dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gebakken makreel met zuurkool en mosterdpuree (thumbnail)Gebakken makreel met zuurkool en mosterdpuree

Gebakken makreel met zuurkool en mosterdpuree

40m
18
-
9.1K
Recepten

Gebakken makreel met zuurkool en mosterdpuree

Dagelijkse kost pur sang! Zo kan je deze gebakken makreelfilet met mosterdpuree en licht gepimpte zuurkool het best omschrijven.
Gebakken makreel met zuurkool en mosterdpuree (thumbnail)Gebakken makreel met zuurkool en mosterdpuree

Gebakken makreel met zuurkool en mosterdpuree

40m
18
-
9.1K
Recepten

Gebakken makreel met zuurkool en mosterdpuree

Dagelijkse kost pur sang! Zo kan je deze gebakken makreelfilet met mosterdpuree en licht gepimpte zuurkool het best omschrijven.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten18
Beoordeling-
Aantal likes9.1K

Ingrediënten

4 personen
Aardappelen
800 g
Boter
1 een klontje
Boter
1 een flinke klont
Ajuinen
2
Boskoop appel
1
Jeneverbessen
5
Kruidnagels
3
Gezouten spek
200 g
Tijm
Laurier
3 blaadjes
Zuurkoolvan 800 gr
1 blik
Makreelfilets
600 g
Peper
Zout
Eierdooier
1
Melk
1 scheutje
Mosterd
2 tl
Graanmosterd
2 tl
Witte wijn
2 dl

Benodigdheden

Rasp, pureestamper

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

800 g aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 een klontje boter, 2 ajuinen, 1 Boskoop appel, 5 Jeneverbessen, 3 kruidnagels, 2 dl witte wijn
2
Laat een klontje boter smelten in een grote pot. Pel de ui, snipper ze fijn en stoof ze aan in de boter. Schil de appel en rasp hem bij de ui. Voeg er de kruidnagels en gekneusde jeneverbessen aan toe. Laat de zuurkool even meestoven. Voeg er vervolgens de witte wijn aan toe.
200 g Gezouten spek, tijm, 3 blaadjes laurier, 1 blik Zuurkool
3
Snijd het spek in blokjes en laat meestoven. Voeg de tijm en laurier toe. Zet een deksel op de pot en laat de zuurkool een half uur zachtjes stoven.
600 g makreelfilets, peper, zout
4
Ontvlies intussen de filets van de makreel. Snijd de graten uit de makreel en kruid de vis met peper en zout. Laat een klontje boter smelten in een pan en bak de vis op het vel in de boter. Draai de vis om en bak kort aan de andere kant
1 eierdooier, 1 scheutje melk, 1 een flinke klont boter, 2 tl mosterd, 2 tl graanmosterd
5
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en voeg er een dooier, een goede klont boter, een scheut melk en de mosterd aan toe. Ga met een pureestamper door de aardappelen en breng de puree op smaak met peper en zout.
6
Schep een flinke lepel mosterdpuree op een bord en schep er een lepel zuurkool met spekjes bij. Werk af met een stuk gebakken makreel en serveer
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
2
Laat een klontje boter smelten in een grote pot. Pel de ui, snipper ze fijn en stoof ze aan in de boter. Schil de appel en rasp hem bij de ui. Voeg er de kruidnagels en gekneusde jeneverbessen aan toe. Laat de zuurkool even meestoven. Voeg er vervolgens de witte wijn aan toe.

