6
Rasp de parmezaan. Klop de eieren los met de geraspte kaas. Kruid met peper
handvol pompoenpit
7
Zet een pan op het vuur met een scheutje olijfolie. Rooster de pompoenpitten. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
1 bosje Waterkers
8
Spoel de waterkers.
9
Giet de penne af en doe de pasta bij de gare pompoen. Haal de pan van het vuur. Roer er de eieren met parmezaan door. Doe er een eetlepel kookvocht van de pasta bij.
400 g gerookte zalm
10
Scheur de gerookte zalm in reepjes.
11
Breng de pasta op smaak met wat peper. Werk af met waterkers, geroosterde pompoenpitten en reepjes gerookte zalm.