Instructies
4 personen
Voor de tartaar
200 g Rode bieten
1
Kook de rode bieten gaar in gezouten water. Laat afkoelen en pel ze.
1 Sjalotten
2
Snijd de rode bieten en de sjalot in blokjes.
tabasco, 1 scheutje Engelse saus, 1 flinke el mayonaise, Bieslook, peterselie, dragon
3
Meng er de tabasco, Engelse saus, mayonaise, fijngesnipperde kruiden, peper en zout onder.
De toast van brioche
4
Verwarm de ovengrill voor.
2 briochebrood (dikke sneden), olijfolie
5
Snijd het briochebrood in dikke plakken, druppel er wat olijfolie over en rooster ze goudbruin onder de grill.
Voor het slaatje
kervel, Bieslook, 1 handvol blaadjes krulandijvie, platte peterselie
6
Pluk de blaadjes van de kervel en de peterselie. Snijd de bieslook en meng met de krulandijvie.
olijfolie, 1 limoensap (van een halve limoen), 3 el Yoghurt
7
Meng wat olijfolie en het limoensap onder de yoghurt. Kruid met peper en zout.
Afwerken
400 g gerookte paling
8
Snijd de paling in stukjes.
9
Snijd de korsten van het brood en snijd het in tweeën. Schik de toasts op wat tartaar van rode biet.
Groene kruidenolie (optioneel)
10