dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Krokante kip met zoetzure rode kool, verse sambal en bruine rijst (thumbnail)Krokante kip met zoetzure rode kool, verse sambal en bruine rijst

Krokante kip met zoetzure rode kool, verse sambal en bruine rijst

30m
24
-
12.5K
Recepten

Krokante kip met zoetzure rode kool, verse sambal en bruine rijst

We gaan de Indiase toer op met krokant gebakken kippendijen, knapperige zoetzure rode kool, verse sambal en bruine rijst. Niet slecht voor een simpele weekdag!
Krokante kip met zoetzure rode kool, verse sambal en bruine rijst (thumbnail)Krokante kip met zoetzure rode kool, verse sambal en bruine rijst

Krokante kip met zoetzure rode kool, verse sambal en bruine rijst

30m
24
-
12.5K
Recepten

Krokante kip met zoetzure rode kool, verse sambal en bruine rijst

We gaan de Indiase toer op met krokant gebakken kippendijen, knapperige zoetzure rode kool, verse sambal en bruine rijst. Niet slecht voor een simpele weekdag!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten24
Beoordeling-
Aantal likes12.5K

Ingrediënten

4 personen
Ajuinen
2
Arachideolie
Arachideolie
1 scheutje
Bruine rijst
125 g
Tijm
1 takje
Laurier
2 een blaadje
Rijstazijn
0,4 l
Rijstazijn
1 el
Water
0,4 l
Steranijs
2
Kaneelstokje
1
Kristalsuiker
100 g
Rode kolen
0,25
Rode ui
1
Gember
30 g
Look
2 teentjes
Chilipeper
0,5
Zoete ketjap
1 el
Tomatenpuree
1 el
Kippenkruiden
1 snuifje
Bloem
150 g
Maïzena
50
Kippenbouten
600 g
Lente-uien
2 stengels
Munt
Koriander

Benodigdheden

Blender, blender, mandoline

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De bruine rijst

1 ajuin, arachideolie
1
Pel de ui voor de rijst en snipper ze fijn. Laat een scheutje arachideolie heet worden in een pot en stoof de ui erin aan.
125 g Bruine rijst, 1 takje tijm, 1 een blaadje laurier
2
Voeg er de rijst aan toe en laat hem even stoven. Voeg er een takje tijm, een blaadje laurier, peper en zout aan toe.
3
Blus het geheel met het dubbele aan water, zet een deksel op de pot en breng de rijst aan de kook.

De knapperige zoetzure rode kool

0,4 l rijstazijn, 0,4 l Water, 2 Steranijs, 1 kaneelstokje, 100 g kristalsuiker, 1 een blaadje laurier
4
Breng het water met de rijstazijn in een steelpan aan de kook en voeg er de steranijs, de kaneel, de suiker, een snuif zout, wat gemalen peper en de laurier aan toe.
0,25 rode kolen
5
Snijd de rode kool met een mandoline en doe ze in een kom.
1 rode ui
6
Pel de rode ui, snijd ze in fijne halve maantjes en voeg ze toe aan de kool.
7
Giet de hete marinade over de rode kool, dek af met wat vershoudfolie en laat het geheel even afkoelen.

De sambal

1 scheutje arachideolie
8
Laat een scheutje arachideolie heet worden in een steelpannetje.
1 ajuin
9
Pel de ui voor de sambal en snipper ze fijn. Doe ze vervolgens in de blender.
30 g gember, 2 teentjes Look, 0,5 chilipeper
10
Pel de look en schil de gember. Snijd ze grof en voeg ze toe aan de ui. Snijd ook de chilipeper grof en voeg hem toe.
11
Maal de ui, de look, de gember en de chili fijn en stoof ze aan in de olie. Laat een deel van het vocht verdampen en voeg er een goede snuif zout aan toe.
1 el rijstazijn, 1 el Zoete Ketjap, 1 el Tomatenpuree
12
Voeg vervolgens de tomatenpuree, de ketjap manis en de rijstazijn toe.
13
Laat het geheel even stoven en laat de sambal wat afkoelen.

De krokante kippendijen

1 snuifje kippenkruiden, arachideolie
14
Laat in een pan een goede scheut arachideolie heet worden. Kruid het kippenvlees met peper, zout en een flinke snuif kippenkruiden.
TIPKijk eerst of er al zout in de kippenkruiden zit die je gebruikt. Zit er geen zout in? Voeg dan extra zout toe.
150 g bloem, 50 maïzena, 600 g kippenbouten
15
Meng de bloem met de maïzena in een kom. Haal de stukken kip door de bloem en de maïzena en bak ze krokant in de hete olie.
16
Laat de stukken gebakken kip even uitlekken op wat keukenpapier.