Instructies

800 g aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 een klontje boter, 2 ajuinen, 1 Boskoop appel, 5 Jeneverbessen, 3 kruidnagels, 2 dl witte wijn
2
Laat een klontje boter smelten in een grote pot. Pel de ui, snipper ze fijn en stoof ze aan in de boter. Schil de appel en rasp hem bij de ui. Voeg er de kruidnagels en gekneusde jeneverbessen aan toe. Laat de zuurkool even meestoven. Voeg er vervolgens de witte wijn aan toe.
200 g Gezouten spek, tijm, 3 blaadjes laurier, 1 blik Zuurkool
3
Snijd het spek in blokjes en laat meestoven. Voeg de tijm en laurier toe. Zet een deksel op de pot en laat de zuurkool een half uur zachtjes stoven.
600 g makreelfilets, peper, zout
4
Ontvlies intussen de filets van de makreel. Snijd de graten uit de makreel en kruid de vis met peper en zout. Laat een klontje boter smelten in een pan en bak de vis op het vel in de boter. Draai de vis om en bak kort aan de andere kant
1 eierdooier, 1 scheutje melk, 1 een flinke klont boter, 2 tl mosterd, 2 tl graanmosterd
5
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en voeg er een dooier, een goede klont boter, een scheut melk en de mosterd aan toe. Ga met een pureestamper door de aardappelen en breng de puree op smaak met peper en zout.
6
Schep een flinke lepel mosterdpuree op een bord en schep er een lepel zuurkool met spekjes bij. Werk af met een stuk gebakken makreel en serveer
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
2
Laat een klontje boter smelten in een grote pot. Pel de ui, snipper ze fijn en stoof ze aan in de boter. Schil de appel en rasp hem bij de ui. Voeg er de kruidnagels en gekneusde jeneverbessen aan toe. Laat de zuurkool even meestoven. Voeg er vervolgens de witte wijn aan toe.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gebakken makreel met zuurkool en mosterdpuree (thumbnail)Gebakken makreel met zuurkool en mosterdpuree
4 personen
40m
Ingrediënten
Aardappelen
800 g
Boter
1 een klontje
Boter
1 een flinke klont
Ajuinen
2
Boskoop appel
1
Jeneverbessen
5
Kruidnagels
3
Gezouten spek
200 g
Tijm
Laurier
3 blaadjes
Zuurkoolvan 800 gr
1 blik
Makreelfilets
600 g
Peper
Zout
Eierdooier
1
Melk
1 scheutje
Mosterd
2 tl
Graanmosterd
2 tl
Witte wijn
2 dl

Gebakken makreel met zuurkool en mosterdpuree

Dagelijkse kost pur sang! Zo kan je deze gebakken makreelfilet met mosterdpuree en licht gepimpte zuurkool het best omschrijven.
Instructies
800 g aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 een klontje boter, 2 ajuinen, 1 Boskoop appel, 5 Jeneverbessen, 3 kruidnagels, 2 dl witte wijn
2
Laat een klontje boter smelten in een grote pot. Pel de ui, snipper ze fijn en stoof ze aan in de boter. Schil de appel en rasp hem bij de ui. Voeg er de kruidnagels en gekneusde jeneverbessen aan toe. Laat de zuurkool even meestoven. Voeg er vervolgens de witte wijn aan toe.
200 g Gezouten spek, tijm, 3 blaadjes laurier, 1 blik Zuurkool
3
Snijd het spek in blokjes en laat meestoven. Voeg de tijm en laurier toe. Zet een deksel op de pot en laat de zuurkool een half uur zachtjes stoven.
600 g makreelfilets, peper, zout
4
Ontvlies intussen de filets van de makreel. Snijd de graten uit de makreel en kruid de vis met peper en zout. Laat een klontje boter smelten in een pan en bak de vis op het vel in de boter. Draai de vis om en bak kort aan de andere kant
1 eierdooier, 1 scheutje melk, 1 een flinke klont boter, 2 tl mosterd, 2 tl graanmosterd
5
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en voeg er een dooier, een goede klont boter, een scheut melk en de mosterd aan toe. Ga met een pureestamper door de aardappelen en breng de puree op smaak met peper en zout.
6
Schep een flinke lepel mosterdpuree op een bord en schep er een lepel zuurkool met spekjes bij. Werk af met een stuk gebakken makreel en serveer