Pompoensoep met herfstpesto en gerookte kip
Pompoensoep met herfstpesto en gerookte kip
Pompoensoep met herfstpesto en gerookte kip
Pompoensoep met herfstpesto en gerookte kip
Ingrediënten
4 personen
Pompoenen
0,5
Uien
4
Look
2,5 teentjes
Kippen- of groentebouillon
3 l
Boter
1 klontje
Rozemarijn
2 takjes
Tijm
3 takjes
Laurier
3 blaadje
Peper
Zout
Peterselie
0,5 bosjes
Comté
100 g
Walnoten
25 g
Citroen
1
Olijfolie
0,1 l
Dragon
4 takjes
Kipfilets
300 g
Benodigdheden
Staafmixer, hakmolen, staafmixer, hakmolen met een s mes
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Voorbereiding
1
Ontdooi en verwarm 3 l kippenbouillon (of groentebouillon). Of je kan ook zelf een heerlijke bouillon bereiden.
De pompoensoep
0,5 pompoenen, 4 uien, 2 teentjes Look, 3 l kippen- of groentebouillon, 1 klontje boter, 2 takjes rozemarijn, 3 takjes tijm, 3 blaadje laurier, peper, zout
2
Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd hem in stukken.
TIPSnijd de pompoen die je over hebt in stukken en vries in voor later gebruik.
3
Pel de uien en snijd ze in grote stukken. Kneus en pel de knoflook.
4
Verhit een klont boter in een soepketel en fruit de uien. Doe er de hele tenen look bij. Voeg er de pompoen aan toe en laat even stoven.
5
Giet er de warme bouillon bij en breng aan de kook.
6
Bind de rozemarijn, tijm en laurier samen met keukentouw en doe het kruidentuiltje bij de soep. Laat ongeveer 20 minuten garen met het deksel schuin op de soepketel.
De peterseliepesto
0,5 bosjes peterselie, 100 g comté, 25 g Walnoten, 0,5 teentjes Look, 1 citroen, 0,1 l olijfolie, 4 takjes dragon, peper, zout
7
Rasp de schil van de citroen (zeste). Snijd de citroen in twee en pers de helft uit.
8
Hak de walnoten.
9
Mix de peterselie met citroenszeste, citroensap, olijfolie, knoflook, dragon, kaas en walnoten in de hakmolen tot pesto. Breng op smaak met peper en een snuif zout.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
Advertentie
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
TIPVoeg eventueel een beetje extra olijfolie toe als de pesto te droog is.
Afwerken en serveren
300 g kipfilets
10
Haal het kruidentuiltje uit de soep. Mix de soep glad met een staafmixer. Breng op smaak met peper en een snuif zout.
11
Snijd de kip in dunne reepjes (julienne) en dan in blokjes (brunoise).
12
Leg wat kippenblokjes in een soepbord of kom. Giet er de warme soep over en werk af met een halve eetlepel pesto.
Voorbereiding
1
Ontdooi en verwarm 3 l kippenbouillon (of groentebouillon). Of je kan ook zelf een heerlijke bouillon bereiden.
De pompoensoep
0,5 pompoenen, 4 uien, 2 teentjes Look, 3 l kippen- of groentebouillon, 1 klontje boter, 2 takjes rozemarijn, 3 takjes tijm, 3 blaadje laurier, peper, zout
2
Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd hem in stukken.
TIPSnijd de pompoen die je over hebt in stukken en vries in voor later gebruik.
3
Pel de uien en snijd ze in grote stukken. Kneus en pel de knoflook.
4
Verhit een klont boter in een soepketel en fruit de uien. Doe er de hele tenen look bij. Voeg er de pompoen aan toe en laat even stoven.
5
Giet er de warme bouillon bij en breng aan de kook.
6
Bind de rozemarijn, tijm en laurier samen met keukentouw en doe het kruidentuiltje bij de soep. Laat ongeveer 20 minuten garen met het deksel schuin op de soepketel.
