Instructies

4 personen

Salsa verde

100 g peterselie, 100 g basilicum, 250 ml olijfolie, 5 augurken, 1 el mosterd, peper, zout
1

Spoel de basilicum en de peterselie en mix de kruiden met olijfolie in de hakmolen. Doe er augurken, kappertjes en mosterd bij en mix. Kruid met peper en zout.

TIPIn plaats van peterselie kun je ook andere groene kruiden als lavas of kervel gebruiken.
2

Schep de salsa verde in een kommetje en hou apart.

Groenten en rijst

800 g zeewolf, 1 romanescobloemkool, 1 courgette, 250 g rijst, 3 Sjalotten, 1 teentje Look, 2 tl kurkuma, 2 tl currypoeder, olijfolie
3

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4

Verdeel de romanesco in roosjes en blancheer ze kort in gezouten water.

5

Haal de roosjes uit het water en laat ze schrikken onder koud stromend water om de garing te stoppen. Ze moeten nog wat krokant zijn.

6

Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Stoof ze in een pan met olijfolie en kruid met kurkuma en currypoeder.

7

Snijd de courgette in stukken en doe ze bij de sjalotten. Voeg er de romanescoroosjes aan toe en laat alles kort stoven.

8

Doe een scheutje water bij de groenten en laat ze met een deksel op de pan helemaal gaar worden.

Afwerken en serveren

9

Snijd de zeewolf in porties en kruid met peper en zout.

10

Leg de vis in een stoommandje en druppel er wat olijfolie over. Stoom in ongeveer 6 minuten gaar.

11

Haal de rijst uit het builtje en roer hem door de groenten. Breng op smaak met peper en zout.

12

Rasp wat citroenschil tot zeste en pers de citroen. Doe een klein beetje zeste en citroensap over de vis en serveer met de groenterijst en salsa verde.