Zuiderse vissoep met zeewolf
Zuiderse vissoep met zeewolf
Zuiderse vissoep met zeewolf
Zuiderse vissoep met zeewolf
Ingrediënten
4 personen
Zeeduivel
200 g
Mosselen
500 g
Venusschelpen
300 g
Olijfolie
0,1 l
Gamba's
8
Pijlinktvissen
200 g
Rode uien
2
Rode chilipeper
1
Look
4 teentjes
Rode paprika's
4
Tomaten
4
Tomatenpuree
60 g
Gerookt paprikapoeder
2 el
Saffraandraadjes
Visfumet
1,5 liter
Zout
Sambal
Platte peterselie
1 bosje
Stokbroden
Benodigdheden
Hakmolen
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De soep
200 g zeeduivel
1
Snijd de zeeduivel in stukken.
500 g mosselen, 300 g venusschelpen
2
Spoel de mosselen en de venusschelpen een paar keer in lichtgezouten water.
0,1 l olijfolie
3
Verwarm een grote, hoge pan op het vuur en giet er een scheut olie in. Laat goed warm worden.
8 gamba's, 200 g pijlinktvissen
4
Bak de gamba’s, de vis en de inktvis kort aan. Ze moeten nog niet gaar zijn. Haal ze uit de pan.
2 rode uien, 1 rode chilipeper, 4 teentjes Look
5
Pel de ui en snipper hem fijn. Doe de chilipeper met de gepelde knoflook in de hakmolen en mix.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
4 rode paprika's, 4 tomaten
6
Verwijder de zaadjes van de paprika en snijd in blokjes. Snijd de tomaten ook in blokjes.
7
Doe wat extra olie in de pan waarin de vis gebakken werd. Stoof de ui. Doe er de knoflook met chili bij.
8
Voeg er de paprikablokjes en tomatenblokjes aan toe als de ui glazig is.
60 g Tomatenpuree
9
Laat de tomatenpuree even meebakken.
2 el gerookt paprikapoeder, saffraandraadjes
10
Kruid met gerookt paprikapoeder en saffraan. Laat de groenten rustig pruttelen op een matig vuur tot ze gaar zijn.
1 liter visfumet, zout, sambal
11
Doe de venusschelpen en de mosselen in de pan. Giet er de visfumet bij. Kruid met zout en sambal. Breng aan de kook.
TIPJe kan ook verse visfumet klaarmaken.
12
Doe de vis, inktvis en gamba’s bij de zarzuela zodra de mosselen en schelpen open zijn. Laat even doorgaren. Proef en breng eventueel op smaak.
1 bosje platte peterselie
13
Spoel de peterselie en snipper hem fijn.
stokbroden
14
Werk de zarzuela af met gesnipperde peterselie en serveer met brood.
De soep
200 g zeeduivel
1
Snijd de zeeduivel in stukken.
500 g mosselen, 300 g venusschelpen
2
Spoel de mosselen en de venusschelpen een paar keer in lichtgezouten water.
0,1 l olijfolie
3
Verwarm een grote, hoge pan op het vuur en giet er een scheut olie in. Laat goed warm worden.
8 gamba's, 200 g pijlinktvissen
4
Bak de gamba’s, de vis en de inktvis kort aan. Ze moeten nog niet gaar zijn. Haal ze uit de pan.
2 rode uien, 1 rode chilipeper, 4 teentjes Look
5
Pel de ui en snipper hem fijn. Doe de chilipeper met de gepelde knoflook in de hakmolen en mix.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
4 rode paprika's, 4 tomaten
6
Verwijder de zaadjes van de paprika en snijd in blokjes. Snijd de tomaten ook in blokjes.
7
Doe wat extra olie in de pan waarin de vis gebakken werd. Stoof de ui. Doe er de knoflook met chili bij.
8
Voeg er de paprikablokjes en tomatenblokjes aan toe als de ui glazig is.
