Kalfswangen met olijven, gesmoorde venkel en olijfoliepuree
Kalfswangen met olijven, gesmoorde venkel en olijfoliepuree
Kalfswangen met olijven, gesmoorde venkel en olijfoliepuree
Kalfswangen met olijven, gesmoorde venkel en olijfoliepuree
Ingrediënten
4 personen
Kalfswangen
1.000 g
Boter
Boter
70 g
Groene selder
4 stengels
Ajuinen
3
Look
2 teentjes
Komijn
1 snuifje
Paprikapoeder
1 snuifje
Gedroogde oregano
1 snuifje
Bloem
2 el
Groene olijven
200 g
Tijm
Rozemarijn
Laurier
3 blaadjes
Rode wijn
0,4 l
Honing
2 el
Kippenbouillon
0,5 l
Frietaardappelen
1.000 g
Venkels
2
Water
0,2 l
Steranijs
1
Eierdooier
1
Melk
1 scheutje
Olijfolie
1 een flinke scheut
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1.000 g kalfswangen, boter
1
Kruid de wangen met peper en zout. Laat een flinke klont boter smelten in een grote pot en kleur de wangen aan in de boter.
4 stengels groene selder, 3 ajuinen, 2 teentjes Look, 1 snuifje komijn, 1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje gedroogde oregano
2
Spoel de selder en snijd de stengels in grote stukken. Snijd de uien en de look grof. Haal de gekleurde wangen uit de pot en hou ze even apart. Smelt in dezelfde pan opnieuw een klontje boter en stoof de selder, de uien en de look aan. Kruid met komijn, paprikapoeder en oregano.
2 el bloem, 200 g groene olijven, tijm, rozemarijn, 3 blaadjes laurier
3
Strooi de bloem over de uien en de look en laat hem even meebakken. Voeg de wangen er weer aan toe, gevolgd door de olijven, tijm, rozemarijn en laurier.
0,4 l rode wijn, 2 el honing
4
Blus het geheel met de rode wijn en breng aan de kook. Voeg er vervolgens de honing aan toe.
0,5 l Kippenbouillon
5
Giet de bouillon erbij, breng het geheel aan de kook en zet een deksel op de pot. Schuif de pot in een voorverwarmde oven van 160°C en laat de wangen twee uur garen.
1.000 g frietaardappelen
6
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
2 venkels, 70 g boter
7
Snijd de venkels in vier. Laat een flinke klont boter smelten in een pan en stoof de venkel erin aan.
0,2 l Water, 1 Steranijs
8
Voeg er een goede scheut water aan toe, kruid de venkel met peper en zout, voeg er de steranijs aan toe en zet een deksel op de pot tot het meeste van het water verdampt is en de boter overblijft. Laat dan de venkel nog even kort bakken in de boter en draai het vuur uit.
1 eierdooier, 1 scheutje melk, 1 een flinke scheut olijfolie
9
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn. Voeg er een dooier, een scheutje melk en een goede scheut fijne olijfolie aan toe en ga er met een pureestamper door, tot je een smeuïge puree hebt. Kruid de puree met peper en zout.
10
Schep wat puree op een bord, leg er een mooi stuk gesmoorde venkel bij en schep er wat van de gestoofde wangen met olijven bij.
1
Kruid de wangen met peper en zout. Laat een flinke klont boter smelten in een grote pot en kleur de wangen aan in de boter.
2
Spoel de selder en snijd de stengels in grote stukken. Snijd de uien en de look grof. Haal de gekleurde wangen uit de pot en hou ze even apart. Smelt in dezelfde pan opnieuw een klontje boter en stoof de selder, de uien en de look aan. Kruid met komijn, paprikapoeder en oregano.
1.000 g kalfswangen, boter
1
Kruid de wangen met peper en zout. Laat een flinke klont boter smelten in een grote pot en kleur de wangen aan in de boter.
4 stengels groene selder, 3 ajuinen, 2 teentjes Look, 1 snuifje komijn, 1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje gedroogde oregano
2
Spoel de selder en snijd de stengels in grote stukken. Snijd de uien en de look grof. Haal de gekleurde wangen uit de pot en hou ze even apart. Smelt in dezelfde pan opnieuw een klontje boter en stoof de selder, de uien en de look aan. Kruid met komijn, paprikapoeder en oregano.
2 el bloem, 200 g groene olijven, tijm, rozemarijn, 3 blaadjes laurier
3
Strooi de bloem over de uien en de look en laat hem even meebakken. Voeg de wangen er weer aan toe, gevolgd door de olijven, tijm, rozemarijn en laurier.
0,4 l rode wijn, 2 el honing
4
Blus het geheel met de rode wijn en breng aan de kook. Voeg er vervolgens de honing aan toe.
