dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Vanillecoupe met geplette frambozen en chocoladesaus (thumbnail)Vanillecoupe met geplette frambozen en chocoladesaus

Vanillecoupe met geplette frambozen en chocoladesaus

20m
8
-
2.1K
Recepten

Vanillecoupe met geplette frambozen en chocoladesaus

Bestaat er vakantie zonder een ijscoupe? Je kan enkele bollen vanilleijs scheppen en er een sausje bij serveren, of doe eens eigenzinnig. Jeroen plet schepklaar ijs met verse frambozen. Zo’n beker koud dessert werkt hij af met half opgeklopte slagroom met vanille en koekjeskruimels. Eenvoud troef en toch zo lekker…
Vanillecoupe met geplette frambozen en chocoladesaus (thumbnail)Vanillecoupe met geplette frambozen en chocoladesaus

Vanillecoupe met geplette frambozen en chocoladesaus

20m
8
-
2.1K
Recepten

Vanillecoupe met geplette frambozen en chocoladesaus

Bestaat er vakantie zonder een ijscoupe? Je kan enkele bollen vanilleijs scheppen en er een sausje bij serveren, of doe eens eigenzinnig. Jeroen plet schepklaar ijs met verse frambozen. Zo’n beker koud dessert werkt hij af met half opgeklopte slagroom met vanille en koekjeskruimels. Eenvoud troef en toch zo lekker…
Type gerechtDessert
Totale tijd20m
Ingrediënten8
Beoordeling-
Aantal likes2.1K

Ingrediënten

4 personen
Chocolade
120 g
Melk
0,06 l
Slagroom
0,2 l
Vanillestokje
1
Suiker
1 el
Vanille-ijs
6
Frambozen
250 g
Petit-beurrekoekjes
6

Benodigdheden

Handmixer, een ijsschep

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Simpele chocoladesaus

120 g Chocolade, 0,06 l melk
1
Giet de melk in een potje dat verwarmd wordt op een zacht vuur.
2
Breek de chocolade in stukken en doe ze in de melk. Roer met de garde tot de chocolade is weggemolten. Doof het vuur, en zet de chocoladesaus even opzij.

Vanilleroom

0,2 l slagroom, 1 vanillestokje, 1 el suiker
3
Schenk de (volle) room in een (kleine) mengkom en voeg een beetje suiker toe.
4
Snij de vanillepeul overlangs in twee en gebruik de punt van een mesje om er zoveel mogelijk vanillezaadjes uit te schrapen.
5
Doe het ‘vanillemerg’ in de room en klop de room tot halve dikte met de garde (of de handmixer).

Afwerking

6 vanille-ijs, 250 g frambozen, 6 petit-beurrekoekjes
6
Schep 6 grote bollen vanilleijs in een mengkom. Gebruik bij voorkeur schepklaar ijs.
7
Doe de frambozen bij het ijs en roer met een vork tot je een smeuïge massa krijgt. Plet de frambozen gedeeltelijk tijdens het roeren.
8
Schep het ijs met frambozen in coupes.
9
Lepel eerst wat chocoladesaus over elk dessert en vervolgens wat vanilleroom.
10
Verkruimel de petit beurrekoekjes en strooi een portie bovenop elk glas met dessert.
1
Giet de melk in een potje dat verwarmd wordt op een zacht vuur.
2
Breek de chocolade in stukken en doe ze in de melk. Roer met de garde tot de chocolade is weggemolten. Doof het vuur, en zet de chocoladesaus even opzij.

Instructies

Simpele chocoladesaus

120 g Chocolade, 0,06 l melk
1
Giet de melk in een potje dat verwarmd wordt op een zacht vuur.
2
Breek de chocolade in stukken en doe ze in de melk. Roer met de garde tot de chocolade is weggemolten. Doof het vuur, en zet de chocoladesaus even opzij.

Vanilleroom

0,2 l slagroom, 1 vanillestokje, 1 el suiker
3
Schenk de (volle) room in een (kleine) mengkom en voeg een beetje suiker toe.
4
Snij de vanillepeul overlangs in twee en gebruik de punt van een mesje om er zoveel mogelijk vanillezaadjes uit te schrapen.
5
Doe het ‘vanillemerg’ in de room en klop de room tot halve dikte met de garde (of de handmixer).

Afwerking

6 vanille-ijs, 250 g frambozen, 6 petit-beurrekoekjes
6
Schep 6 grote bollen vanilleijs in een mengkom. Gebruik bij voorkeur schepklaar ijs.
7
Doe de frambozen bij het ijs en roer met een vork tot je een smeuïge massa krijgt. Plet de frambozen gedeeltelijk tijdens het roeren.
8
Schep het ijs met frambozen in coupes.
9
Lepel eerst wat chocoladesaus over elk dessert en vervolgens wat vanilleroom.
10
Verkruimel de petit beurrekoekjes en strooi een portie bovenop elk glas met dessert.
1
Giet de melk in een potje dat verwarmd wordt op een zacht vuur.
2
Breek de chocolade in stukken en doe ze in de melk. Roer met de garde tot de chocolade is weggemolten. Doof het vuur, en zet de chocoladesaus even opzij.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Vanillecoupe met geplette frambozen en chocoladesaus (thumbnail)Vanillecoupe met geplette frambozen en chocoladesaus
4 personen
20m
Ingrediënten
Chocolade
120 g
Melk
0,06 l
Slagroom
0,2 l
Vanillestokje
1
Suiker
1 el
Vanille-ijs
6
Frambozen
250 g
Petit-beurrekoekjes
6

Vanillecoupe met geplette frambozen en chocoladesaus

Bestaat er vakantie zonder een ijscoupe? Je kan enkele bollen vanilleijs scheppen en er een sausje bij serveren, of doe eens eigenzinnig. Jeroen plet schepklaar ijs met verse frambozen. Zo’n beker koud dessert werkt hij af met half opgeklopte slagroom met vanille en koekjeskruimels. Eenvoud troef en toch zo lekker…
Instructies

Simpele chocoladesaus

120 g Chocolade, 0,06 l melk
1
Giet de melk in een potje dat verwarmd wordt op een zacht vuur.
2
Breek de chocolade in stukken en doe ze in de melk. Roer met de garde tot de chocolade is weggemolten. Doof het vuur, en zet de chocoladesaus even opzij.

Vanilleroom

0,2 l slagroom, 1 vanillestokje, 1 el suiker
3
Schenk de (volle) room in een (kleine) mengkom en voeg een beetje suiker toe.
4
Snij de vanillepeul overlangs in twee en gebruik de punt van een mesje om er zoveel mogelijk vanillezaadjes uit te schrapen.
5
Doe het ‘vanillemerg’ in de room en klop de room tot halve dikte met de garde (of de handmixer).

Afwerking

6 vanille-ijs, 250 g frambozen, 6 petit-beurrekoekjes
6
Schep 6 grote bollen vanilleijs in een mengkom. Gebruik bij voorkeur schepklaar ijs.
7
Doe de frambozen bij het ijs en roer met een vork tot je een smeuïge massa krijgt. Plet de frambozen gedeeltelijk tijdens het roeren.
8
Schep het ijs met frambozen in coupes.
9
Lepel eerst wat chocoladesaus over elk dessert en vervolgens wat vanilleroom.
10
Verkruimel de petit beurrekoekjes en strooi een portie bovenop elk glas met dessert.