dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gehaktbrood met Belgische kaas (thumbnail)Gehaktbrood met Belgische kaas

Gehaktbrood met Belgische kaas

1u 30m
13
100%
2.2K
Recepten

Gehaktbrood met Belgische kaas

In dit gehaktbrood zitten stukjes smeuïge Belgische kaas die er uitlopen wanneer je het vlees in plakken snijdt. Jeroen koos voor Pas de Rouge van kaasmakerij Het Hinkelspel uit Gent. Het is een abdijkaas van rauwe melk met een gewassen korst die niet is bijgekleurd. De roodbacterie geeft hem zijn typische kleur. Omdat het een jonge kaas is, hoef je de korst niet weg te snijden. Geef er klassiek bereid witloof en aardappelpuree bij.
Gehaktbrood met Belgische kaas (thumbnail)Gehaktbrood met Belgische kaas

Gehaktbrood met Belgische kaas

1u 30m
13
100%
2.2K
Recepten

Gehaktbrood met Belgische kaas

In dit gehaktbrood zitten stukjes smeuïge Belgische kaas die er uitlopen wanneer je het vlees in plakken snijdt. Jeroen koos voor Pas de Rouge van kaasmakerij Het Hinkelspel uit Gent. Het is een abdijkaas van rauwe melk met een gewassen korst die niet is bijgekleurd. De roodbacterie geeft hem zijn typische kleur. Omdat het een jonge kaas is, hoef je de korst niet weg te snijden. Geef er klassiek bereid witloof en aardappelpuree bij.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u 30m
Ingrediënten13
Beoordeling100%
Aantal likes2.2K

Ingrediënten

4 personen
Gehakt
1.000 g
Belgische kaas
250 g
Mosterd
2 el
Paneermeel
100 g
Nootmuskaat
1 tl
Nootmuskaat
Boter
1 klontje
Boter
Zout
3 snuifjes
Peper
Aardappelen
1.000 g
Melk
0,1 l
Witloof
8
Water
250 ml
Eieren
3

Benodigdheden

Een pureestamper, een ovenschaal

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Het gehaktbrood

1.000 g gehakt, 250 g Belgische kaas, 2 el mosterd, 100 g paneermeel, 1 tl nootmuskaat, 1 klontje boter, 1 snuifje zout, peper, 1 eieren
1
Verwarm de oven voor tot 185 °C.
2
Meng het gehakt met mosterd, ei en broodkruim. Breng op smaak met nootmuskaat en eventueel een snuifje zout en wat peper.
TIPDe gehaktmengeling moet goed bewerkbaar zijn. Dat betekent dat je er balletjes van kan rollen zonder dat het vlees nog aan je handen plakt. Voeg eventueel wat paneermeel toe als het nog kleeft.
3
Snijd de kaas met korst in blokjes.
4
Meng de kaas door het gehakt.
5
Duw de buitenste blokjes kaas goed in het gehakt. Vorm met natte handen een egaal brood en leg het in een ovenschaal.
6
Leg enkele klontjes boter op het gehakt en zet in de voorverwarmde oven. Laat 50 tot 60 minuten bakken.

De aardappelpuree

1.000 g aardappelen, 0,1 l melk, boter, nootmuskaat, 1 snuifje zout
7
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
8
Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water.

De witloof

8 witloof, 250 ml Water, 1 snuifje zout, peper
9
Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van het witloof. Snijd het in grote stukken.
10
Smelt een klontje boter in een pan en leg er het witloof in. Giet er 250 ml water bij, zet een deksel op de pan en laat gaar stoven.

Afwerken en serveren

2 eieren
11
Giet de aardappelen af. Plet ze tot een smeuïge aardappelpuree met melk, een klontje boter en 2 eierdooiers. De eiwitten kun je invriezen voor later gebruik.
12
Breng de aardappelpuree op smaak met zout en nootmuskaat.
13
Laat het witloof nog even bakken als het vocht is weg gekookt. Kruid met peper en zout.
14
Haal het gehaktbrood uit de ovenschaal met een paletmes en leg het op een snijplank. Snijd het in plakjes en serveer met witloof en puree. Geef er eventueel wat pickles of mosterd bij.
1
Verwarm de oven voor tot 185 °C.
2
Meng het gehakt met mosterd, ei en broodkruim. Breng op smaak met nootmuskaat en eventueel een snuifje zout en wat peper.

Instructies

Het gehaktbrood

1.000 g gehakt, 250 g Belgische kaas, 2 el mosterd, 100 g paneermeel, 1 tl nootmuskaat, 1 klontje boter, 1 snuifje zout, peper, 1 eieren
1
Verwarm de oven voor tot 185 °C.
2
Meng het gehakt met mosterd, ei en broodkruim. Breng op smaak met nootmuskaat en eventueel een snuifje zout en wat peper.
TIPDe gehaktmengeling moet goed bewerkbaar zijn. Dat betekent dat je er balletjes van kan rollen zonder dat het vlees nog aan je handen plakt. Voeg eventueel wat paneermeel toe als het nog kleeft.
3
Snijd de kaas met korst in blokjes.
4
Meng de kaas door het gehakt.
5
Duw de buitenste blokjes kaas goed in het gehakt. Vorm met natte handen een egaal brood en leg het in een ovenschaal.
6
Leg enkele klontjes boter op het gehakt en zet in de voorverwarmde oven. Laat 50 tot 60 minuten bakken.

