Instructies
4 personen
1.000 g kalfswangen, boter
1
Kruid de wangen met peper en zout. Laat een flinke klont boter smelten in een grote pot en kleur de wangen aan in de boter.
4 stengels groene selder, 3 ajuinen, 2 teentjes Look, 1 snuifje komijn, 1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje gedroogde oregano
2
Spoel de selder en snijd de stengels in grote stukken. Snijd de uien en de look grof. Haal de gekleurde wangen uit de pot en hou ze even apart. Smelt in dezelfde pan opnieuw een klontje boter en stoof de selder, de uien en de look aan. Kruid met komijn, paprikapoeder en oregano.
2 el bloem, 200 g groene olijven, tijm, rozemarijn, 3 blaadjes laurier
3
Strooi de bloem over de uien en de look en laat hem even meebakken. Voeg de wangen er weer aan toe, gevolgd door de olijven, tijm, rozemarijn en laurier.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
0,4 l rode wijn, 2 el Meli Honing
4
Blus het geheel met de rode wijn en breng aan de kook. Voeg er vervolgens de honing aan toe.
Ad door Meli

100 jaar lang, 100% natuurlijk Zachte, 100% natuurlijke honing van Meli – perfect om te doseren in al je recepten.
0,5 l Kippenbouillon
5
Giet de bouillon erbij, breng het geheel aan de kook en zet een deksel op de pot. Schuif de pot in een voorverwarmde oven van 160°C en laat de wangen twee uur garen.
1.000 g frietaardappelen
6
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
2 venkels, 70 g boter
7
Snijd de venkels in vier. Laat een flinke klont boter smelten in een pan en stoof de venkel erin aan.
0,2 l Water, 1 Steranijs
8
Voeg er een goede scheut water aan toe, kruid de venkel met peper en zout, voeg er de steranijs aan toe en zet een deksel op de pot tot het meeste van het water verdampt is en de boter overblijft. Laat dan de venkel nog even kort bakken in de boter en draai het vuur uit.
1 eierdooier, 1 scheutje melk, 1 een flinke scheut olijfolie
9
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn. Voeg er een dooier, een scheutje melk en een goede scheut fijne olijfolie aan toe en ga er met een pureestamper door, tot je een smeuïge puree hebt. Kruid de puree met peper en zout.
10