dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gestoomde zeewolf met romanesco en rijst (thumbnail)Gestoomde zeewolf met romanesco en rijst

Gestoomde zeewolf met romanesco en rijst

50m
15
-
1.5K
Recepten

Gestoomde zeewolf met romanesco en rijst

Zeewolf is een vis met een stevige structuur en een fijne maar uitgesproken smaak. Hij komt voor in noordelijke wateren en is uitgerust met grote tanden om schaal- en schelpdieren mee open te breken. Zeewolf fileren is niet gemakkelijk, dus vraag aan je visboer om het te doen.Jeroen serveert de visfilets met groene bloemkool of romanesco, courgette, bruine rijst en salsa verde.
Gestoomde zeewolf met romanesco en rijst (thumbnail)Gestoomde zeewolf met romanesco en rijst

Gestoomde zeewolf met romanesco en rijst

50m
15
-
1.5K
Recepten

Gestoomde zeewolf met romanesco en rijst

Zeewolf is een vis met een stevige structuur en een fijne maar uitgesproken smaak. Hij komt voor in noordelijke wateren en is uitgerust met grote tanden om schaal- en schelpdieren mee open te breken. Zeewolf fileren is niet gemakkelijk, dus vraag aan je visboer om het te doen.Jeroen serveert de visfilets met groene bloemkool of romanesco, courgette, bruine rijst en salsa verde.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd50m
Ingrediënten15
Beoordeling-
Aantal likes1.5K

Ingrediënten

4 personen
Peterselie
100 g
Basilicum
100 g
Olijfolie
250 ml
Olijfolie
Augurken
5
Mosterd
1 el
Peper
Zout
Zeewolf
800 g
Romanescobloemkool
1
Courgette
1
Rijst
250 g
Sjalotten
3
Look
1 teentje
Kurkuma
2 tl
Currypoeder
2 tl

Benodigdheden

Hakmolen, een hakmolen met s vormig mes

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Salsa verde

100 g peterselie, 100 g basilicum, 250 ml olijfolie, 5 augurken, 1 el mosterd, peper, zout
1
Spoel de basilicum en de peterselie en mix de kruiden met olijfolie in de hakmolen. Doe er augurken, kappertjes en mosterd bij en mix. Kruid met peper en zout.
TIPIn plaats van peterselie kun je ook andere groene kruiden als lavas of kervel gebruiken.
2
Schep de salsa verde in een kommetje en hou apart.

Groenten en rijst

800 g zeewolf, 1 romanescobloemkool, 1 courgette, 250 g rijst, 3 Sjalotten, 1 teentje Look, 2 tl kurkuma, 2 tl currypoeder, olijfolie
3
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4
Verdeel de romanesco in roosjes en blancheer ze kort in gezouten water.
5
Haal de roosjes uit het water en laat ze schrikken onder koud stromend water om de garing te stoppen. Ze moeten nog wat krokant zijn.
6
Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Stoof ze in een pan met olijfolie en kruid met kurkuma en currypoeder.
7
Snijd de courgette in stukken en doe ze bij de sjalotten. Voeg er de romanescoroosjes aan toe en laat alles kort stoven.
8
Doe een scheutje water bij de groenten en laat ze met een deksel op de pan helemaal gaar worden.

Afwerken en serveren

9
Snijd de zeewolf in porties en kruid met peper en zout.
10
Leg de vis in een stoommandje en druppel er wat olijfolie over. Stoom in ongeveer 6 minuten gaar.
11
Haal de rijst uit het builtje en roer hem door de groenten. Breng op smaak met peper en zout.
12
Rasp wat citroenschil tot zeste en pers de citroen. Doe een klein beetje zeste en citroensap over de vis en serveer met de groenterijst en salsa verde.
1
Spoel de basilicum en de peterselie en mix de kruiden met olijfolie in de hakmolen. Doe er augurken, kappertjes en mosterd bij en mix. Kruid met peper en zout.
2
Schep de salsa verde in een kommetje en hou apart.

Instructies

Salsa verde

100 g peterselie, 100 g basilicum, 250 ml olijfolie, 5 augurken, 1 el mosterd, peper, zout
1
Spoel de basilicum en de peterselie en mix de kruiden met olijfolie in de hakmolen. Doe er augurken, kappertjes en mosterd bij en mix. Kruid met peper en zout.
TIPIn plaats van peterselie kun je ook andere groene kruiden als lavas of kervel gebruiken.
2
Schep de salsa verde in een kommetje en hou apart.

