Vlinderpasta met boontjes, chipolata en currydressing
Vlinderpasta met boontjes, chipolata en currydressing
Vlinderpasta met boontjes, chipolata en currydressing
Vlinderpasta met boontjes, chipolata en currydressing
Ingrediënten
4 personen
Pasta
500 g
Gerookt spek
200 g
Boter
Chipolata's
6
Groene boontjes
400 g
Broccoli
1
Pijnboompitten
100 g
Kerstomaten
1 bakje
Sjalotten
2
Komkommer
1
Griekse yoghurt
0,2 l
Appelazijn
2 el
Honing
1 el
Limoenen
0,5
Peper
Zout
Waterkers
1 bosje
Currypoeder
Benodigdheden
Een vergiet, keukenpapier
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
500 g pasta
1
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook en kook de pasta net gaar.
2
Giet de pasta af wanneer hij gaar is en spoel hem onder koud water.
200 g gerookt spek, boter
3
Snijd het gerookte spek in reepjes. Laat wat vetstof heet worden in een pan en bak het spek krokant.
6 chipolata's
4
Duw het vlees uit de chipolata’s, rol er balletjes van en leg ze bij het bakkende spek.
5
Kleur de balletjes goudbruin en laat ze even afkoelen. Laat de spekjes uitlekken op een vel keukenpapier.
400 g groene boontjes, 1 broccoli
6
Kuis de boontjes en snijd de broccoli in roosjes.
7
Kook de boontjes en de broccoli beetgaar in gezouten water en spoel ze onmiddellijk onder koud water. Laat de groenten even uitlekken.
100 g pijnboompitten
8
Kleur de pijnboompitten in een hete pan en laat ze even uitlekken op wat keukenpapier.
1 bakje kerstomaten
9
Snijd de kerstomaatjes in twee.
2 Sjalotten
10
Pel de sjalotten en snijd ze in halvemaantjes.
1 komkommer
11
Snij de komkommer in blokjes.
0,2 l Griekse yoghurt, 2 el appelazijn, 1 el honing, 0,5 limoenen, peper, zout
12
Breng de Griekse yoghurt op smaak met wat appelazijn, het sap van een halve limoen, peper, zout en een beetje honing.
1 bosje Waterkers
13
Spoel de waterkers in koud water en laat hem even uitlekken.
14
Meng de afgekoelde balletjes, het spek, de boontjes, de broccoliroosjes, de pijnboompitjes, de komkommer en de sjalot onder de koude pasta, gevolgd door de waterkers.
currypoeder
15
Breng de pasta op smaak met de yoghurtdressing en strooi er een flinke snuif currypoeder over. Meng alles nog eens goed onder elkaar en serveren maar!
500 g pasta
1
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook en kook de pasta net gaar.
2
Giet de pasta af wanneer hij gaar is en spoel hem onder koud water.
200 g gerookt spek, boter
3
Snijd het gerookte spek in reepjes. Laat wat vetstof heet worden in een pan en bak het spek krokant.
6 chipolata's
4
Duw het vlees uit de chipolata’s, rol er balletjes van en leg ze bij het bakkende spek.
5
Kleur de balletjes goudbruin en laat ze even afkoelen. Laat de spekjes uitlekken op een vel keukenpapier.
400 g groene boontjes, 1 broccoli
6
Kuis de boontjes en snijd de broccoli in roosjes.
7
Kook de boontjes en de broccoli beetgaar in gezouten water en spoel ze onmiddellijk onder koud water. Laat de groenten even uitlekken.
100 g pijnboompitten
8
Kleur de pijnboompitten in een hete pan en laat ze even uitlekken op wat keukenpapier.
1 bakje kerstomaten
9
Snijd de kerstomaatjes in twee.
2 Sjalotten
10
Pel de sjalotten en snijd ze in halvemaantjes.
1 komkommer
11
Snij de komkommer in blokjes.
0,2 l Griekse yoghurt, 2 el appelazijn, 1 el honing, 0,5 limoenen, peper, zout
12
Breng de Griekse yoghurt op smaak met wat appelazijn, het sap van een halve limoen, peper, zout en een beetje honing.
1 bosje Waterkers
13
Spoel de waterkers in koud water en laat hem even uitlekken.
14
Meng de afgekoelde balletjes, het spek, de boontjes, de broccoliroosjes, de pijnboompitjes, de komkommer en de sjalot onder de koude pasta, gevolgd door de waterkers.
currypoeder
15
Breng de pasta op smaak met de yoghurtdressing en strooi er een flinke snuif currypoeder over. Meng alles nog eens goed onder elkaar en serveren maar!
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
55m
Ingrediënten
Pasta
500 g
Gerookt spek
200 g
Boter
Chipolata's
6
Groene boontjes
400 g
Broccoli
1
Pijnboompitten
100 g
Kerstomaten
1 bakje
Sjalotten
2
Komkommer
1
Griekse yoghurt
0,2 l
Appelazijn
2 el
Honing
1 el
Limoenen
0,5
Peper
Zout
Waterkers
1 bosje
Currypoeder
Vlinderpasta met boontjes, chipolata en currydressing
Een simpele pastaschotel met kleine balletjes van chipolata en veel groenten waaronder komkommer, fijne boontjes en broccoli. Afwerken doe je met krokant gebakken spekjes en een currydressing op basis van yoghurt. Zomerse smaken die ook de kleintjes aan tafel zeker zullen bekoren.Instructies
500 g pasta
1
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook en kook de pasta net gaar.
2
Giet de pasta af wanneer hij gaar is en spoel hem onder koud water.
200 g gerookt spek, boter
3
Snijd het gerookte spek in reepjes. Laat wat vetstof heet worden in een pan en bak het spek krokant.
6 chipolata's
4
Duw het vlees uit de chipolata’s, rol er balletjes van en leg ze bij het bakkende spek.
5
Kleur de balletjes goudbruin en laat ze even afkoelen. Laat de spekjes uitlekken op een vel keukenpapier.
400 g groene boontjes, 1 broccoli
6
Kuis de boontjes en snijd de broccoli in roosjes.
7
Kook de boontjes en de broccoli beetgaar in gezouten water en spoel ze onmiddellijk onder koud water. Laat de groenten even uitlekken.
100 g pijnboompitten
8
Kleur de pijnboompitten in een hete pan en laat ze even uitlekken op wat keukenpapier.
1 bakje kerstomaten
9
Snijd de kerstomaatjes in twee.
2 Sjalotten
10
Pel de sjalotten en snijd ze in halvemaantjes.
1 komkommer
11
Snij de komkommer in blokjes.
0,2 l Griekse yoghurt, 2 el appelazijn, 1 el honing, 0,5 limoenen, peper, zout
12
Breng de Griekse yoghurt op smaak met wat appelazijn, het sap van een halve limoen, peper, zout en een beetje honing.
1 bosje Waterkers
13
Spoel de waterkers in koud water en laat hem even uitlekken.
14
Meng de afgekoelde balletjes, het spek, de boontjes, de broccoliroosjes, de pijnboompitjes, de komkommer en de sjalot onder de koude pasta, gevolgd door de waterkers.
currypoeder
15
Breng de pasta op smaak met de yoghurtdressing en strooi er een flinke snuif currypoeder over. Meng alles nog eens goed onder elkaar en serveren maar!