Instructies

4 personen

Voor de tartaar

200 g Rode bieten
1

Kook de rode bieten gaar in gezouten water. Laat afkoelen en pel ze.

1 Sjalotten
2

Snijd de rode bieten en de sjalot in blokjes.

tabasco, 1 scheutje Engelse saus, 1 flinke el mayonaise, Bieslook, peterselie, dragon
3

Meng er de tabasco, Engelse saus, mayonaise, fijngesnipperde kruiden, peper en zout onder.

De toast van brioche

4

Verwarm de ovengrill voor.

2 briochebrood (dikke sneden), olijfolie
5

Snijd het briochebrood in dikke plakken, druppel er wat olijfolie over en rooster ze goudbruin onder de grill.

Voor het slaatje

kervel, Bieslook, 1 handvol blaadjes krulandijvie, platte peterselie
6

Pluk de blaadjes van de kervel en de peterselie. Snijd de bieslook en meng met de krulandijvie.

olijfolie, 1 limoensap (van een halve limoen), 3 el Yoghurt
7

Meng wat olijfolie en het limoensap onder de yoghurt. Kruid met peper en zout.

Afwerken

400 g gerookte paling
8

Snijd de paling in stukjes.

9

Snijd de korsten van het brood en snijd het in tweeën. Schik de toasts op wat tartaar van rode biet.

Groene kruidenolie (optioneel)
10

Schep ook wat tartaar boven op de toasts. Daarop wat salade van krulandijvie en stukjes paling. Werk af met een lepel yoghurtdressing en groene kruidenolie.