Curry van courgette, zoete aardappel en bloemkool met naan
Curry van courgette, zoete aardappel en bloemkool met naan
Curry van courgette, zoete aardappel en bloemkool met naan
Curry van courgette, zoete aardappel en bloemkool met naan
Ingrediënten
4 personen
Bloemkoolklein
1
Ajuin
1
Arachideolie
1 scheutje
Look
4 teentjes
Gember
30 g
Selder
2 stengel
Courgette
1
Wortels
2
Zoete aardappelen
1
Limoenblaadjes
4
Citroengras
1 stengel
Gele currypasta
1 el
Tomatenpuree
1 el
Komijn
1 snuifje
Tandoorikruiden
1 snuifje
Kurkuma
1 snuifje
Kokosmelk
1 blik
Zout
1 snuifje
Water
0,4 l
Sjalotten
1
Spinazieblaadjesjong
100 g
Koriander
Naanbrood
4
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Currysaus
1 bloemkool
1
Kuis de bloemkool. Was de bladeren en de stam. Snijd de rest van de bloemkool in roosjes en hou ze even apart.
1 ajuin, 1 scheutje arachideolie
2
Pel de ui, snijd ze redelijk grof en stoof ze aan in een pot met olie.
2 teentjes Look, 30 g gember
3
Pel de teentjes look en schil de gember, snijd ze fijn en stoof ze mee aan.
4
Snijd de stam en de bladeren van de bloemkool in stukken en stoof ze mee aan.
2 stengel selder
5
Spoel de selder, snijd de helft ervan grof en voeg hem toe.
1 courgette
6
Spoel de courgette. Snijd de randen van de courgette in blokjes, langs de zaadlijst heen. Stoof ze mee aan.
2 Wortels
7
Spoel de wortels, snijd één ervan grof en voeg hem toe. Hou de andere wortels apart voor de garnituur.
1 Zoete aardappelen
8
Schil de zoete aardappel, snijd de helft ervan in grote stukken en stoof deze mee aan.
4 limoenblaadjes, 1 stengel Citroengras, 1 el gele currypasta, 1 el Tomatenpuree
9
Voeg de limoenblaadjes en de citroengrasstengel toe. Schep vervolgens de currypasta en de tomatenpuree bij de groenten en laat even bakken.
1 snuifje komijn, 1 snuifje tandoorikruiden, 1 snuifje kurkuma
10
Breng de groenten op smaak met komijn, tandoorikruiden en kurkuma.
1 blik kokosmelk, 1 snuifje zout, 0,4 l Water
11
Voeg de kokosmelk, een blik water en een flinke snuif zout toe. Breng de curry aan de kook.
12
Schep de groenten in de pot van de blender en mix ze fijn tot een saus.
13
Giet de currysaus door een zeefje bij de groenten en kruid eventueel bij met een snuif zout.
Afwerking
14
Laat in een andere pot een scheut olie heet worden.
1 Sjalotten, 2 teentjes Look
15
Snijd de rest van de groenten (de randen van de courgette, de rest van de zoete aardappel en selder, de andere wortel, de sjalot en de look) in blokjes en stoof ze aan in een pan met olie.
16
Voeg de bloemkoolroosjes toe en laat even bakken.
100 g spinazieblaadjes, koriander
17
Spoel intussen de spinazieblaadjes onder koud water, laat ze uitlekken en meng ze als laatste onder de curry. Werk naar smaak af met een takje koriander.
4 naanbrood
18
Warm de naan in de oven en serveer ze met de curry.
Currysaus
1 bloemkool
1
Kuis de bloemkool. Was de bladeren en de stam. Snijd de rest van de bloemkool in roosjes en hou ze even apart.
1 ajuin, 1 scheutje arachideolie
2
Pel de ui, snijd ze redelijk grof en stoof ze aan in een pot met olie.
2 teentjes Look, 30 g gember
3
Pel de teentjes look en schil de gember, snijd ze fijn en stoof ze mee aan.
4
Snijd de stam en de bladeren van de bloemkool in stukken en stoof ze mee aan.
2 stengel selder
5
Spoel de selder, snijd de helft ervan grof en voeg hem toe.
1 courgette
6
Spoel de courgette. Snijd de randen van de courgette in blokjes, langs de zaadlijst heen. Stoof ze mee aan.
2 Wortels
7
Spoel de wortels, snijd één ervan grof en voeg hem toe. Hou de andere wortels apart voor de garnituur.
1 Zoete aardappelen
8
Schil de zoete aardappel, snijd de helft ervan in grote stukken en stoof deze mee aan.
4 limoenblaadjes, 1 stengel Citroengras, 1 el gele currypasta, 1 el Tomatenpuree
9
Voeg de limoenblaadjes en de citroengrasstengel toe. Schep vervolgens de currypasta en de tomatenpuree bij de groenten en laat even bakken.
