dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gerookte paling met tartaar van rode biet, brioche en kruidensla (thumbnail)Gerookte paling met tartaar van rode biet, brioche en kruidensla

Gerookte paling met tartaar van rode biet, brioche en kruidensla

15m
17
-
5.1K
Recepten

Gerookte paling met tartaar van rode biet, brioche en kruidensla

Gerookte paling met toast van brioche, tartaar van rode biet en een kruidensla van kervel, peterselie en krulandijvie.
Gerookte paling met tartaar van rode biet, brioche en kruidensla (thumbnail)Gerookte paling met tartaar van rode biet, brioche en kruidensla

Gerookte paling met tartaar van rode biet, brioche en kruidensla

15m
17
-
5.1K
Recepten

Gerookte paling met tartaar van rode biet, brioche en kruidensla

Gerookte paling met toast van brioche, tartaar van rode biet en een kruidensla van kervel, peterselie en krulandijvie.
Type gerechtVoorgerecht
Totale tijd15m
Ingrediënten17
Beoordeling-
Aantal likes5.1K

Ingrediënten

4 personen
Briochebrooddikke sneden
2
Olijfolie
Rode bieten
200 g
Sjalotten
1
Tabasco
Engelse saus
1 scheutje
Mayonaise
1 flinke el
Bieslook
Peterselie
Dragon
Platte peterselie
Kervel
Bieslook
Krulandijvie
1 handvol blaadjes
Yoghurt
3 el
Limoensapvan een halve limoen
1
Gerookte paling
400 g
Groene kruidenolieoptioneel
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Voor de tartaar

200 g Rode bieten
1
Kook de rode bieten gaar in gezouten water. Laat afkoelen en pel ze.
1 Sjalotten
2
Snijd de rode bieten en de sjalot in blokjes.
tabasco, 1 scheutje Engelse saus, 1 flinke el mayonaise, Bieslook, peterselie, dragon
3
Meng er de tabasco, Engelse saus, mayonaise, fijngesnipperde kruiden, peper en zout onder.

De toast van brioche

4
Verwarm de ovengrill voor.
2 briochebrood (dikke sneden), olijfolie
5
Snijd het briochebrood in dikke plakken, druppel er wat olijfolie over en rooster ze goudbruin onder de grill.

Voor het slaatje

kervel, Bieslook, 1 handvol blaadjes krulandijvie, platte peterselie
6
Pluk de blaadjes van de kervel en de peterselie. Snijd de bieslook en meng met de krulandijvie.
olijfolie, 1 limoensap (van een halve limoen), 3 el Yoghurt
7
Meng wat olijfolie en het limoensap onder de yoghurt. Kruid met peper en zout.

Afwerken

400 g gerookte paling
8
Snijd de paling in stukjes.
9
Snijd de korsten van het brood en snijd het in tweeën. Schik de toasts op wat tartaar van rode biet.
Groene kruidenolie (optioneel)
10
Schep ook wat tartaar boven op de toasts. Daarop wat salade van krulandijvie en stukjes paling. Werk af met een lepel yoghurtdressing en groene kruidenolie.
1
Kook de rode bieten gaar in gezouten water. Laat afkoelen en pel ze.
2
Snijd de rode bieten en de sjalot in blokjes.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

Voor de tartaar

200 g Rode bieten
1
Kook de rode bieten gaar in gezouten water. Laat afkoelen en pel ze.
1 Sjalotten
2
Snijd de rode bieten en de sjalot in blokjes.
tabasco, 1 scheutje Engelse saus, 1 flinke el mayonaise, Bieslook, peterselie, dragon
3
Meng er de tabasco, Engelse saus, mayonaise, fijngesnipperde kruiden, peper en zout onder.

De toast van brioche

4
Verwarm de ovengrill voor.
2 briochebrood (dikke sneden), olijfolie
5
Snijd het briochebrood in dikke plakken, druppel er wat olijfolie over en rooster ze goudbruin onder de grill.

Voor het slaatje

kervel, Bieslook, 1 handvol blaadjes krulandijvie, platte peterselie
6
Pluk de blaadjes van de kervel en de peterselie. Snijd de bieslook en meng met de krulandijvie.
olijfolie, 1 limoensap (van een halve limoen), 3 el Yoghurt
7
Meng wat olijfolie en het limoensap onder de yoghurt. Kruid met peper en zout.

Afwerken

400 g gerookte paling
8
Snijd de paling in stukjes.
9
Snijd de korsten van het brood en snijd het in tweeën. Schik de toasts op wat tartaar van rode biet.
Groene kruidenolie (optioneel)
10
Schep ook wat tartaar boven op de toasts. Daarop wat salade van krulandijvie en stukjes paling. Werk af met een lepel yoghurtdressing en groene kruidenolie.
1
Kook de rode bieten gaar in gezouten water. Laat afkoelen en pel ze.
2
Snijd de rode bieten en de sjalot in blokjes.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gerookte paling met tartaar van rode biet, brioche en kruidensla (thumbnail)Gerookte paling met tartaar van rode biet, brioche en kruidensla
4 personen
15m
Ingrediënten
Briochebrooddikke sneden
2
Olijfolie
Rode bieten
200 g
Sjalotten
1
Tabasco
Engelse saus
1 scheutje
Mayonaise
1 flinke el
Bieslook
Peterselie
Dragon
Platte peterselie
Kervel
Bieslook
Krulandijvie
1 handvol blaadjes
Yoghurt
3 el
Limoensapvan een halve limoen
1
Gerookte paling
400 g
Groene kruidenolieoptioneel

Gerookte paling met tartaar van rode biet, brioche en kruidensla

Gerookte paling met toast van brioche, tartaar van rode biet en een kruidensla van kervel, peterselie en krulandijvie.
Instructies

Voor de tartaar

200 g Rode bieten
1
Kook de rode bieten gaar in gezouten water. Laat afkoelen en pel ze.
1 Sjalotten
2
Snijd de rode bieten en de sjalot in blokjes.
tabasco, 1 scheutje Engelse saus, 1 flinke el mayonaise, Bieslook, peterselie, dragon
3
Meng er de tabasco, Engelse saus, mayonaise, fijngesnipperde kruiden, peper en zout onder.

De toast van brioche

4
Verwarm de ovengrill voor.
2 briochebrood (dikke sneden), olijfolie
5
Snijd het briochebrood in dikke plakken, druppel er wat olijfolie over en rooster ze goudbruin onder de grill.

Voor het slaatje

kervel, Bieslook, 1 handvol blaadjes krulandijvie, platte peterselie
6
Pluk de blaadjes van de kervel en de peterselie. Snijd de bieslook en meng met de krulandijvie.
olijfolie, 1 limoensap (van een halve limoen), 3 el Yoghurt
7
Meng wat olijfolie en het limoensap onder de yoghurt. Kruid met peper en zout.

Afwerken

400 g gerookte paling
8
Snijd de paling in stukjes.
9
Snijd de korsten van het brood en snijd het in tweeën. Schik de toasts op wat tartaar van rode biet.
Groene kruidenolie (optioneel)
10
Schep ook wat tartaar boven op de toasts. Daarop wat salade van krulandijvie en stukjes paling. Werk af met een lepel yoghurtdressing en groene kruidenolie.