Beignet van hondshaai met noedelsalade en chilidressing
Beignet van hondshaai met noedelsalade en chilidressing
Beignet van hondshaai met noedelsalade en chilidressing
Beignet van hondshaai met noedelsalade en chilidressing
Ingrediënten
4 personen
Sugar snaps
200 g
Rijstnoedels
200 g
Vissaus
3 el
Limoensap
5 el
Bruine suiker
1 el
Chilisaus
0,5 el
Look
0,5 teentjes
Gember
20 g
Koriander
Munt
Lente-uien
3 stengel
Ijsbergsla
0,5
Selderwit
2 stengel
Komkommers
0,5
Kerstomaten
1 bakje
Maïzena
4 el
Spuitwater
50 ml
Bloem
4 el
Ijsblokjes
Eiwit
1
Hondshaai
400 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Laat de friteuse opwarmen tot 180°C.
200 g Sugar snaps
2
Breng wat gezouten water aan de kook en kook er de sugar snaps in. Spoel ze nadien onder koud water en hou ze even apart.
200 g rijstnoedels
3
Doe de rijstnoedels in een kom en giet het hete water dat gebruikt werd voor de sugar snaps over de noedels.
3 el Vissaus, 5 el limoensap, 1 el bruine suiker, 0,5 el chilisaus
4
Pers het sap van de limoenen in een kommetje en meng er de chilisaus, de bruine suiker en de vissaus onder.
0,5 teentjes Look, 20 g gember, koriander, Munt, 3 stengel lente-uien
5
Pel de look, schil de gember en rasp ze erbij. Snipper de munt en de koriander fijn. Snijd vervolgens de lente-ui fijn. Meng de kruiden en de lente-ui onder de dressing.
0,5 ijsbergsla
6
Giet de noedels door een zeef en koel ze af onder koud water. Voeg de sugar snaps toe, snijd nadien de ijsbergsla fijn en voeg hem ook toe.
2 stengel selder, 0,5 komkommers, 1 bakje kerstomaten
7
Spoel de selder onder koud water en snijd hem fijn. Snijd de komkommer in sliertjes en de kerstomaten in vier. Voeg alles toe aan de salade.
8
Meng de salade goed onder elkaar en voeg de chilidressing toe.
4 el maïzena, 50 ml spuitwater, 4 el bloem, ijsblokjes, 1 eiwit
9
Meng de maïzena met de bloem, het zout en het spuitwater. Klop het eiwit stijf en spatel het eronder. Voeg er tenslotte een ijsblokje aan toe.
400 g hondshaai
10
Fileer de vis en snijd hem in stukken. Kruid vervolgens de vis met peper en zout.
11
Haal de vis door het beslag en bak hem krokant in de hete olie. Laat de vis even uitlekken op keukenpapier en strooi er wat zout over.
12
Serveer de gebakken vis met de pittige noedelsalade.
1
Laat de friteuse opwarmen tot 180°C.
200 g Sugar snaps
2
Breng wat gezouten water aan de kook en kook er de sugar snaps in. Spoel ze nadien onder koud water en hou ze even apart.
200 g rijstnoedels
3
Doe de rijstnoedels in een kom en giet het hete water dat gebruikt werd voor de sugar snaps over de noedels.
3 el Vissaus, 5 el limoensap, 1 el bruine suiker, 0,5 el chilisaus
4
Pers het sap van de limoenen in een kommetje en meng er de chilisaus, de bruine suiker en de vissaus onder.
0,5 teentjes Look, 20 g gember, koriander, Munt, 3 stengel lente-uien
5
Pel de look, schil de gember en rasp ze erbij. Snipper de munt en de koriander fijn. Snijd vervolgens de lente-ui fijn. Meng de kruiden en de lente-ui onder de dressing.
0,5 ijsbergsla
6
Giet de noedels door een zeef en koel ze af onder koud water. Voeg de sugar snaps toe, snijd nadien de ijsbergsla fijn en voeg hem ook toe.
2 stengel selder, 0,5 komkommers, 1 bakje kerstomaten
7
Spoel de selder onder koud water en snijd hem fijn. Snijd de komkommer in sliertjes en de kerstomaten in vier. Voeg alles toe aan de salade.
8
Meng de salade goed onder elkaar en voeg de chilidressing toe.
4 el maïzena, 50 ml spuitwater, 4 el bloem, ijsblokjes, 1 eiwit
9
Meng de maïzena met de bloem, het zout en het spuitwater. Klop het eiwit stijf en spatel het eronder. Voeg er tenslotte een ijsblokje aan toe.
400 g hondshaai
10
Fileer de vis en snijd hem in stukken. Kruid vervolgens de vis met peper en zout.
11
Haal de vis door het beslag en bak hem krokant in de hete olie. Laat de vis even uitlekken op keukenpapier en strooi er wat zout over.
12
Serveer de gebakken vis met de pittige noedelsalade.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Sugar snaps
200 g
Rijstnoedels
200 g
Vissaus
3 el
Limoensap
5 el
Bruine suiker
1 el
Chilisaus
0,5 el
Look
0,5 teentjes
Gember
20 g
Koriander
Munt
Lente-uien
3 stengel
Ijsbergsla
0,5
Selderwit
2 stengel
Komkommers
0,5
Kerstomaten
1 bakje
Maïzena
4 el
Spuitwater
50 ml
Bloem
4 el
Ijsblokjes
Eiwit
1
Hondshaai
400 g
Beignet van hondshaai met noedelsalade en chilidressing
Een originele lunch met veel groenten, een pittige chilidressing en knapperig gebakken vis uit de Noordzee!Instructies
1
Laat de friteuse opwarmen tot 180°C.
200 g Sugar snaps
2
Breng wat gezouten water aan de kook en kook er de sugar snaps in. Spoel ze nadien onder koud water en hou ze even apart.
200 g rijstnoedels
3
Doe de rijstnoedels in een kom en giet het hete water dat gebruikt werd voor de sugar snaps over de noedels.
3 el Vissaus, 5 el limoensap, 1 el bruine suiker, 0,5 el chilisaus
4
Pers het sap van de limoenen in een kommetje en meng er de chilisaus, de bruine suiker en de vissaus onder.
0,5 teentjes Look, 20 g gember, koriander, Munt, 3 stengel lente-uien
5
Pel de look, schil de gember en rasp ze erbij. Snipper de munt en de koriander fijn. Snijd vervolgens de lente-ui fijn. Meng de kruiden en de lente-ui onder de dressing.
0,5 ijsbergsla
6
Giet de noedels door een zeef en koel ze af onder koud water. Voeg de sugar snaps toe, snijd nadien de ijsbergsla fijn en voeg hem ook toe.
2 stengel selder, 0,5 komkommers, 1 bakje kerstomaten
7
Spoel de selder onder koud water en snijd hem fijn. Snijd de komkommer in sliertjes en de kerstomaten in vier. Voeg alles toe aan de salade.
8
Meng de salade goed onder elkaar en voeg de chilidressing toe.
4 el maïzena, 50 ml spuitwater, 4 el bloem, ijsblokjes, 1 eiwit
9
Meng de maïzena met de bloem, het zout en het spuitwater. Klop het eiwit stijf en spatel het eronder. Voeg er tenslotte een ijsblokje aan toe.
400 g hondshaai
10
Fileer de vis en snijd hem in stukken. Kruid vervolgens de vis met peper en zout.
11
Haal de vis door het beslag en bak hem krokant in de hete olie. Laat de vis even uitlekken op keukenpapier en strooi er wat zout over.
12
Serveer de gebakken vis met de pittige noedelsalade.