0,5 l Kippenbouillon
5
Giet de bouillon erbij, breng het geheel aan de kook en zet een deksel op de pot. Schuif de pot in een voorverwarmde oven van 160°C en laat de wangen twee uur garen.
1.000 g frietaardappelen
6
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
2 venkels, 70 g boter
7
Snijd de venkels in vier. Laat een flinke klont boter smelten in een pan en stoof de venkel erin aan.
0,2 l Water, 1 Steranijs
8
Voeg er een goede scheut water aan toe, kruid de venkel met peper en zout, voeg er de steranijs aan toe en zet een deksel op de pot tot het meeste van het water verdampt is en de boter overblijft. Laat dan de venkel nog even kort bakken in de boter en draai het vuur uit.
1 eierdooier, 1 scheutje melk, 1 een flinke scheut olijfolie
9
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn. Voeg er een dooier, een scheutje melk en een goede scheut fijne olijfolie aan toe en ga er met een pureestamper door, tot je een smeuïge puree hebt. Kruid de puree met peper en zout.
10
Schep wat puree op een bord, leg er een mooi stuk gesmoorde venkel bij en schep er wat van de gestoofde wangen met olijven bij.
1
Kruid de wangen met peper en zout. Laat een flinke klont boter smelten in een grote pot en kleur de wangen aan in de boter.
2
Spoel de selder en snijd de stengels in grote stukken. Snijd de uien en de look grof. Haal de gekleurde wangen uit de pot en hou ze even apart. Smelt in dezelfde pan opnieuw een klontje boter en stoof de selder, de uien en de look aan. Kruid met komijn, paprikapoeder en oregano.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Kalfswangen
1.000 g
Boter
Boter
70 g
Groene selder
4 stengels
Ajuinen
3
Look
2 teentjes
Komijn
1 snuifje
Paprikapoeder
1 snuifje
Gedroogde oregano
1 snuifje
Bloem
2 el
Groene olijven
200 g
Tijm
Rozemarijn
Laurier
3 blaadjes
Rode wijn
0,4 l
Honing
2 el
Kippenbouillon
0,5 l
Frietaardappelen
1.000 g
Venkels
2
Water
0,2 l
Steranijs
1
Eierdooier
1
Melk
1 scheutje
Olijfolie
1 een flinke scheut
Kalfswangen met olijven, gesmoorde venkel en olijfoliepuree
Een fantastische, geurige stoofpot met kalfswangen, rode wijn en olijven. Met gesmoorde venkel en een zachte puree op basis van olijfolie maak je een onweerstaanbaar lekker avondmaal.Instructies
1.000 g kalfswangen, boter
1
Kruid de wangen met peper en zout. Laat een flinke klont boter smelten in een grote pot en kleur de wangen aan in de boter.
4 stengels groene selder, 3 ajuinen, 2 teentjes Look, 1 snuifje komijn, 1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje gedroogde oregano
2
Spoel de selder en snijd de stengels in grote stukken. Snijd de uien en de look grof. Haal de gekleurde wangen uit de pot en hou ze even apart. Smelt in dezelfde pan opnieuw een klontje boter en stoof de selder, de uien en de look aan. Kruid met komijn, paprikapoeder en oregano.
2 el bloem, 200 g groene olijven, tijm, rozemarijn, 3 blaadjes laurier
3
Strooi de bloem over de uien en de look en laat hem even meebakken. Voeg de wangen er weer aan toe, gevolgd door de olijven, tijm, rozemarijn en laurier.
0,4 l rode wijn, 2 el honing
4
Blus het geheel met de rode wijn en breng aan de kook. Voeg er vervolgens de honing aan toe.
0,5 l Kippenbouillon
5
Giet de bouillon erbij, breng het geheel aan de kook en zet een deksel op de pot. Schuif de pot in een voorverwarmde oven van 160°C en laat de wangen twee uur garen.
1.000 g frietaardappelen
6
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
2 venkels, 70 g boter
7
Snijd de venkels in vier. Laat een flinke klont boter smelten in een pan en stoof de venkel erin aan.
0,2 l Water, 1 Steranijs
8
Voeg er een goede scheut water aan toe, kruid de venkel met peper en zout, voeg er de steranijs aan toe en zet een deksel op de pot tot het meeste van het water verdampt is en de boter overblijft. Laat dan de venkel nog even kort bakken in de boter en draai het vuur uit.
1 eierdooier, 1 scheutje melk, 1 een flinke scheut olijfolie
9
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn. Voeg er een dooier, een scheutje melk en een goede scheut fijne olijfolie aan toe en ga er met een pureestamper door, tot je een smeuïge puree hebt. Kruid de puree met peper en zout.
10
Schep wat puree op een bord, leg er een mooi stuk gesmoorde venkel bij en schep er wat van de gestoofde wangen met olijven bij.