De afwerking

2 stengels lente-uien, Munt, koriander
17
Snipper de lente-ui fijn en pluk de blaadjes van de munt en de koriander.
18
Schep wat bruine rijst op een bord en schik er wat zoetzure rode kool op. Schep er enkele stukken krokante kip bij en lepel er wat verse sambal over.
19
Werk af met fijngesneden lente-ui en koriander en munt.
1
Pel de ui voor de rijst en snipper ze fijn. Laat een scheutje arachideolie heet worden in een pot en stoof de ui erin aan.
2
Voeg er de rijst aan toe en laat hem even stoven. Voeg er een takje tijm, een blaadje laurier, peper en zout aan toe.

Instructies

De bruine rijst

1 ajuin, arachideolie
1
Pel de ui voor de rijst en snipper ze fijn. Laat een scheutje arachideolie heet worden in een pot en stoof de ui erin aan.
125 g Bruine rijst, 1 takje tijm, 1 een blaadje laurier
2
Voeg er de rijst aan toe en laat hem even stoven. Voeg er een takje tijm, een blaadje laurier, peper en zout aan toe.
3
Blus het geheel met het dubbele aan water, zet een deksel op de pot en breng de rijst aan de kook.

De knapperige zoetzure rode kool

0,4 l rijstazijn, 0,4 l Water, 2 Steranijs, 1 kaneelstokje, 100 g kristalsuiker, 1 een blaadje laurier
4
Breng het water met de rijstazijn in een steelpan aan de kook en voeg er de steranijs, de kaneel, de suiker, een snuif zout, wat gemalen peper en de laurier aan toe.
0,25 rode kolen
5
Snijd de rode kool met een mandoline en doe ze in een kom.
1 rode ui
6
Pel de rode ui, snijd ze in fijne halve maantjes en voeg ze toe aan de kool.
7
Giet de hete marinade over de rode kool, dek af met wat vershoudfolie en laat het geheel even afkoelen.

De sambal

1 scheutje arachideolie
8
Laat een scheutje arachideolie heet worden in een steelpannetje.
1 ajuin
9
Pel de ui voor de sambal en snipper ze fijn. Doe ze vervolgens in de blender.
30 g gember, 2 teentjes Look, 0,5 chilipeper
10
Pel de look en schil de gember. Snijd ze grof en voeg ze toe aan de ui. Snijd ook de chilipeper grof en voeg hem toe.
11
Maal de ui, de look, de gember en de chili fijn en stoof ze aan in de olie. Laat een deel van het vocht verdampen en voeg er een goede snuif zout aan toe.
1 el rijstazijn, 1 el Zoete Ketjap, 1 el Tomatenpuree
12
Voeg vervolgens de tomatenpuree, de ketjap manis en de rijstazijn toe.
13
Laat het geheel even stoven en laat de sambal wat afkoelen.

De krokante kippendijen

1 snuifje kippenkruiden, arachideolie
14
Laat in een pan een goede scheut arachideolie heet worden. Kruid het kippenvlees met peper, zout en een flinke snuif kippenkruiden.
TIPKijk eerst of er al zout in de kippenkruiden zit die je gebruikt. Zit er geen zout in? Voeg dan extra zout toe.
150 g bloem, 50 maïzena, 600 g kippenbouten
15
Meng de bloem met de maïzena in een kom. Haal de stukken kip door de bloem en de maïzena en bak ze krokant in de hete olie.
16
Laat de stukken gebakken kip even uitlekken op wat keukenpapier.

