dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Zoet kruimeldeeg (thumbnail)Zoet kruimeldeeg

Zoet kruimeldeeg

15m
7
-
3.7K
Recepten

Zoet kruimeldeeg

Speciaal voor alle zoetebekken: een basisrecept voor kruimeldeeg. Hiermee maak je de lekkerste taarten en gebak.Let wel: weeg alle ingrediënten zorgvuldig af!
Zoet kruimeldeeg (thumbnail)Zoet kruimeldeeg

Zoet kruimeldeeg

15m
7
-
3.7K
Recepten

Zoet kruimeldeeg

Speciaal voor alle zoetebekken: een basisrecept voor kruimeldeeg. Hiermee maak je de lekkerste taarten en gebak.Let wel: weeg alle ingrediënten zorgvuldig af!
Type gerechtBasisbereiding
Totale tijd15m
Ingrediënten7
Beoordeling-
Aantal likes3.7K

Ingrediënten

4 personen
Boter
125 g
Bloemsuiker
90 g
Vanillestok
1
Ei
1
Amandelpoeder
30 g
Patisseriebloem
250 g
Zout
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Zoet kruimeldeeg

125 g boter, 90 g bloemsuiker
1
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Doe de boter samen met de bloemsuiker in de mengkom van de keukenrobot met het menghulpstuk voor deeg.
2
Start de keukenrobot op een matige snelheid.
1 vanillestok
3
Haal de zaadjes uit de vanillestokjes en doe ze erbij.
1 ei
4
Doe er het ei bij.
30 g amandelpoeder
5
Voeg het amandelpoeder toe terwijl de machine blijft draaien.
250 g patisseriebloem
6
Doe een minuut later de bloem er beetje bij beetje bij.
zout
7
Laat de machine draaien tot je een homogeen deeg krijgt. Voeg ten slotte een snuifje zout toe en laat de machine nog kort draaien.
8
Haal het deeg uit de keukenrobot en kneed even met de handen.
9
Rol het tot een bol en verpak het in vershoudfolie. Laat het deeg minstens een halfuur in de koelkast rusten.
1
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Doe de boter samen met de bloemsuiker in de mengkom van de keukenrobot met het menghulpstuk voor deeg.
2
Start de keukenrobot op een matige snelheid.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

Zoet kruimeldeeg

125 g boter, 90 g bloemsuiker
1
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Doe de boter samen met de bloemsuiker in de mengkom van de keukenrobot met het menghulpstuk voor deeg.
2
Start de keukenrobot op een matige snelheid.
1 vanillestok
3
Haal de zaadjes uit de vanillestokjes en doe ze erbij.
1 ei
4
Doe er het ei bij.
30 g amandelpoeder
5
Voeg het amandelpoeder toe terwijl de machine blijft draaien.
250 g patisseriebloem
6
Doe een minuut later de bloem er beetje bij beetje bij.
zout
7
Laat de machine draaien tot je een homogeen deeg krijgt. Voeg ten slotte een snuifje zout toe en laat de machine nog kort draaien.
8
Haal het deeg uit de keukenrobot en kneed even met de handen.
9
Rol het tot een bol en verpak het in vershoudfolie. Laat het deeg minstens een halfuur in de koelkast rusten.
1
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Doe de boter samen met de bloemsuiker in de mengkom van de keukenrobot met het menghulpstuk voor deeg.
2
Start de keukenrobot op een matige snelheid.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Zoet kruimeldeeg (thumbnail)Zoet kruimeldeeg
4 personen
15m
Ingrediënten
Boter
125 g
Bloemsuiker
90 g
Vanillestok
1
Ei
1
Amandelpoeder
30 g
Patisseriebloem
250 g
Zout

Zoet kruimeldeeg

Speciaal voor alle zoetebekken: een basisrecept voor kruimeldeeg. Hiermee maak je de lekkerste taarten en gebak.Let wel: weeg alle ingrediënten zorgvuldig af!
Instructies

Zoet kruimeldeeg

125 g boter, 90 g bloemsuiker
1
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Doe de boter samen met de bloemsuiker in de mengkom van de keukenrobot met het menghulpstuk voor deeg.
2
Start de keukenrobot op een matige snelheid.
1 vanillestok
3
Haal de zaadjes uit de vanillestokjes en doe ze erbij.
1 ei
4
Doe er het ei bij.
30 g amandelpoeder
5
Voeg het amandelpoeder toe terwijl de machine blijft draaien.
250 g patisseriebloem
6
Doe een minuut later de bloem er beetje bij beetje bij.
zout
7
Laat de machine draaien tot je een homogeen deeg krijgt. Voeg ten slotte een snuifje zout toe en laat de machine nog kort draaien.
8
Haal het deeg uit de keukenrobot en kneed even met de handen.
9
Rol het tot een bol en verpak het in vershoudfolie. Laat het deeg minstens een halfuur in de koelkast rusten.