De peterseliepesto
0,5 bosjes peterselie, 100 g comté, 25 g Walnoten, 0,5 teentjes Look, 1 citroen, 0,1 l olijfolie, 4 takjes dragon, peper, zout
7
Rasp de schil van de citroen (zeste). Snijd de citroen in twee en pers de helft uit.
8
Hak de walnoten.
9
Mix de peterselie met citroenszeste, citroensap, olijfolie, knoflook, dragon, kaas en walnoten in de hakmolen tot pesto. Breng op smaak met peper en een snuif zout.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
Advertentie
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
TIPVoeg eventueel een beetje extra olijfolie toe als de pesto te droog is.
Afwerken en serveren
300 g kipfilets
10
Haal het kruidentuiltje uit de soep. Mix de soep glad met een staafmixer. Breng op smaak met peper en een snuif zout.
11
Snijd de kip in dunne reepjes (julienne) en dan in blokjes (brunoise).
12
Leg wat kippenblokjes in een soepbord of kom. Giet er de warme soep over en werk af met een halve eetlepel pesto.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Pompoenen
0,5
Uien
4
Look
2,5 teentjes
Kippen- of groentebouillon
3 l
Boter
1 klontje
Rozemarijn
2 takjes
Tijm
3 takjes
Laurier
3 blaadje
Peper
Zout
Peterselie
0,5 bosjes
Comté
100 g
Walnoten
25 g
Citroen
1
Olijfolie
0,1 l
Dragon
4 takjes
Kipfilets
300 g
Pompoensoep met herfstpesto en gerookte kip
Al van kindsbeen af is Jeroen gek op pompoensoep. De pompoensoep van zijn moeder blijft natuurlijk de lekkerste en hij probeert altijd de smaak te evenaren. Deze keer geeft Jeroen er een garnituur van peterseliepesto en blokjes gerookte kipfilet bij.Instructies
Voorbereiding
1
Ontdooi en verwarm 3 l kippenbouillon (of groentebouillon). Of je kan ook zelf een heerlijke bouillon bereiden.
De pompoensoep
0,5 pompoenen, 4 uien, 2 teentjes Look, 3 l kippen- of groentebouillon, 1 klontje boter, 2 takjes rozemarijn, 3 takjes tijm, 3 blaadje laurier, peper, zout
2
Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd hem in stukken.
TIPSnijd de pompoen die je over hebt in stukken en vries in voor later gebruik.
3
Pel de uien en snijd ze in grote stukken. Kneus en pel de knoflook.
4
Verhit een klont boter in een soepketel en fruit de uien. Doe er de hele tenen look bij. Voeg er de pompoen aan toe en laat even stoven.
5
Giet er de warme bouillon bij en breng aan de kook.
6
Bind de rozemarijn, tijm en laurier samen met keukentouw en doe het kruidentuiltje bij de soep. Laat ongeveer 20 minuten garen met het deksel schuin op de soepketel.
De peterseliepesto
0,5 bosjes peterselie, 100 g comté, 25 g Walnoten, 0,5 teentjes Look, 1 citroen, 0,1 l olijfolie, 4 takjes dragon, peper, zout
7
Rasp de schil van de citroen (zeste). Snijd de citroen in twee en pers de helft uit.
8
Hak de walnoten.
9
Mix de peterselie met citroenszeste, citroensap, olijfolie, knoflook, dragon, kaas en walnoten in de hakmolen tot pesto. Breng op smaak met peper en een snuif zout.
TIPVoeg eventueel een beetje extra olijfolie toe als de pesto te droog is.
Afwerken en serveren
300 g kipfilets
10
Haal het kruidentuiltje uit de soep. Mix de soep glad met een staafmixer. Breng op smaak met peper en een snuif zout.
11
Snijd de kip in dunne reepjes (julienne) en dan in blokjes (brunoise).
12
Leg wat kippenblokjes in een soepbord of kom. Giet er de warme soep over en werk af met een halve eetlepel pesto.