Kefta’s van lamsgehakt op de grill met tomatensalsa en yoghurtaioli
Kefta’s van lamsgehakt op de grill met tomatensalsa en yoghurtaioli
Kefta’s van lamsgehakt op de grill met tomatensalsa en yoghurtaioli
Kefta’s van lamsgehakt op de grill met tomatensalsa en yoghurtaioli
Ingrediënten
4 personen
Lamsgehakt
600 g
Eieren
2
Paneermeel
75 g
Komijn
1 snuifje
Komijn
Za'atar
1 snuifje
Sumak
Olijfolie
Tomaten
4
Komkommer
1
Sjalotten
1
Munt
Platte peterselie
Basilicum
Koriander
Witte wijnazijn
Limoensap
0,75
Rucola
1 bosje
Look
1 teentje
Griekse yoghurt
6 el
Peper
Zout
Ras el hanout
1 el
Plat brood
4 stukken
Benodigdheden
Aluminiumfolie, een keukenmachine met menghulpstuk, een barbecue, een vergiet, een rasp
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
600 g lamsgehakt, 2 eieren, 75 g paneermeel, 1 snuifje komijn, 1 snuifje Za'atar, sumak
1
Doe het gehakt met het paneermeel en de eieren in de pot van de keukenmachine en breng het op smaak met peper, zout, komijn, sumak en za’atar. Laat de machine goed draaien.
2
Vorm worsten van het gehakt.
olijfolie, sumak
3
Wrijf een vel aluminiumfolie in met wat olijfolie en nog wat sumak en leg de worsten gehakt erop.
4 tomaten
4
Leg de worsten in folie op de grill van de bbq en laat ze een kwartier rustig garen. Vergeet de worsten niet af en toe te draaien.
5
Emondeer de tomaten, snijd ze in vier en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomatenpartjes in blokjes.
1 komkommer
6
Schil de komkommer en snijd hem overlangs in twee. Verwijder de zaadlijsten en snij de komkommer vervolgens in blokjes.
1 Sjalotten
7
Pel de sjalot, snipper ze fijn en meng ze onder de tomaten en de komkommer.
Munt, platte peterselie, basilicum, koriander, olijfolie, Witte wijnazijn, 0,25 limoensap
8
Breng de salsa op smaak met fijngesneden munt, basilicum, koriander en peterselie, wat olijfolie, een scheutje azijn en wat limoensap.
1 bosje Rucola
9
Spoel de rucola en laat hem even uitlekken. Snij hem nadien wat kleineren meng hem onder de salsa.
1 teentje Look, 6 el Griekse yoghurt, 0,5 limoensap, olijfolie
10
Pel de look en rasp hem bij de Griekse yoghurt. Rasp ook de limoenschil bij het geheel. Voeg het sap van een halve limoen toe en een scheut olijfolie.
peper, zout, komijn, 1 el ras el hanout
11
Breng op smaak met peper, zout en komijn en ras el hanout.
4 stukken plat brood
12
Rooster het platte brood even op de hete grill van de bbq.
13
Haal de gare worsten uit de aluminiumfolie en leg ze nog even kort op de grill.
14
Bedek het platte brood met een laag aïoli, gevolgd door een gegrilde lamsworst.
15
Werk het geheel af met salsa en extra aïoli. Laat het smaken!
600 g lamsgehakt, 2 eieren, 75 g paneermeel, 1 snuifje komijn, 1 snuifje Za'atar, sumak
1
Doe het gehakt met het paneermeel en de eieren in de pot van de keukenmachine en breng het op smaak met peper, zout, komijn, sumak en za’atar. Laat de machine goed draaien.
2
Vorm worsten van het gehakt.
olijfolie, sumak
3
Wrijf een vel aluminiumfolie in met wat olijfolie en nog wat sumak en leg de worsten gehakt erop.
4 tomaten
4
Leg de worsten in folie op de grill van de bbq en laat ze een kwartier rustig garen. Vergeet de worsten niet af en toe te draaien.
5
Emondeer de tomaten, snijd ze in vier en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomatenpartjes in blokjes.
1 komkommer
6
Schil de komkommer en snijd hem overlangs in twee. Verwijder de zaadlijsten en snij de komkommer vervolgens in blokjes.
