Instructies

4 personen

Zoet kruimeldeeg

125 g boter, 90 g bloemsuiker
1

Laat de boter op kamertemperatuur komen. Doe de boter samen met de bloemsuiker in de mengkom van de keukenrobot met het menghulpstuk voor deeg.

2

Start de keukenrobot op een matige snelheid.

1 vanillestok
3

Haal de zaadjes uit de vanillestokjes en doe ze erbij.

1 ei
4

Doe er het ei bij.

30 g amandelpoeder
5

Voeg het amandelpoeder toe terwijl de machine blijft draaien.

250 g patisseriebloem
6

Doe een minuut later de bloem er beetje bij beetje bij.

zout
7

Laat de machine draaien tot je een homogeen deeg krijgt. Voeg ten slotte een snuifje zout toe en laat de machine nog kort draaien.

8

Haal het deeg uit de keukenrobot en kneed even met de handen.

9

Rol het tot een bol en verpak het in vershoudfolie. Laat het deeg minstens een halfuur in de koelkast rusten.