De aardappelpuree

1.000 g aardappelen, 0,1 l melk, boter, nootmuskaat, 1 snuifje zout
7
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
8
Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water.

De witloof

8 witloof, 250 ml Water, 1 snuifje zout, peper
9
Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van het witloof. Snijd het in grote stukken.
10
Smelt een klontje boter in een pan en leg er het witloof in. Giet er 250 ml water bij, zet een deksel op de pan en laat gaar stoven.

Afwerken en serveren

2 eieren
11
Giet de aardappelen af. Plet ze tot een smeuïge aardappelpuree met melk, een klontje boter en 2 eierdooiers. De eiwitten kun je invriezen voor later gebruik.
12
Breng de aardappelpuree op smaak met zout en nootmuskaat.
13
Laat het witloof nog even bakken als het vocht is weg gekookt. Kruid met peper en zout.
14
Haal het gehaktbrood uit de ovenschaal met een paletmes en leg het op een snijplank. Snijd het in plakjes en serveer met witloof en puree. Geef er eventueel wat pickles of mosterd bij.
1
Verwarm de oven voor tot 185 °C.
2
Meng het gehakt met mosterd, ei en broodkruim. Breng op smaak met nootmuskaat en eventueel een snuifje zout en wat peper.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gehaktbrood met Belgische kaas (thumbnail)Gehaktbrood met Belgische kaas
4 personen
1u 30m
Ingrediënten
Gehakt
1.000 g
Belgische kaas
250 g
Mosterd
2 el
Paneermeel
100 g
Nootmuskaat
1 tl
Nootmuskaat
Boter
1 klontje
Boter
Zout
3 snuifjes
Peper
Aardappelen
1.000 g
Melk
0,1 l
Witloof
8
Water
250 ml
Eieren
3

Gehaktbrood met Belgische kaas

In dit gehaktbrood zitten stukjes smeuïge Belgische kaas die er uitlopen wanneer je het vlees in plakken snijdt. Jeroen koos voor Pas de Rouge van kaasmakerij Het Hinkelspel uit Gent. Het is een abdijkaas van rauwe melk met een gewassen korst die niet is bijgekleurd. De roodbacterie geeft hem zijn typische kleur. Omdat het een jonge kaas is, hoef je de korst niet weg te snijden. Geef er klassiek bereid witloof en aardappelpuree bij.
Instructies

Het gehaktbrood

1.000 g gehakt, 250 g Belgische kaas, 2 el mosterd, 100 g paneermeel, 1 tl nootmuskaat, 1 klontje boter, 1 snuifje zout, peper, 1 eieren
1
Verwarm de oven voor tot 185 °C.
2
Meng het gehakt met mosterd, ei en broodkruim. Breng op smaak met nootmuskaat en eventueel een snuifje zout en wat peper.
TIPDe gehaktmengeling moet goed bewerkbaar zijn. Dat betekent dat je er balletjes van kan rollen zonder dat het vlees nog aan je handen plakt. Voeg eventueel wat paneermeel toe als het nog kleeft.
3
Snijd de kaas met korst in blokjes.
4
Meng de kaas door het gehakt.
5
Duw de buitenste blokjes kaas goed in het gehakt. Vorm met natte handen een egaal brood en leg het in een ovenschaal.
6
Leg enkele klontjes boter op het gehakt en zet in de voorverwarmde oven. Laat 50 tot 60 minuten bakken.

De aardappelpuree

1.000 g aardappelen, 0,1 l melk, boter, nootmuskaat, 1 snuifje zout
7
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
8
Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water.

De witloof

8 witloof, 250 ml Water, 1 snuifje zout, peper
9
Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van het witloof. Snijd het in grote stukken.
10
Smelt een klontje boter in een pan en leg er het witloof in. Giet er 250 ml water bij, zet een deksel op de pan en laat gaar stoven.

Afwerken en serveren

2 eieren
11
Giet de aardappelen af. Plet ze tot een smeuïge aardappelpuree met melk, een klontje boter en 2 eierdooiers. De eiwitten kun je invriezen voor later gebruik.
12
Breng de aardappelpuree op smaak met zout en nootmuskaat.
13
Laat het witloof nog even bakken als het vocht is weg gekookt. Kruid met peper en zout.
14
Haal het gehaktbrood uit de ovenschaal met een paletmes en leg het op een snijplank. Snijd het in plakjes en serveer met witloof en puree. Geef er eventueel wat pickles of mosterd bij.