1 Sjalotten
7
Pel de sjalot, snipper ze fijn en meng ze onder de tomaten en de komkommer.
Munt, platte peterselie, basilicum, koriander, olijfolie, Witte wijnazijn, 0,25 limoensap
8
Breng de salsa op smaak met fijngesneden munt, basilicum, koriander en peterselie, wat olijfolie, een scheutje azijn en wat limoensap.
1 bosje Rucola
9
Spoel de rucola en laat hem even uitlekken. Snij hem nadien wat kleineren meng hem onder de salsa.
1 teentje Look, 6 el Griekse yoghurt, 0,5 limoensap, olijfolie
10
Pel de look en rasp hem bij de Griekse yoghurt. Rasp ook de limoenschil bij het geheel. Voeg het sap van een halve limoen toe en een scheut olijfolie.
peper, zout, komijn, 1 el ras el hanout
11
Breng op smaak met peper, zout en komijn en ras el hanout.
4 stukken plat brood
12
Rooster het platte brood even op de hete grill van de bbq.
13
Haal de gare worsten uit de aluminiumfolie en leg ze nog even kort op de grill.
14
Bedek het platte brood met een laag aïoli, gevolgd door een gegrilde lamsworst.
15
Werk het geheel af met salsa en extra aïoli. Laat het smaken!
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Lamsgehakt
600 g
Eieren
2
Paneermeel
75 g
Komijn
1 snuifje
Komijn
Za'atar
1 snuifje
Sumak
Olijfolie
Tomaten
4
Komkommer
1
Sjalotten
1
Munt
Platte peterselie
Basilicum
Koriander
Witte wijnazijn
Limoensap
0,75
Rucola
1 bosje
Look
1 teentje
Griekse yoghurt
6 el
Peper
Zout
Ras el hanout
1 el
Plat brood
4 stukken
Kefta’s van lamsgehakt op de grill met tomatensalsa en yoghurtaioli
Kruidig gemarineerd lamsgehakt tussen een gegrild broodje met een frisse salsa: de perfecte zomersnack!Instructies
600 g lamsgehakt, 2 eieren, 75 g paneermeel, 1 snuifje komijn, 1 snuifje Za'atar, sumak
1
Doe het gehakt met het paneermeel en de eieren in de pot van de keukenmachine en breng het op smaak met peper, zout, komijn, sumak en za’atar. Laat de machine goed draaien.
2
Vorm worsten van het gehakt.
olijfolie, sumak
3
Wrijf een vel aluminiumfolie in met wat olijfolie en nog wat sumak en leg de worsten gehakt erop.
4 tomaten
4
Leg de worsten in folie op de grill van de bbq en laat ze een kwartier rustig garen. Vergeet de worsten niet af en toe te draaien.
5
Emondeer de tomaten, snijd ze in vier en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomatenpartjes in blokjes.
1 komkommer
6
Schil de komkommer en snijd hem overlangs in twee. Verwijder de zaadlijsten en snij de komkommer vervolgens in blokjes.
1 Sjalotten
7
Pel de sjalot, snipper ze fijn en meng ze onder de tomaten en de komkommer.
Munt, platte peterselie, basilicum, koriander, olijfolie, Witte wijnazijn, 0,25 limoensap
8
Breng de salsa op smaak met fijngesneden munt, basilicum, koriander en peterselie, wat olijfolie, een scheutje azijn en wat limoensap.
1 bosje Rucola
9
Spoel de rucola en laat hem even uitlekken. Snij hem nadien wat kleineren meng hem onder de salsa.
1 teentje Look, 6 el Griekse yoghurt, 0,5 limoensap, olijfolie
10
Pel de look en rasp hem bij de Griekse yoghurt. Rasp ook de limoenschil bij het geheel. Voeg het sap van een halve limoen toe en een scheut olijfolie.
peper, zout, komijn, 1 el ras el hanout
11
Breng op smaak met peper, zout en komijn en ras el hanout.
4 stukken plat brood
12
Rooster het platte brood even op de hete grill van de bbq.
13
Haal de gare worsten uit de aluminiumfolie en leg ze nog even kort op de grill.
14
Bedek het platte brood met een laag aïoli, gevolgd door een gegrilde lamsworst.
15
Werk het geheel af met salsa en extra aïoli. Laat het smaken!