Instructies
4 personen
Bereiding
1 pompoen
1
Snijd de pompoen in stukken. Schil hem en verwijder de pitten. Snijd in kleinere blokjes.
olijfolie
2
Verwarm een scheut olijfolie in een pan. Stoof er de pompoenblokjes in aan.
400 g penne, zout
3
Kook de penne gaar in water met een snuifje zout.
2 Sjalotten
4
Pel en halveer de sjalotten. Snijd ze in halve ringen en stoof ze met de pompoen.
1 teentje Look, paprikapoeder, cayennepeper, Salie
5
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de pulp bij de pompoen. Kruid met een snuif gerookt paprikapoeder, cayennepeper en salie. Voeg er een klein scheutje water aan toe en laat garen onder een deksel op een zacht vuur.
200 g Parmezaanse kaas, 5 eieren, peper
6
Rasp de parmezaan. Klop de eieren los met de geraspte kaas. Kruid met peper
handvol pompoenpit
7
Zet een pan op het vuur met een scheutje olijfolie. Rooster de pompoenpitten. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
1 bosje Waterkers
8
Spoel de waterkers.
9
Giet de penne af en doe de pasta bij de gare pompoen. Haal de pan van het vuur. Roer er de eieren met parmezaan door. Doe er een eetlepel kookvocht van de pasta bij.
400 g gerookte zalm
10
Scheur de gerookte zalm in reepjes.
11