Noedelsoep met rundvlees
Noedelsoep met rundvlees
Noedelsoep met rundvlees
Noedelsoep met rundvlees
Ingrediënten
4 personen
Ajuinen
3
Look
7 teentjes
Wortels
2
Selder
2 stengels
Gember
120 g
Korianderpoeder
2 el
Venkelpoeder
1 el
Olijfolie
Runderborststuk
1.000 g
Zout
Champignons
1 bakje
Sojascheuten
200 g
Boksoi
1
Lente-uien
4 stengels
Rode chilipeper
1
Sojasaus
1 scheutje
Steranijs
1
Kardemompoeder
1 snuifje
Kaneelstokje
1
Limoenblaadjes
Rijstnoedels
250 g
Vissaus
1 scheutje
Sesamolie
1 scheutje
Koriander
Benodigdheden
Een grote stoofpot
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
3 ajuinen, 4 teentjes Look, 2 Wortels, 2 stengels selder, 60 g gember, 2 el korianderpoeder, 1 el venkelpoeder, olijfolie
2
Snijd de uien, de look, de wortels, de selder en de gember in grove stukken en leg ze op een bakplaat. Besprenkel de groenten met olijfolie en breng op smaak met het koriander- en venkelzaadpoeder. Rooster de groenten 15 minuten in de oven op 180°C.
1.000 g runderborststuk, zout
3
Neem de platrib en zet het stuk vlees onder water in een grote pot om alle onzuiverheden eraf te koken. Voeg een flinke snuif zout toe en laat het water een vijftal minuten koken.
1 bakje champignons, 200 g Sojascheuten, 1 boksoi, 4 stengels lente-uien
4
Kuis de champignons en snijd ze samen met de boksoi en de lente-ui fijn. Meng de groenten samen met de sojascheuten in een kom.
60 g gember, 3 teentjes Look, 1 rode chilipeper
5
Snijd de chilipeper fijn. Schil de gember en de look en rasp ze fijn. Meng alles onder elkaar.
6
Je zal zien dat er zich een schuimlaagje gevormd heeft op het water van het vlees. Giet het water af en spoel het stuk brisket schoon onder koud stromend water. Vul de pot opnieuw met vers water en doe er de geroosterde groenten bij. Zet de ketel op een zacht vuur.
1 scheutje sojasaus, 1 Steranijs, 1 snuifje kardemompoeder, 1 kaneelstokje, limoenblaadjes
7
Voeg de sojasaus, de limoenblaadjes, de kaneelstok, de steranijs en de kardemom toe en laat 3 uur trekken.
8
Zeef de bouillon en hou het vlees apart.
250 g rijstnoedels
9
Kook de noedels gaar zoals aangegeven op de verpakking.
1 scheutje Vissaus, 1 scheutje sesamolie
10
Zet de gezeefde bouillon op een zacht vuur en doe er wat vissaus en sesamolie bij.
11
Schep de gesneden groenten erbij en laat ze kort garen.
12
Verwijder de benen van het vlees en pluk de rest van het vlees tussen de stukjes vet uit met een vork.
koriander
13
Serveer de noedels in een kom met wat van de smaakvolle bouillon met groentjes, een portie vlees en werk af met het mengsel van gember, look en chili naar eigen smaak. Strooi er nog een paar blaadjes koriander over. Smakelijk!
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
3 ajuinen, 4 teentjes Look, 2 Wortels, 2 stengels selder, 60 g gember, 2 el korianderpoeder, 1 el venkelpoeder, olijfolie
2
Snijd de uien, de look, de wortels, de selder en de gember in grove stukken en leg ze op een bakplaat. Besprenkel de groenten met olijfolie en breng op smaak met het koriander- en venkelzaadpoeder. Rooster de groenten 15 minuten in de oven op 180°C.
1.000 g runderborststuk, zout
3
Neem de platrib en zet het stuk vlees onder water in een grote pot om alle onzuiverheden eraf te koken. Voeg een flinke snuif zout toe en laat het water een vijftal minuten koken.
1 bakje champignons, 200 g Sojascheuten, 1 boksoi, 4 stengels lente-uien
4
Kuis de champignons en snijd ze samen met de boksoi en de lente-ui fijn. Meng de groenten samen met de sojascheuten in een kom.
60 g gember, 3 teentjes Look, 1 rode chilipeper
5
Snijd de chilipeper fijn. Schil de gember en de look en rasp ze fijn. Meng alles onder elkaar.
6
Je zal zien dat er zich een schuimlaagje gevormd heeft op het water van het vlees. Giet het water af en spoel het stuk brisket schoon onder koud stromend water. Vul de pot opnieuw met vers water en doe er de geroosterde groenten bij. Zet de ketel op een zacht vuur.
