dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gegrilde forel met venkelsalade en lauwe aardappelen (thumbnail)Gegrilde forel met venkelsalade en lauwe aardappelen

Gegrilde forel met venkelsalade en lauwe aardappelen

45m
17
-
4.1K
Recepten

Gegrilde forel met venkelsalade en lauwe aardappelen

In de Ardennen vind je overal verse forel. Vul de buikholte op met veel groene kruiden en serveer er een salade van venkel en radijs, en wat lauwe, gekookte aardappelen bij.
Gegrilde forel met venkelsalade en lauwe aardappelen (thumbnail)Gegrilde forel met venkelsalade en lauwe aardappelen

Gegrilde forel met venkelsalade en lauwe aardappelen

45m
17
-
4.1K
Recepten

Gegrilde forel met venkelsalade en lauwe aardappelen

In de Ardennen vind je overal verse forel. Vul de buikholte op met veel groene kruiden en serveer er een salade van venkel en radijs, en wat lauwe, gekookte aardappelen bij.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten17
Beoordeling-
Aantal likes4.1K

Ingrediënten

4 personen
Ratte-aardappelen
600 g
Radijs
1 bosje
Venkels
0,5
Appel
1
Lente-uien
2
Forel
4
Tijm
Dille
Rozemarijn
Citroenmelisse
Peper
Zout
Walnoten
100 g
Notenolie
Olijfolie
Ciderazijn
Grof zout

Benodigdheden

Een mandoline of rasp, een barbecue, een barbecueklem

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Verwarm de barbecue.
600 g ratte-aardappelen
2
Was de aardappelen en breng ze aan de kook in water met een snuif zout.
3
Vul een grote kom met ijsblokjes en water.
1 bosje radijs, 0,5 venkels
4
Maak de radijzen schoon en snijd ze in fijne plakjes met de mandoline of rasp. Snijd de venkel ook in fijne plakken. Leg de radijzen en de venkel in het ijswater.
1 appel, 2 lente-uien
5
Snijd de appel eerst in dunne plakjes en dan in reepjes. Snijd de lente-uien in schuine repen. Leg de appel en de lente-uien ook in het ijswater.
TIPDoor de groenten in ijswater te leggen, worden ze veel krokanter.
4 forel, tijm, dille, rozemarijn, citroenmelisse, peper, zout
6
Maak de forellen schoon onder stromend water en dep ze droog. Stop tijm, rozemarijn, dille en citroenmelisse in de buikholte. Kruid met peper en zout.
7
Klem de vissen in een barbecueklem en rooster ze op de barbecue.
8
Haal de groenten uit het ijswater en laat ze uitlekken.
100 g Walnoten, notenolie, olijfolie, Ciderazijn
9
Hak de walnoten grof en snipper wat extra dille. Roer ze door de salade. Kruid met peper en zout. Meng er een likje notenolie, wat olijfolie en een beetje ciderazijn door.
grof zout
10
Giet de aardappelen af en snijd ze in twee. Doe er een beetje olijfolie en een snuif grof zout op.
11
Serveer de geroosterde forellen met de salade en de lauwe aardappelen.
1
Verwarm de barbecue.
2
Was de aardappelen en breng ze aan de kook in water met een snuif zout.

Instructies

1
Verwarm de barbecue.
600 g ratte-aardappelen
2
Was de aardappelen en breng ze aan de kook in water met een snuif zout.
3
Vul een grote kom met ijsblokjes en water.
1 bosje radijs, 0,5 venkels
4
Maak de radijzen schoon en snijd ze in fijne plakjes met de mandoline of rasp. Snijd de venkel ook in fijne plakken. Leg de radijzen en de venkel in het ijswater.
1 appel, 2 lente-uien
5
Snijd de appel eerst in dunne plakjes en dan in reepjes. Snijd de lente-uien in schuine repen. Leg de appel en de lente-uien ook in het ijswater.
TIPDoor de groenten in ijswater te leggen, worden ze veel krokanter.
4 forel, tijm, dille, rozemarijn, citroenmelisse, peper, zout
6
Maak de forellen schoon onder stromend water en dep ze droog. Stop tijm, rozemarijn, dille en citroenmelisse in de buikholte. Kruid met peper en zout.
7
Klem de vissen in een barbecueklem en rooster ze op de barbecue.
8
Haal de groenten uit het ijswater en laat ze uitlekken.
100 g Walnoten, notenolie, olijfolie, Ciderazijn
9
Hak de walnoten grof en snipper wat extra dille. Roer ze door de salade. Kruid met peper en zout. Meng er een likje notenolie, wat olijfolie en een beetje ciderazijn door.
grof zout
10
Giet de aardappelen af en snijd ze in twee. Doe er een beetje olijfolie en een snuif grof zout op.
11
Serveer de geroosterde forellen met de salade en de lauwe aardappelen.
1
Verwarm de barbecue.
2
Was de aardappelen en breng ze aan de kook in water met een snuif zout.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gegrilde forel met venkelsalade en lauwe aardappelen (thumbnail)Gegrilde forel met venkelsalade en lauwe aardappelen
4 personen
45m
Ingrediënten
Ratte-aardappelen
600 g
Radijs
1 bosje
Venkels
0,5
Appel
1
Lente-uien
2
Forel
4
Tijm
Dille
Rozemarijn
Citroenmelisse
Peper
Zout
Walnoten
100 g
Notenolie
Olijfolie
Ciderazijn
Grof zout

Gegrilde forel met venkelsalade en lauwe aardappelen

In de Ardennen vind je overal verse forel. Vul de buikholte op met veel groene kruiden en serveer er een salade van venkel en radijs, en wat lauwe, gekookte aardappelen bij.
Instructies
1
Verwarm de barbecue.
600 g ratte-aardappelen
2
Was de aardappelen en breng ze aan de kook in water met een snuif zout.
3
Vul een grote kom met ijsblokjes en water.
1 bosje radijs, 0,5 venkels
4
Maak de radijzen schoon en snijd ze in fijne plakjes met de mandoline of rasp. Snijd de venkel ook in fijne plakken. Leg de radijzen en de venkel in het ijswater.
1 appel, 2 lente-uien
5
Snijd de appel eerst in dunne plakjes en dan in reepjes. Snijd de lente-uien in schuine repen. Leg de appel en de lente-uien ook in het ijswater.
TIPDoor de groenten in ijswater te leggen, worden ze veel krokanter.
4 forel, tijm, dille, rozemarijn, citroenmelisse, peper, zout
6
Maak de forellen schoon onder stromend water en dep ze droog. Stop tijm, rozemarijn, dille en citroenmelisse in de buikholte. Kruid met peper en zout.
7
Klem de vissen in een barbecueklem en rooster ze op de barbecue.
8
Haal de groenten uit het ijswater en laat ze uitlekken.
100 g Walnoten, notenolie, olijfolie, Ciderazijn
9
Hak de walnoten grof en snipper wat extra dille. Roer ze door de salade. Kruid met peper en zout. Meng er een likje notenolie, wat olijfolie en een beetje ciderazijn door.
grof zout
10
Giet de aardappelen af en snijd ze in twee. Doe er een beetje olijfolie en een snuif grof zout op.
11
Serveer de geroosterde forellen met de salade en de lauwe aardappelen.