Zoet kruimeldeeg
Zoet kruimeldeeg
Speciaal voor alle zoetebekken: een basisrecept voor kruimeldeeg. Hiermee maak je de lekkerste taarten en gebak.Let wel: weeg alle ingrediënten zorgvuldig af!
Zoet kruimeldeeg
Zoet kruimeldeeg
Speciaal voor alle zoetebekken: een basisrecept voor kruimeldeeg. Hiermee maak je de lekkerste taarten en gebak.Let wel: weeg alle ingrediënten zorgvuldig af!
Ingrediënten
4 personen
Boter
125 g
Bloemsuiker
90 g
Vanillestok
1
Ei
1
Amandelpoeder
30 g
Patisseriebloem
250 g
Zout
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Zoet kruimeldeeg
125 g boter, 90 g bloemsuiker
1
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Doe de boter samen met de bloemsuiker in de mengkom van de keukenrobot met het menghulpstuk voor deeg.
2
Start de keukenrobot op een matige snelheid.
1 vanillestok
3
Haal de zaadjes uit de vanillestokjes en doe ze erbij.
1 ei
4
Doe er het ei bij.
30 g amandelpoeder
5
Voeg het amandelpoeder toe terwijl de machine blijft draaien.
250 g patisseriebloem
6
Doe een minuut later de bloem er beetje bij beetje bij.
zout
7
Laat de machine draaien tot je een homogeen deeg krijgt. Voeg ten slotte een snuifje zout toe en laat de machine nog kort draaien.
8
Haal het deeg uit de keukenrobot en kneed even met de handen.
9
Rol het tot een bol en verpak het in vershoudfolie. Laat het deeg minstens een halfuur in de koelkast rusten.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zoet kruimeldeeg
125 g boter, 90 g bloemsuiker
1
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Doe de boter samen met de bloemsuiker in de mengkom van de keukenrobot met het menghulpstuk voor deeg.
2
Start de keukenrobot op een matige snelheid.
1 vanillestok
3
Haal de zaadjes uit de vanillestokjes en doe ze erbij.
1 ei
4
Doe er het ei bij.
30 g amandelpoeder
5
Voeg het amandelpoeder toe terwijl de machine blijft draaien.
250 g patisseriebloem
6
Doe een minuut later de bloem er beetje bij beetje bij.
zout
7
Laat de machine draaien tot je een homogeen deeg krijgt. Voeg ten slotte een snuifje zout toe en laat de machine nog kort draaien.
8
Haal het deeg uit de keukenrobot en kneed even met de handen.
9
Rol het tot een bol en verpak het in vershoudfolie. Laat het deeg minstens een halfuur in de koelkast rusten.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
15m
Ingrediënten
Boter
125 g
Bloemsuiker
90 g
Vanillestok
1
Ei
1
Amandelpoeder
30 g
Patisseriebloem
250 g
Zout
Zoet kruimeldeeg
Speciaal voor alle zoetebekken: een basisrecept voor kruimeldeeg. Hiermee maak je de lekkerste taarten en gebak.Let wel: weeg alle ingrediënten zorgvuldig af!Instructies
Zoet kruimeldeeg
125 g boter, 90 g bloemsuiker
1
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Doe de boter samen met de bloemsuiker in de mengkom van de keukenrobot met het menghulpstuk voor deeg.
2
Start de keukenrobot op een matige snelheid.
1 vanillestok
3
Haal de zaadjes uit de vanillestokjes en doe ze erbij.
1 ei
4
Doe er het ei bij.
30 g amandelpoeder
5
Voeg het amandelpoeder toe terwijl de machine blijft draaien.
250 g patisseriebloem
6
Doe een minuut later de bloem er beetje bij beetje bij.
zout
7
Laat de machine draaien tot je een homogeen deeg krijgt. Voeg ten slotte een snuifje zout toe en laat de machine nog kort draaien.
8
Haal het deeg uit de keukenrobot en kneed even met de handen.
9
Rol het tot een bol en verpak het in vershoudfolie. Laat het deeg minstens een halfuur in de koelkast rusten.