Picknick met makreelsalade en omelet
Picknick met makreelsalade en omelet
Picknick met makreelsalade en omelet
Picknick met makreelsalade en omelet
Ingrediënten
4 personen
Boter
Spek
100 g
Eieren
3
Melk
1 scheutje
Peper
Zout
Bieslook
0,25 bosjes
Kervel
Geraspte kaas
30 g
Sjalotten
1
Komkommers
0,5
Makrelen
2 blikje
Yoghurt
3 el
Dille
Cayennepeper
Limoenen
0,33
Broodjes
4
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De omelet
boter
1
Smelt een klontje boter in een pan.
100 g spek
2
Snijd het spek in reepjes en bak het krokant in de boter.
3 eieren, 1 scheutje melk, peper, zout
3
Klop de eieren los met een scheutje melk. Kruid met peper en zout.
0,25 bosjes Bieslook, kervel
4
Snipper de bieslook en de kervel fijn. Meng ze door de eieren.
30 g geraspte kaas
5
Giet wat van het vet uit de pan en doe de eieren bij het spek. Strooi er wat gemalen kaas over en bak de omelet op een zacht vuur. Zet eventueel een deksel op de pan zodat de omelet sneller gaart.
De salade
1 Sjalotten
6
Pel en snipper de sjalot.
0,5 komkommers
7
Snijd de komkommer (zonder de pitjes) in kleine blokjes (brunoise).
2 blikje makrelen
8
Giet het vocht van de makreel. Meng de gesnipperde sjalot en de komkommerblokjes met de vis.
3 el Yoghurt, dille, cayennepeper, 0,33 limoenen
9
Doe er de yoghurt bij en kruid met peper en zout. Snipper enkele takjes dille en meng ze door de salade. Breng op smaak met limoensap en cayennepeper.
TIPIn plaats van yoghurt kun je ook zure room of mayonaise gebruiken.
Afwerken en serveren
4 broodjes
10
Beleg de broodjes met een stuk omelet.
11
Serveer de broodjes met de makreelsalade.
De omelet
boter
1
Smelt een klontje boter in een pan.
100 g spek
2
Snijd het spek in reepjes en bak het krokant in de boter.
3 eieren, 1 scheutje melk, peper, zout
3
Klop de eieren los met een scheutje melk. Kruid met peper en zout.
0,25 bosjes Bieslook, kervel
4
Snipper de bieslook en de kervel fijn. Meng ze door de eieren.
30 g geraspte kaas
5
Giet wat van het vet uit de pan en doe de eieren bij het spek. Strooi er wat gemalen kaas over en bak de omelet op een zacht vuur. Zet eventueel een deksel op de pan zodat de omelet sneller gaart.
De salade
1 Sjalotten
6
Pel en snipper de sjalot.
0,5 komkommers
7
Snijd de komkommer (zonder de pitjes) in kleine blokjes (brunoise).
2 blikje makrelen
8
Giet het vocht van de makreel. Meng de gesnipperde sjalot en de komkommerblokjes met de vis.
3 el Yoghurt, dille, cayennepeper, 0,33 limoenen
9
Doe er de yoghurt bij en kruid met peper en zout. Snipper enkele takjes dille en meng ze door de salade. Breng op smaak met limoensap en cayennepeper.
TIPIn plaats van yoghurt kun je ook zure room of mayonaise gebruiken.
Afwerken en serveren
4 broodjes
10
Beleg de broodjes met een stuk omelet.
11
Serveer de broodjes met de makreelsalade.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Boter
Spek
100 g
Eieren
3
Melk
1 scheutje
Peper
Zout
Bieslook
0,25 bosjes
Kervel
Geraspte kaas
30 g
Sjalotten
1
Komkommers
0,5
Makrelen
2 blikje
Yoghurt
3 el
Dille
Cayennepeper
Limoenen
0,33
Broodjes
4
Picknick met makreelsalade en omelet
De perfecte lunch voor een dagtocht: lekkere broodjes met eieren en spek en daarbij een salade met makreel.Instructies
De omelet
boter
1
Smelt een klontje boter in een pan.
100 g spek
2
Snijd het spek in reepjes en bak het krokant in de boter.
3 eieren, 1 scheutje melk, peper, zout
3
Klop de eieren los met een scheutje melk. Kruid met peper en zout.
0,25 bosjes Bieslook, kervel
4
Snipper de bieslook en de kervel fijn. Meng ze door de eieren.
30 g geraspte kaas
5
Giet wat van het vet uit de pan en doe de eieren bij het spek. Strooi er wat gemalen kaas over en bak de omelet op een zacht vuur. Zet eventueel een deksel op de pan zodat de omelet sneller gaart.
De salade
1 Sjalotten
6
Pel en snipper de sjalot.
0,5 komkommers
7
Snijd de komkommer (zonder de pitjes) in kleine blokjes (brunoise).
2 blikje makrelen
8
Giet het vocht van de makreel. Meng de gesnipperde sjalot en de komkommerblokjes met de vis.
3 el Yoghurt, dille, cayennepeper, 0,33 limoenen
9
Doe er de yoghurt bij en kruid met peper en zout. Snipper enkele takjes dille en meng ze door de salade. Breng op smaak met limoensap en cayennepeper.
TIPIn plaats van yoghurt kun je ook zure room of mayonaise gebruiken.
Afwerken en serveren
4 broodjes
10
Beleg de broodjes met een stuk omelet.
11
Serveer de broodjes met de makreelsalade.