Far Breton met Armagnac
Far Breton met Armagnac
Far Breton met Armagnac
Far Breton met Armagnac
Ingrediënten
4 personen
Armagnac
0,1 l
Gedroogde pruimen
250 g
Melk
0,5 l
Vanillestokje
1
Bloem
150 g
Bloem
1 el
Kristalsuiker
90 g
Zout
1 snuifje
Eieren
5
Boter
Bloemsuiker
Benodigdheden
Een taartvorm ongeveer 28 cm, een keukenmachine met het k hulpstuk
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor op 185°C.
0,1 l Armagnac, 250 g gedroogde pruimen
2
Meet de juiste hoeveelheid Armagnac af. Leg de gedroogde pruimen in een mengkom en giet er de Armagnac over.
0,5 l melk, 1 vanillestokje
3
Verwarm de melk tot een lauwe temperatuur en voeg er vervolgens de zaadjes en het vanillestokje aan toe.
150 g bloem, 90 g kristalsuiker, 1 snuifje zout, 5 eieren
4
Meng de bloem onder de suiker, het snuifje zout en de eieren tot een glad beslag.
boter, 1 el bloem
5
Maak de bakvorm bak klaar door deze in te smeren met de gesmolten boter en vervolgens te verstuiven met bloem.
6
Haal het vanillestokje uit de lauwe melk en giet deze bij het beslag. Meng alles onder elkaar.
7
Leg de gemarineerde pruimen op de bodem van de bakvorm.
8
Giet het beslag over de gemarineerde pruimen in de bakvorm.
9
Schuif de bakvorm vervolgens in de voorverwarmde oven gedurende 35 minuten ongeveer.
bloemsuiker
10
Zet de oven vervolgens uit en laat de cake er nog even in afkoelen in de oven. Serveer de cake als hij nog lauw is en werk af met een snuifje bloemsuiker.
1
Verwarm de oven voor op 185°C.
0,1 l Armagnac, 250 g gedroogde pruimen
2
Meet de juiste hoeveelheid Armagnac af. Leg de gedroogde pruimen in een mengkom en giet er de Armagnac over.
0,5 l melk, 1 vanillestokje
3
Verwarm de melk tot een lauwe temperatuur en voeg er vervolgens de zaadjes en het vanillestokje aan toe.
150 g bloem, 90 g kristalsuiker, 1 snuifje zout, 5 eieren
4
Meng de bloem onder de suiker, het snuifje zout en de eieren tot een glad beslag.
boter, 1 el bloem
5
Maak de bakvorm bak klaar door deze in te smeren met de gesmolten boter en vervolgens te verstuiven met bloem.
6
Haal het vanillestokje uit de lauwe melk en giet deze bij het beslag. Meng alles onder elkaar.
7
Leg de gemarineerde pruimen op de bodem van de bakvorm.
8
Giet het beslag over de gemarineerde pruimen in de bakvorm.
9
Schuif de bakvorm vervolgens in de voorverwarmde oven gedurende 35 minuten ongeveer.
bloemsuiker
10
Zet de oven vervolgens uit en laat de cake er nog even in afkoelen in de oven. Serveer de cake als hij nog lauw is en werk af met een snuifje bloemsuiker.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 5m
Ingrediënten
Armagnac
0,1 l
Gedroogde pruimen
250 g
Melk
0,5 l
Vanillestokje
1
Bloem
150 g
Bloem
1 el
Kristalsuiker
90 g
Zout
1 snuifje
Eieren
5
Boter
Bloemsuiker
Far Breton met Armagnac
Jeroen maakt een klassieke Bretoense pruimentaart klaar met gemarineerde pruimen in Armagnac. Verrassend eenvoudig en ontzettende lekker. Deze flan is lauw op z’n best!Instructies
1
Verwarm de oven voor op 185°C.
0,1 l Armagnac, 250 g gedroogde pruimen
2
Meet de juiste hoeveelheid Armagnac af. Leg de gedroogde pruimen in een mengkom en giet er de Armagnac over.
0,5 l melk, 1 vanillestokje
3
Verwarm de melk tot een lauwe temperatuur en voeg er vervolgens de zaadjes en het vanillestokje aan toe.
150 g bloem, 90 g kristalsuiker, 1 snuifje zout, 5 eieren
4
Meng de bloem onder de suiker, het snuifje zout en de eieren tot een glad beslag.
boter, 1 el bloem
5
Maak de bakvorm bak klaar door deze in te smeren met de gesmolten boter en vervolgens te verstuiven met bloem.
6
Haal het vanillestokje uit de lauwe melk en giet deze bij het beslag. Meng alles onder elkaar.
7
Leg de gemarineerde pruimen op de bodem van de bakvorm.
8
Giet het beslag over de gemarineerde pruimen in de bakvorm.
9
Schuif de bakvorm vervolgens in de voorverwarmde oven gedurende 35 minuten ongeveer.
bloemsuiker
10
Zet de oven vervolgens uit en laat de cake er nog even in afkoelen in de oven. Serveer de cake als hij nog lauw is en werk af met een snuifje bloemsuiker.