60 g Tomatenpuree
9
Laat de tomatenpuree even meebakken.
2 el gerookt paprikapoeder, saffraandraadjes
10
Kruid met gerookt paprikapoeder en saffraan. Laat de groenten rustig pruttelen op een matig vuur tot ze gaar zijn.
1 liter visfumet, zout, sambal
11
Doe de venusschelpen en de mosselen in de pan. Giet er de visfumet bij. Kruid met zout en sambal. Breng aan de kook.
TIPJe kan ook verse visfumet klaarmaken.
12
Doe de vis, inktvis en gamba’s bij de zarzuela zodra de mosselen en schelpen open zijn. Laat even doorgaren. Proef en breng eventueel op smaak.
1 bosje platte peterselie
13
Spoel de peterselie en snipper hem fijn.
stokbroden
14
Werk de zarzuela af met gesnipperde peterselie en serveer met brood.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Zeeduivel
200 g
Mosselen
500 g
Venusschelpen
300 g
Olijfolie
0,1 l
Gamba's
8
Pijlinktvissen
200 g
Rode uien
2
Rode chilipeper
1
Look
4 teentjes
Rode paprika's
4
Tomaten
4
Tomatenpuree
60 g
Gerookt paprikapoeder
2 el
Saffraandraadjes
Visfumet
1,5 liter
Zout
Sambal
Platte peterselie
1 bosje
Stokbroden
Zuiderse vissoep met zeewolf
Op de laatste dag van het seizoen kookt Jeroen buiten en nodigt hij de buren uit. Hij maakt een zuiderse vissoep of zarzuela klaar die alle smaken van zon en vakantie in zich heeft. Jeroen bakt de gamba’s in hun pantser zodat ze hun smaak afgeven. Dan maakt hij de vissoep klaar in dezelfde pan. Een gerecht om duimen en vingers bij af te likken.Instructies
De soep
200 g zeeduivel
1
Snijd de zeeduivel in stukken.
500 g mosselen, 300 g venusschelpen
2
Spoel de mosselen en de venusschelpen een paar keer in lichtgezouten water.
0,1 l olijfolie
3
Verwarm een grote, hoge pan op het vuur en giet er een scheut olie in. Laat goed warm worden.
8 gamba's, 200 g pijlinktvissen
4
Bak de gamba’s, de vis en de inktvis kort aan. Ze moeten nog niet gaar zijn. Haal ze uit de pan.
2 rode uien, 1 rode chilipeper, 4 teentjes Look
5
Pel de ui en snipper hem fijn. Doe de chilipeper met de gepelde knoflook in de hakmolen en mix.
4 rode paprika's, 4 tomaten
6
Verwijder de zaadjes van de paprika en snijd in blokjes. Snijd de tomaten ook in blokjes.
7
Doe wat extra olie in de pan waarin de vis gebakken werd. Stoof de ui. Doe er de knoflook met chili bij.
8
Voeg er de paprikablokjes en tomatenblokjes aan toe als de ui glazig is.
60 g Tomatenpuree
9
Laat de tomatenpuree even meebakken.
2 el gerookt paprikapoeder, saffraandraadjes
10
Kruid met gerookt paprikapoeder en saffraan. Laat de groenten rustig pruttelen op een matig vuur tot ze gaar zijn.
1 liter visfumet, zout, sambal
11
Doe de venusschelpen en de mosselen in de pan. Giet er de visfumet bij. Kruid met zout en sambal. Breng aan de kook.
TIPJe kan ook verse visfumet klaarmaken.
12
Doe de vis, inktvis en gamba’s bij de zarzuela zodra de mosselen en schelpen open zijn. Laat even doorgaren. Proef en breng eventueel op smaak.
1 bosje platte peterselie
13
Spoel de peterselie en snipper hem fijn.
stokbroden
14
Werk de zarzuela af met gesnipperde peterselie en serveer met brood.