Onze spaghettisaus
Tomatensaus met groenten, pancetta, gehakt en rode wijn.
Jeroen maakt een grote pot (6 liter) saus. De rest kan je invriezen voor later.
Onze spaghettisaus
Tomatensaus met groenten, pancetta, gehakt en rode wijn.
Jeroen maakt een grote pot (6 liter) saus. De rest kan je invriezen voor later.
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Gemengd gehakt
400 g
Gedroogde champignons
3 g
Uien
1,2
Look
1,6 teentjes
Wortelen
0,6
Selder
0,8 stengels
Gedroogde oregano
0,2 el
Chiliflakes
0,2 tl
Laurierblaadjes
0,8
Tijm
1,2 takjes
Rozemarijn
0,4 takjes
Pancetta
40 g
Ansjovisfiletsgezouten
1,2
Rode wijn
0,2 fles
Tomatenpuree
28 g
Gepelde tomaten
160 g
Voor de saus:
1
Verwarm de oven voor tot 150 °C.
3 g gedroogde champignons
2
Laat de gedroogde champignons weken in een liter kokend water.
1,2 uien, 1,6 teentjes Look, 0,6 wortelen, 0,8 stengels selder
3
Snijd de uien, knoflook, wortelen en selder heel fijn of mix ze een voor een in de blender.
4
Stoof de uien en de selder in een flinke scheut olijfolie in een vuurvaste stoofpot.
5
Voeg de wortel en de knoflook toe.
40 g pancetta
6
Snijd de pancetta in fijne blokjes of hak het vlees kort fijn in de hakmolen en stoof de pancetta langzaam aan met de groenten.
1,2 ansjovisfilets (gezouten)
7
Doe hetzelfde met de ansjovisfilets.
400 g gemengd gehakt
8
Bak in een aparte pan het gehakt mooi krokant en voeg het toe aan de groenten.
28 g Tomatenpuree
9
Voeg de tomatenpuree toe en laat die even meebakken.
0,2 fles rode wijn
10
Blus de pan waar het vlees in gebakken is met de helft van de rode wijn en laat even goed doorkoken. Roer de aanbaksels los.
11
Voeg de rest van de rode wijn toe aan de groenten.
0,2 el gedroogde oregano, 0,2 tl chiliflakes, 0,8 laurierblaadjes, 1,2 takjes tijm, 0,4 takjes rozemarijn
12
Voeg de gedroogde oregano, de chiliflakes, laurier, tijm en rozemarijn toe. Of maak een bouquet garni van de laurier, tijm en rozemarijn.
3 g gedroogde champignons
13
Haal de champignons uit het water en hak ze fijn. Voeg ze toe aan de saus, samen met het water waarin de champignons geweekt hebben; dat geeft veel umami.
160 g gepelde tomaten
14
Knijp de gepelde tomaten in stukjes en voeg ze toe aan de saus.
15
Spoel de blikjes uit met water en voeg het toe.
16
Zet een deksel op de pot en schuif de saus voor 3 uur in de oven.
17
Serveer de saus met spaghetti of een andere pasta naar keuze.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Voor de saus:
1
Verwarm de oven voor tot 150 °C.
3 g gedroogde champignons
2
Laat de gedroogde champignons weken in een liter kokend water.
1,2 uien, 1,6 teentjes Look, 0,6 wortelen, 0,8 stengels selder
3
Snijd de uien, knoflook, wortelen en selder heel fijn of mix ze een voor een in de blender.
4
Stoof de uien en de selder in een flinke scheut olijfolie in een vuurvaste stoofpot.
5
Voeg de wortel en de knoflook toe.
40 g pancetta
6
Snijd de pancetta in fijne blokjes of hak het vlees kort fijn in de hakmolen en stoof de pancetta langzaam aan met de groenten.
1,2 ansjovisfilets (gezouten)
7
Doe hetzelfde met de ansjovisfilets.
400 g gemengd gehakt
8
Bak in een aparte pan het gehakt mooi krokant en voeg het toe aan de groenten.
28 g Tomatenpuree
9
Voeg de tomatenpuree toe en laat die even meebakken.
0,2 fles rode wijn
10
Blus de pan waar het vlees in gebakken is met de helft van de rode wijn en laat even goed doorkoken. Roer de aanbaksels los.
11
Voeg de rest van de rode wijn toe aan de groenten.
0,2 el gedroogde oregano, 0,2 tl chiliflakes, 0,8 laurierblaadjes, 1,2 takjes tijm, 0,4 takjes rozemarijn
12
Voeg de gedroogde oregano, de chiliflakes, laurier, tijm en rozemarijn toe. Of maak een bouquet garni van de laurier, tijm en rozemarijn.
3 g gedroogde champignons
13
Haal de champignons uit het water en hak ze fijn. Voeg ze toe aan de saus, samen met het water waarin de champignons geweekt hebben; dat geeft veel umami.
160 g gepelde tomaten
14
Knijp de gepelde tomaten in stukjes en voeg ze toe aan de saus.
15
Spoel de blikjes uit met water en voeg het toe.
16
Zet een deksel op de pot en schuif de saus voor 3 uur in de oven.
17
Serveer de saus met spaghetti of een andere pasta naar keuze.