dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Zoet kruimeldeeg (thumbnail)Zoet kruimeldeeg

Zoet kruimeldeeg

15m
7
-
2.8K
Recepten

Zoet kruimeldeeg

Speciaal voor alle zoetebekken: een basisrecept voor kruimeldeeg. Hiermee maak je de lekkerste taarten en gebak.Let wel: weeg alle ingrediënten zorgvuldig af!
Zoet kruimeldeeg (thumbnail)Zoet kruimeldeeg

Zoet kruimeldeeg

15m
7
-
2.8K
Recepten

Zoet kruimeldeeg

Speciaal voor alle zoetebekken: een basisrecept voor kruimeldeeg. Hiermee maak je de lekkerste taarten en gebak.Let wel: weeg alle ingrediënten zorgvuldig af!
Type gerechtBasisbereiding
Totale tijd15m
Ingrediënten7
Beoordeling-
Aantal likes2.8K

Ingrediënten

4 personen
Boter
125 g
Bloemsuiker
90 g
Vanillestok
1
Ei
1
Amandelpoeder
30 g
Patisseriebloem
250 g
Zout
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Zoet kruimeldeeg

125 g boter, 90 g bloemsuiker
1
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Doe de boter samen met de bloemsuiker in de mengkom van de keukenrobot met het menghulpstuk voor deeg.
2
Start de keukenrobot op een matige snelheid.
1 vanillestok
3
Haal de zaadjes uit de vanillestokjes en doe ze erbij.
1 ei
4
Doe er het ei bij.
30 g amandelpoeder
5
Voeg het amandelpoeder toe terwijl de machine blijft draaien.
250 g patisseriebloem
6
Doe een minuut later de bloem er beetje bij beetje bij.
zout
7
Laat de machine draaien tot je een homogeen deeg krijgt. Voeg ten slotte een snuifje zout toe en laat de machine nog kort draaien.
8
Haal het deeg uit de keukenrobot en kneed even met de handen.
9
Rol het tot een bol en verpak het in vershoudfolie. Laat het deeg minstens een halfuur in de koelkast rusten.
1
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Doe de boter samen met de bloemsuiker in de mengkom van de keukenrobot met het menghulpstuk voor deeg.
2
Start de keukenrobot op een matige snelheid.

Instructies

Zoet kruimeldeeg

125 g boter, 90 g bloemsuiker
1
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Doe de boter samen met de bloemsuiker in de mengkom van de keukenrobot met het menghulpstuk voor deeg.
2
Start de keukenrobot op een matige snelheid.
1 vanillestok
3
Haal de zaadjes uit de vanillestokjes en doe ze erbij.
1 ei
4
Doe er het ei bij.
30 g amandelpoeder
5
Voeg het amandelpoeder toe terwijl de machine blijft draaien.
250 g patisseriebloem
6
Doe een minuut later de bloem er beetje bij beetje bij.
zout
7
Laat de machine draaien tot je een homogeen deeg krijgt. Voeg ten slotte een snuifje zout toe en laat de machine nog kort draaien.
8
Haal het deeg uit de keukenrobot en kneed even met de handen.
9
Rol het tot een bol en verpak het in vershoudfolie. Laat het deeg minstens een halfuur in de koelkast rusten.
1
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Doe de boter samen met de bloemsuiker in de mengkom van de keukenrobot met het menghulpstuk voor deeg.
2
Start de keukenrobot op een matige snelheid.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Zoet kruimeldeeg (thumbnail)Zoet kruimeldeeg
4 personen
15m
Ingrediënten
Boter
125 g
Bloemsuiker
90 g
Vanillestok
1
Ei
1
Amandelpoeder
30 g
Patisseriebloem
250 g
Zout

Zoet kruimeldeeg

Speciaal voor alle zoetebekken: een basisrecept voor kruimeldeeg. Hiermee maak je de lekkerste taarten en gebak.Let wel: weeg alle ingrediënten zorgvuldig af!
Instructies

Zoet kruimeldeeg

125 g boter, 90 g bloemsuiker
1
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Doe de boter samen met de bloemsuiker in de mengkom van de keukenrobot met het menghulpstuk voor deeg.
2
Start de keukenrobot op een matige snelheid.
1 vanillestok
3
Haal de zaadjes uit de vanillestokjes en doe ze erbij.
1 ei
4
Doe er het ei bij.
30 g amandelpoeder
5
Voeg het amandelpoeder toe terwijl de machine blijft draaien.
250 g patisseriebloem
6
Doe een minuut later de bloem er beetje bij beetje bij.
zout
7
Laat de machine draaien tot je een homogeen deeg krijgt. Voeg ten slotte een snuifje zout toe en laat de machine nog kort draaien.
8
Haal het deeg uit de keukenrobot en kneed even met de handen.
9
Rol het tot een bol en verpak het in vershoudfolie. Laat het deeg minstens een halfuur in de koelkast rusten.