Aardpeersoep met ham, gemalen kaas en salie
Aardpeersoep met ham, gemalen kaas en salie
Aardpeersoep met ham, gemalen kaas en salie
Aardpeersoep met ham, gemalen kaas en salie
Ingrediënten
4 personen
Uien
5
Boter
1
Prei
1
Aardperen
1.000 g
Melk
1 l
Kippen- of groentebouillon
1 liter
Bouquet garni
1
Room
1 scheutje
Peper
Zout
Nootmuskaat
Aardappelen
2
Ham
2
Salie
1
Kaas
100 g
Benodigdheden
Een staafmixer, een eindje keukentouw
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De soep
5 uien, 1 boter, 1 prei, 1.000 g Aardperen, 1 l melk, 1 liter kippen- of groentebouillon, 1 bouquet garni, 1 scheutje Room, peper, zout, nootmuskaat, 2 aardappelen
1
Pel de uien en snij ze grof.
2
Zet een soepketel op een matig vuur en smelt er een klontje boter in.
3
Stoof de uien in de hete boter, maar laat ze niet kleuren.
4
Snij het wortelstuk en het donkerste loof van de prei. Snij de stam overlangs en spoel de groente onder stromend water.
5
Snij de prei grof en laat ze meestoven met de uien. Roer regelmatig en zet het vuur dan zachter.
6
Schil de aardperen. Ze hebben een grillige vorm waardoor het een beetje extra moeite vraagt.
7
Snij de aardperen in grove stukken en doe ze in de soepketel.
8
Schil de aardappelen, snij ze in grove stukken en laat ze ook enkele minuten meestoven.
9
Zet het vuur weer hoger en schenk de melk en de bouillon in de soepketel. Gebruik naar keuze kippenbouillon of groentebouillon.
10
Verzamel de blaadjes laurier en de takjes tijm. Doe er ook enkele blaadjes salie bij en bind alles samen tot een kruidentuiltje.
11
Laat de soep een uur pruttelen op een zacht vuur.
12
Verwijder het uitgekookte bouquet garni en mix de soep glad.
13
Schenk er een scheutje room in, proef de soep en kruid ze naar smaak met peper, zout en muskaatnoot.
14
Zet er nog kort even de mixer in tot je een dikke romige soep krijgt.
De garnituur
2 ham, 1 Salie, 100 g kaas
15
Verwijder het zwoerd van de plak ham en snij het vlees in dobbelsteentjes.
16
Snij enkele blaadjes salie in ultrafijne reepjes.
17
Serveer in elk bord een portie hamblokjes, schenk er verse soep over en werk de borden af met wat gemalen kaas en enkele snippers salie.
De soep
5 uien, 1 boter, 1 prei, 1.000 g Aardperen, 1 l melk, 1 liter kippen- of groentebouillon, 1 bouquet garni, 1 scheutje Room, peper, zout, nootmuskaat, 2 aardappelen
1
Pel de uien en snij ze grof.
2
Zet een soepketel op een matig vuur en smelt er een klontje boter in.
3
Stoof de uien in de hete boter, maar laat ze niet kleuren.
4
Snij het wortelstuk en het donkerste loof van de prei. Snij de stam overlangs en spoel de groente onder stromend water.
5
Snij de prei grof en laat ze meestoven met de uien. Roer regelmatig en zet het vuur dan zachter.
6
Schil de aardperen. Ze hebben een grillige vorm waardoor het een beetje extra moeite vraagt.
7
Snij de aardperen in grove stukken en doe ze in de soepketel.
8
Schil de aardappelen, snij ze in grove stukken en laat ze ook enkele minuten meestoven.
9
Zet het vuur weer hoger en schenk de melk en de bouillon in de soepketel. Gebruik naar keuze kippenbouillon of groentebouillon.
10
Verzamel de blaadjes laurier en de takjes tijm. Doe er ook enkele blaadjes salie bij en bind alles samen tot een kruidentuiltje.
11
Laat de soep een uur pruttelen op een zacht vuur.
12
Verwijder het uitgekookte bouquet garni en mix de soep glad.
13
Schenk er een scheutje room in, proef de soep en kruid ze naar smaak met peper, zout en muskaatnoot.
14
Zet er nog kort even de mixer in tot je een dikke romige soep krijgt.
De garnituur
2 ham, 1 Salie, 100 g kaas
15
Verwijder het zwoerd van de plak ham en snij het vlees in dobbelsteentjes.
16
Snij enkele blaadjes salie in ultrafijne reepjes.
17
Serveer in elk bord een portie hamblokjes, schenk er verse soep over en werk de borden af met wat gemalen kaas en enkele snippers salie.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 30m
Ingrediënten
Uien
5
Boter
1
Prei
1
Aardperen
1.000 g
Melk
1 l
Kippen- of groentebouillon
1 liter
Bouquet garni
1
Room
1 scheutje
Peper
Zout
Nootmuskaat
Aardappelen
2
Ham
2
Salie
1
Kaas
100 g
Aardpeersoep met ham, gemalen kaas en salie
De aardpeer is een knolgewas die zelden het daglicht ziet, maar toch verdient de groente het om eens in de schijnwerpers gezet te worden. Jeroen maakt er een zachte romige soep van met stukjes ham en gemalen kaas.Instructies
De soep
5 uien, 1 boter, 1 prei, 1.000 g Aardperen, 1 l melk, 1 liter kippen- of groentebouillon, 1 bouquet garni, 1 scheutje Room, peper, zout, nootmuskaat, 2 aardappelen
1
Pel de uien en snij ze grof.
2
Zet een soepketel op een matig vuur en smelt er een klontje boter in.
3
Stoof de uien in de hete boter, maar laat ze niet kleuren.
4
Snij het wortelstuk en het donkerste loof van de prei. Snij de stam overlangs en spoel de groente onder stromend water.
5
Snij de prei grof en laat ze meestoven met de uien. Roer regelmatig en zet het vuur dan zachter.
6
Schil de aardperen. Ze hebben een grillige vorm waardoor het een beetje extra moeite vraagt.
7
Snij de aardperen in grove stukken en doe ze in de soepketel.
8
Schil de aardappelen, snij ze in grove stukken en laat ze ook enkele minuten meestoven.
9
Zet het vuur weer hoger en schenk de melk en de bouillon in de soepketel. Gebruik naar keuze kippenbouillon of groentebouillon.
10
Verzamel de blaadjes laurier en de takjes tijm. Doe er ook enkele blaadjes salie bij en bind alles samen tot een kruidentuiltje.
11
Laat de soep een uur pruttelen op een zacht vuur.
12
Verwijder het uitgekookte bouquet garni en mix de soep glad.
13
Schenk er een scheutje room in, proef de soep en kruid ze naar smaak met peper, zout en muskaatnoot.
14
Zet er nog kort even de mixer in tot je een dikke romige soep krijgt.
De garnituur
2 ham, 1 Salie, 100 g kaas
15
Verwijder het zwoerd van de plak ham en snij het vlees in dobbelsteentjes.
16
Snij enkele blaadjes salie in ultrafijne reepjes.
17
Serveer in elk bord een portie hamblokjes, schenk er verse soep over en werk de borden af met wat gemalen kaas en enkele snippers salie.