De afwerking

2 stengels lente-uien, Munt, koriander
17
Snipper de lente-ui fijn en pluk de blaadjes van de munt en de koriander.
18
Schep wat bruine rijst op een bord en schik er wat zoetzure rode kool op. Schep er enkele stukken krokante kip bij en lepel er wat verse sambal over.
19
Werk af met fijngesneden lente-ui en koriander en munt.
1
Pel de ui voor de rijst en snipper ze fijn. Laat een scheutje arachideolie heet worden in een pot en stoof de ui erin aan.
2
Voeg er de rijst aan toe en laat hem even stoven. Voeg er een takje tijm, een blaadje laurier, peper en zout aan toe.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Krokante kip met zoetzure rode kool, verse sambal en bruine rijst (thumbnail)Krokante kip met zoetzure rode kool, verse sambal en bruine rijst
4 personen
30m
Ingrediënten
Ajuinen
2
Arachideolie
Arachideolie
1 scheutje
Bruine rijst
125 g
Tijm
1 takje
Laurier
2 een blaadje
Rijstazijn
0,4 l
Rijstazijn
1 el
Water
0,4 l
Steranijs
2
Kaneelstokje
1
Kristalsuiker
100 g
Rode kolen
0,25
Rode ui
1
Gember
30 g
Look
2 teentjes
Chilipeper
0,5
Zoete ketjap
1 el
Tomatenpuree
1 el
Kippenkruiden
1 snuifje
Bloem
150 g
Maïzena
50
Kippenbouten
600 g
Lente-uien
2 stengels
Munt
Koriander

Krokante kip met zoetzure rode kool, verse sambal en bruine rijst

We gaan de Indiase toer op met krokant gebakken kippendijen, knapperige zoetzure rode kool, verse sambal en bruine rijst. Niet slecht voor een simpele weekdag!
Instructies

De bruine rijst

1 ajuin, arachideolie
1
Pel de ui voor de rijst en snipper ze fijn. Laat een scheutje arachideolie heet worden in een pot en stoof de ui erin aan.
125 g Bruine rijst, 1 takje tijm, 1 een blaadje laurier
2
Voeg er de rijst aan toe en laat hem even stoven. Voeg er een takje tijm, een blaadje laurier, peper en zout aan toe.
3
Blus het geheel met het dubbele aan water, zet een deksel op de pot en breng de rijst aan de kook.

De knapperige zoetzure rode kool

0,4 l rijstazijn, 0,4 l Water, 2 Steranijs, 1 kaneelstokje, 100 g kristalsuiker, 1 een blaadje laurier
4
Breng het water met de rijstazijn in een steelpan aan de kook en voeg er de steranijs, de kaneel, de suiker, een snuif zout, wat gemalen peper en de laurier aan toe.
0,25 rode kolen
5
Snijd de rode kool met een mandoline en doe ze in een kom.
1 rode ui
6
Pel de rode ui, snijd ze in fijne halve maantjes en voeg ze toe aan de kool.
7
Giet de hete marinade over de rode kool, dek af met wat vershoudfolie en laat het geheel even afkoelen.

De sambal

1 scheutje arachideolie
8
Laat een scheutje arachideolie heet worden in een steelpannetje.
1 ajuin
9
Pel de ui voor de sambal en snipper ze fijn. Doe ze vervolgens in de blender.
30 g gember, 2 teentjes Look, 0,5 chilipeper
10
Pel de look en schil de gember. Snijd ze grof en voeg ze toe aan de ui. Snijd ook de chilipeper grof en voeg hem toe.
11
Maal de ui, de look, de gember en de chili fijn en stoof ze aan in de olie. Laat een deel van het vocht verdampen en voeg er een goede snuif zout aan toe.
1 el rijstazijn, 1 el Zoete Ketjap, 1 el Tomatenpuree
12
Voeg vervolgens de tomatenpuree, de ketjap manis en de rijstazijn toe.
13
Laat het geheel even stoven en laat de sambal wat afkoelen.

De krokante kippendijen

1 snuifje kippenkruiden, arachideolie
14
Laat in een pan een goede scheut arachideolie heet worden. Kruid het kippenvlees met peper, zout en een flinke snuif kippenkruiden.
TIPKijk eerst of er al zout in de kippenkruiden zit die je gebruikt. Zit er geen zout in? Voeg dan extra zout toe.
150 g bloem, 50 maïzena, 600 g kippenbouten
15
Meng de bloem met de maïzena in een kom. Haal de stukken kip door de bloem en de maïzena en bak ze krokant in de hete olie.
16
Laat de stukken gebakken kip even uitlekken op wat keukenpapier.

De afwerking

2 stengels lente-uien, Munt, koriander
17
Snipper de lente-ui fijn en pluk de blaadjes van de munt en de koriander.
18
Schep wat bruine rijst op een bord en schik er wat zoetzure rode kool op. Schep er enkele stukken krokante kip bij en lepel er wat verse sambal over.
19
Werk af met fijngesneden lente-ui en koriander en munt.