1 scheutje sojasaus, 1 Steranijs, 1 snuifje kardemompoeder, 1 kaneelstokje, limoenblaadjes
7
Voeg de sojasaus, de limoenblaadjes, de kaneelstok, de steranijs en de kardemom toe en laat 3 uur trekken.
8
Zeef de bouillon en hou het vlees apart.
250 g rijstnoedels
9
Kook de noedels gaar zoals aangegeven op de verpakking.
1 scheutje Vissaus, 1 scheutje sesamolie
10
Zet de gezeefde bouillon op een zacht vuur en doe er wat vissaus en sesamolie bij.
11
Schep de gesneden groenten erbij en laat ze kort garen.
12
Verwijder de benen van het vlees en pluk de rest van het vlees tussen de stukjes vet uit met een vork.
koriander
13
Serveer de noedels in een kom met wat van de smaakvolle bouillon met groentjes, een portie vlees en werk af met het mengsel van gember, look en chili naar eigen smaak. Strooi er nog een paar blaadjes koriander over. Smakelijk!
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Ajuinen
3
Look
7 teentjes
Wortels
2
Selder
2 stengels
Gember
120 g
Korianderpoeder
2 el
Venkelpoeder
1 el
Olijfolie
Runderborststuk
1.000 g
Zout
Champignons
1 bakje
Sojascheuten
200 g
Boksoi
1
Lente-uien
4 stengels
Rode chilipeper
1
Sojasaus
1 scheutje
Steranijs
1
Kardemompoeder
1 snuifje
Kaneelstokje
1
Limoenblaadjes
Rijstnoedels
250 g
Vissaus
1 scheutje
Sesamolie
1 scheutje
Koriander
Noedelsoep met rundvlees
Een traditionele Chinese noedelsoep op basis van verse vleesbouillon. Jeroen laat het stuk brisket (klapstuk of borststuk) zachtjes garen in de bouillon. Zo leg je de basis voor deze krachtige soep boordevol groenten en kruiden. Maak ineens een grote hoeveelheid om in te vriezen voor later want hier krijg je nooit genoeg van!Instructies
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
3 ajuinen, 4 teentjes Look, 2 Wortels, 2 stengels selder, 60 g gember, 2 el korianderpoeder, 1 el venkelpoeder, olijfolie
2
Snijd de uien, de look, de wortels, de selder en de gember in grove stukken en leg ze op een bakplaat. Besprenkel de groenten met olijfolie en breng op smaak met het koriander- en venkelzaadpoeder. Rooster de groenten 15 minuten in de oven op 180°C.
1.000 g runderborststuk, zout
3
Neem de platrib en zet het stuk vlees onder water in een grote pot om alle onzuiverheden eraf te koken. Voeg een flinke snuif zout toe en laat het water een vijftal minuten koken.
1 bakje champignons, 200 g Sojascheuten, 1 boksoi, 4 stengels lente-uien
4
Kuis de champignons en snijd ze samen met de boksoi en de lente-ui fijn. Meng de groenten samen met de sojascheuten in een kom.
60 g gember, 3 teentjes Look, 1 rode chilipeper
5
Snijd de chilipeper fijn. Schil de gember en de look en rasp ze fijn. Meng alles onder elkaar.
6
Je zal zien dat er zich een schuimlaagje gevormd heeft op het water van het vlees. Giet het water af en spoel het stuk brisket schoon onder koud stromend water. Vul de pot opnieuw met vers water en doe er de geroosterde groenten bij. Zet de ketel op een zacht vuur.
1 scheutje sojasaus, 1 Steranijs, 1 snuifje kardemompoeder, 1 kaneelstokje, limoenblaadjes
7
Voeg de sojasaus, de limoenblaadjes, de kaneelstok, de steranijs en de kardemom toe en laat 3 uur trekken.
8
Zeef de bouillon en hou het vlees apart.
250 g rijstnoedels
9
Kook de noedels gaar zoals aangegeven op de verpakking.
1 scheutje Vissaus, 1 scheutje sesamolie
10
Zet de gezeefde bouillon op een zacht vuur en doe er wat vissaus en sesamolie bij.
11
Schep de gesneden groenten erbij en laat ze kort garen.
12
Verwijder de benen van het vlees en pluk de rest van het vlees tussen de stukjes vet uit met een vork.
koriander
13
Serveer de noedels in een kom met wat van de smaakvolle bouillon met groentjes, een portie vlees en werk af met het mengsel van gember, look en chili naar eigen smaak. Strooi er nog een paar blaadjes koriander over. Smakelijk!