1 snuifje komijn, 1 snuifje tandoorikruiden, 1 snuifje kurkuma
10
Breng de groenten op smaak met komijn, tandoorikruiden en kurkuma.
1 blik kokosmelk, 1 snuifje zout, 0,4 l Water
11
Voeg de kokosmelk, een blik water en een flinke snuif zout toe. Breng de curry aan de kook.
12
Schep de groenten in de pot van de blender en mix ze fijn tot een saus.
13
Giet de currysaus door een zeefje bij de groenten en kruid eventueel bij met een snuif zout.
Afwerking
14
Laat in een andere pot een scheut olie heet worden.
1 Sjalotten, 2 teentjes Look
15
Snijd de rest van de groenten (de randen van de courgette, de rest van de zoete aardappel en selder, de andere wortel, de sjalot en de look) in blokjes en stoof ze aan in een pan met olie.
16
Voeg de bloemkoolroosjes toe en laat even bakken.
100 g spinazieblaadjes, koriander
17
Spoel intussen de spinazieblaadjes onder koud water, laat ze uitlekken en meng ze als laatste onder de curry. Werk naar smaak af met een takje koriander.
4 naanbrood
18
Warm de naan in de oven en serveer ze met de curry.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
55m
Ingrediënten
Bloemkoolklein
1
Ajuin
1
Arachideolie
1 scheutje
Look
4 teentjes
Gember
30 g
Selder
2 stengel
Courgette
1
Wortels
2
Zoete aardappelen
1
Limoenblaadjes
4
Citroengras
1 stengel
Gele currypasta
1 el
Tomatenpuree
1 el
Komijn
1 snuifje
Tandoorikruiden
1 snuifje
Kurkuma
1 snuifje
Kokosmelk
1 blik
Zout
1 snuifje
Water
0,4 l
Sjalotten
1
Spinazieblaadjesjong
100 g
Koriander
Naanbrood
4
Curry van courgette, zoete aardappel en bloemkool met naan
Om de week op een gezonde manier te starten, staat er vandaag een veggie curry met naan op het menu. Een grote pot tjokvol verse groenten waaronder courgette, zoete aardappel en bloemkool! Dit is de ideale gelegenheid om je koelkast leeg te maken.Instructies
Currysaus
1 bloemkool
1
Kuis de bloemkool. Was de bladeren en de stam. Snijd de rest van de bloemkool in roosjes en hou ze even apart.
1 ajuin, 1 scheutje arachideolie
2
Pel de ui, snijd ze redelijk grof en stoof ze aan in een pot met olie.
2 teentjes Look, 30 g gember
3
Pel de teentjes look en schil de gember, snijd ze fijn en stoof ze mee aan.
4
Snijd de stam en de bladeren van de bloemkool in stukken en stoof ze mee aan.
2 stengel selder
5
Spoel de selder, snijd de helft ervan grof en voeg hem toe.
1 courgette
6
Spoel de courgette. Snijd de randen van de courgette in blokjes, langs de zaadlijst heen. Stoof ze mee aan.
2 Wortels
7
Spoel de wortels, snijd één ervan grof en voeg hem toe. Hou de andere wortels apart voor de garnituur.
1 Zoete aardappelen
8
Schil de zoete aardappel, snijd de helft ervan in grote stukken en stoof deze mee aan.
4 limoenblaadjes, 1 stengel Citroengras, 1 el gele currypasta, 1 el Tomatenpuree
9
Voeg de limoenblaadjes en de citroengrasstengel toe. Schep vervolgens de currypasta en de tomatenpuree bij de groenten en laat even bakken.
1 snuifje komijn, 1 snuifje tandoorikruiden, 1 snuifje kurkuma
10
Breng de groenten op smaak met komijn, tandoorikruiden en kurkuma.
1 blik kokosmelk, 1 snuifje zout, 0,4 l Water
11
Voeg de kokosmelk, een blik water en een flinke snuif zout toe. Breng de curry aan de kook.
12
Schep de groenten in de pot van de blender en mix ze fijn tot een saus.
13
Giet de currysaus door een zeefje bij de groenten en kruid eventueel bij met een snuif zout.
Afwerking
14
Laat in een andere pot een scheut olie heet worden.
1 Sjalotten, 2 teentjes Look
15
Snijd de rest van de groenten (de randen van de courgette, de rest van de zoete aardappel en selder, de andere wortel, de sjalot en de look) in blokjes en stoof ze aan in een pan met olie.
16
Voeg de bloemkoolroosjes toe en laat even bakken.
100 g spinazieblaadjes, koriander
17
Spoel intussen de spinazieblaadjes onder koud water, laat ze uitlekken en meng ze als laatste onder de curry. Werk naar smaak af met een takje koriander.
4 naanbrood
18
Warm de naan in de oven en serveer ze met de curry.