Instructies
4 personen
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
3 ajuinen, 4 teentjes Look, 2 Wortels, 2 stengels selder, 60 g gember, 2 el korianderpoeder, 1 el venkelpoeder, olijfolie
2
Snijd de uien, de look, de wortels, de selder en de gember in grove stukken en leg ze op een bakplaat. Besprenkel de groenten met olijfolie en breng op smaak met het koriander- en venkelzaadpoeder. Rooster de groenten 15 minuten in de oven op 180°C.
1.000 g runderborststuk, zout
3
Neem de platrib en zet het stuk vlees onder water in een grote pot om alle onzuiverheden eraf te koken. Voeg een flinke snuif zout toe en laat het water een vijftal minuten koken.
1 bakje champignons, 200 g Sojascheuten, 1 boksoi, 4 stengels lente-uien
4
Kuis de champignons en snijd ze samen met de boksoi en de lente-ui fijn. Meng de groenten samen met de sojascheuten in een kom.
60 g gember, 3 teentjes Look, 1 rode chilipeper
5
Snijd de chilipeper fijn. Schil de gember en de look en rasp ze fijn. Meng alles onder elkaar.
6
Je zal zien dat er zich een schuimlaagje gevormd heeft op het water van het vlees. Giet het water af en spoel het stuk brisket schoon onder koud stromend water. Vul de pot opnieuw met vers water en doe er de geroosterde groenten bij. Zet de ketel op een zacht vuur.
1 scheutje sojasaus, 1 Steranijs, 1 snuifje kardemompoeder, 1 kaneelstokje, limoenblaadjes
7
Voeg de sojasaus, de limoenblaadjes, de kaneelstok, de steranijs en de kardemom toe en laat 3 uur trekken.
8
Zeef de bouillon en hou het vlees apart.
250 g rijstnoedels
9
Kook de noedels gaar zoals aangegeven op de verpakking.
1 scheutje Vissaus, 1 scheutje sesamolie
10
Zet de gezeefde bouillon op een zacht vuur en doe er wat vissaus en sesamolie bij.
11
Schep de gesneden groenten erbij en laat ze kort garen.
12
Verwijder de benen van het vlees en pluk de rest van het vlees tussen de stukjes vet uit met een vork.
koriander
13