Instructies
4 personen
1
Verwarm de barbecue.
600 g ratte-aardappelen
2
Was de aardappelen en breng ze aan de kook in water met een snuif zout.
3
Vul een grote kom met ijsblokjes en water.
1 bosje radijs, 0,5 venkels
4
Maak de radijzen schoon en snijd ze in fijne plakjes met de mandoline of rasp. Snijd de venkel ook in fijne plakken. Leg de radijzen en de venkel in het ijswater.
1 appel, 2 lente-uien
5
Snijd de appel eerst in dunne plakjes en dan in reepjes. Snijd de lente-uien in schuine repen. Leg de appel en de lente-uien ook in het ijswater.
TIPDoor de groenten in ijswater te leggen, worden ze veel krokanter.
4 forel, tijm, dille, rozemarijn, citroenmelisse, peper, zout
6
Maak de forellen schoon onder stromend water en dep ze droog. Stop tijm, rozemarijn, dille en citroenmelisse in de buikholte. Kruid met peper en zout.
7
Klem de vissen in een barbecueklem en rooster ze op de barbecue.
8
Haal de groenten uit het ijswater en laat ze uitlekken.
100 g Walnoten, notenolie, olijfolie, Ciderazijn
9
Hak de walnoten grof en snipper wat extra dille. Roer ze door de salade. Kruid met peper en zout. Meng er een likje notenolie, wat olijfolie en een beetje ciderazijn door.
grof zout
10
Giet de aardappelen af en snijd ze in twee. Doe er een beetje olijfolie en een snuif grof zout op.
11