Groenten en rijst

800 g zeewolf, 1 romanescobloemkool, 1 courgette, 250 g rijst, 3 Sjalotten, 1 teentje Look, 2 tl kurkuma, 2 tl currypoeder, olijfolie
3
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4
Verdeel de romanesco in roosjes en blancheer ze kort in gezouten water.
5
Haal de roosjes uit het water en laat ze schrikken onder koud stromend water om de garing te stoppen. Ze moeten nog wat krokant zijn.
6
Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Stoof ze in een pan met olijfolie en kruid met kurkuma en currypoeder.
7
Snijd de courgette in stukken en doe ze bij de sjalotten. Voeg er de romanescoroosjes aan toe en laat alles kort stoven.
8
Doe een scheutje water bij de groenten en laat ze met een deksel op de pan helemaal gaar worden.

Afwerken en serveren

9
Snijd de zeewolf in porties en kruid met peper en zout.
10
Leg de vis in een stoommandje en druppel er wat olijfolie over. Stoom in ongeveer 6 minuten gaar.
11
Haal de rijst uit het builtje en roer hem door de groenten. Breng op smaak met peper en zout.
12
Rasp wat citroenschil tot zeste en pers de citroen. Doe een klein beetje zeste en citroensap over de vis en serveer met de groenterijst en salsa verde.
1
Spoel de basilicum en de peterselie en mix de kruiden met olijfolie in de hakmolen. Doe er augurken, kappertjes en mosterd bij en mix. Kruid met peper en zout.
2
Schep de salsa verde in een kommetje en hou apart.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gestoomde zeewolf met romanesco en rijst (thumbnail)Gestoomde zeewolf met romanesco en rijst
4 personen
50m
Ingrediënten
Peterselie
100 g
Basilicum
100 g
Olijfolie
250 ml
Olijfolie
Augurken
5
Mosterd
1 el
Peper
Zout
Zeewolf
800 g
Romanescobloemkool
1
Courgette
1
Rijst
250 g
Sjalotten
3
Look
1 teentje
Kurkuma
2 tl
Currypoeder
2 tl

Gestoomde zeewolf met romanesco en rijst

Zeewolf is een vis met een stevige structuur en een fijne maar uitgesproken smaak. Hij komt voor in noordelijke wateren en is uitgerust met grote tanden om schaal- en schelpdieren mee open te breken. Zeewolf fileren is niet gemakkelijk, dus vraag aan je visboer om het te doen.Jeroen serveert de visfilets met groene bloemkool of romanesco, courgette, bruine rijst en salsa verde.
Instructies

Salsa verde

100 g peterselie, 100 g basilicum, 250 ml olijfolie, 5 augurken, 1 el mosterd, peper, zout
1
Spoel de basilicum en de peterselie en mix de kruiden met olijfolie in de hakmolen. Doe er augurken, kappertjes en mosterd bij en mix. Kruid met peper en zout.
TIPIn plaats van peterselie kun je ook andere groene kruiden als lavas of kervel gebruiken.
2
Schep de salsa verde in een kommetje en hou apart.

Groenten en rijst

800 g zeewolf, 1 romanescobloemkool, 1 courgette, 250 g rijst, 3 Sjalotten, 1 teentje Look, 2 tl kurkuma, 2 tl currypoeder, olijfolie
3
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4
Verdeel de romanesco in roosjes en blancheer ze kort in gezouten water.
5
Haal de roosjes uit het water en laat ze schrikken onder koud stromend water om de garing te stoppen. Ze moeten nog wat krokant zijn.
6
Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Stoof ze in een pan met olijfolie en kruid met kurkuma en currypoeder.
7
Snijd de courgette in stukken en doe ze bij de sjalotten. Voeg er de romanescoroosjes aan toe en laat alles kort stoven.
8
Doe een scheutje water bij de groenten en laat ze met een deksel op de pan helemaal gaar worden.

Afwerken en serveren

9
Snijd de zeewolf in porties en kruid met peper en zout.
10
Leg de vis in een stoommandje en druppel er wat olijfolie over. Stoom in ongeveer 6 minuten gaar.
11
Haal de rijst uit het builtje en roer hem door de groenten. Breng op smaak met peper en zout.
12
Rasp wat citroenschil tot zeste en pers de citroen. Doe een klein beetje zeste en citroensap over de vis en serveer met de groenterijst en salsa verde.