dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Hamburger met feta, Provençaalse groenten en gebakken aardappelen (thumbnail)Hamburger met feta, Provençaalse groenten en gebakken aardappelen

Hamburger met feta, Provençaalse groenten en gebakken aardappelen

45m
21
100%
3.6K
Recepten

Hamburger met feta, Provençaalse groenten en gebakken aardappelen

Hamburgers kunnen op verschillende manieren gepimpt worden en je kan er werkelijk alles in verwerken. Deze Griekse hamburgers zijn zeker een aanrader om zelf eens uit te proberen. Wie dacht dat de Franse en Griekse keuken niet konden gecombineerd worden, heeft het goed mis!
Hamburger met feta, Provençaalse groenten en gebakken aardappelen (thumbnail)Hamburger met feta, Provençaalse groenten en gebakken aardappelen

Hamburger met feta, Provençaalse groenten en gebakken aardappelen

45m
21
100%
3.6K
Recepten

Hamburger met feta, Provençaalse groenten en gebakken aardappelen

Hamburgers kunnen op verschillende manieren gepimpt worden en je kan er werkelijk alles in verwerken. Deze Griekse hamburgers zijn zeker een aanrader om zelf eens uit te proberen. Wie dacht dat de Franse en Griekse keuken niet konden gecombineerd worden, heeft het goed mis!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten21
Beoordeling100%
Aantal likes3.6K

Ingrediënten

4 personen
Olijfolie
Ajuin
1
Gele paprika
1
Rode paprika
1
Look
2 teentjes
Aubergine
0,5
Courgette
1
Tijm
Rozemarijn
Oregano
Tomatenblokjes
0,5 blik
Peper
Zout
Gemengd gehakt
400 g
Sjalotten
1
Basilicumblaadjes
Olijven
2 el
Feta
100 g
Ei
1
Boter
Paneermeel
30 g

Benodigdheden

Een keukenmachine

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De Provençaalse groenten

olijfolie
1
Laat een flinke scheut olijfolie warm worden in de pot.
1 ajuin
2
Pel de ui en snipper ze fijn. Stoof ze op een zacht vuur in de olijfolie.
1 gele paprika, 1 rode paprika
3
Schil de paprika’s. (optioneel)
2 teentjes Look
4
Pel en plet de teentjes look. Voeg hem toe aan de stovende ajuin.
0,5 aubergine
5
Schil de aubergine. (optioneel) Snijd in blokjes. Voeg de blokjes toe aan de stovende groenten. Zet het vuur iets harder om de groenten te bakken.
6
Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg de blokjes paprika toe aan de groenten.
1 courgette
7
Snijd de courgette in blokjes en bak mee met de groenten.
tijm, rozemarijn, oregano
8
Breng de groenten op smaak met tijm, rozemarijn en verse oregano.
0,5 blik Tomatenblokjes, peper, zout
9
Voeg er de tomatenblokjes aan toe. Kruid met peper en zout en laat verder sudderen op een zacht vuur.

De hamburgers en de gebakken aardappelen

10
Zet een grote en een kleine pan op het vuur.
400 g gemengd gehakt
11
Stort het gehakt in de kom van de keukenmachine.
1 Sjalotten, oregano, basilicumblaadjes, 2 el olijven
12
Pel en snipper de sjalot fijn en voeg toe aan het gehakt. Breng het gehakt op smaak met enkele fijngehakte takjes verse oregano en basilicumblaadjes. Voeg er de fijngesneden olijven aan toe.
100 g feta, 1 ei
13
Verkruimel er de feta over. Voeg er een eigeel aan toe en laat de keukenmachine draaien.
boter, olijfolie
14
Laat een flinke klont boter en een scheut olijfolie smelten in de kleine pan. Voeg er de stukken gekookte aardappelen aan toe en laat bakken.
boter, olijfolie
15
Laat ook een klont boter en een scheut olijfolie heet worden in de grote pan.
peper, zout, 30 g paneermeel
16
Breng het gehakt op smaak met peper en zout. Voeg er de paneermeel aan toe en laat verder draaien.
17
Vorm eerst ballen van het gehakt en duw ze daarna platter tot een hamburger. Bak de hamburgers gaar in de grote pan met hete vetstof.

De afwerking

olijfolie
18
Serveer de gebakken aardappelen bij de Griekse burgers en de Provençaalse saus. Werk af met een likje olijfolie.
1
Laat een flinke scheut olijfolie warm worden in de pot.
2
Pel de ui en snipper ze fijn. Stoof ze op een zacht vuur in de olijfolie.

Instructies

De Provençaalse groenten

olijfolie
1
Laat een flinke scheut olijfolie warm worden in de pot.
1 ajuin
2
Pel de ui en snipper ze fijn. Stoof ze op een zacht vuur in de olijfolie.
1 gele paprika, 1 rode paprika
3
Schil de paprika’s. (optioneel)
2 teentjes Look
4
Pel en plet de teentjes look. Voeg hem toe aan de stovende ajuin.
0,5 aubergine
5
Schil de aubergine. (optioneel) Snijd in blokjes. Voeg de blokjes toe aan de stovende groenten. Zet het vuur iets harder om de groenten te bakken.
6
Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg de blokjes paprika toe aan de groenten.
1 courgette
7
Snijd de courgette in blokjes en bak mee met de groenten.
tijm, rozemarijn, oregano
8
Breng de groenten op smaak met tijm, rozemarijn en verse oregano.
0,5 blik Tomatenblokjes, peper, zout
9
Voeg er de tomatenblokjes aan toe. Kruid met peper en zout en laat verder sudderen op een zacht vuur.

De hamburgers en de gebakken aardappelen

10
Zet een grote en een kleine pan op het vuur.
400 g gemengd gehakt
11
Stort het gehakt in de kom van de keukenmachine.
1 Sjalotten, oregano, basilicumblaadjes, 2 el olijven
12
Pel en snipper de sjalot fijn en voeg toe aan het gehakt. Breng het gehakt op smaak met enkele fijngehakte takjes verse oregano en basilicumblaadjes. Voeg er de fijngesneden olijven aan toe.
100 g feta, 1 ei
13
Verkruimel er de feta over. Voeg er een eigeel aan toe en laat de keukenmachine draaien.
boter, olijfolie
14
Laat een flinke klont boter en een scheut olijfolie smelten in de kleine pan. Voeg er de stukken gekookte aardappelen aan toe en laat bakken.
boter, olijfolie
15
Laat ook een klont boter en een scheut olijfolie heet worden in de grote pan.
peper, zout, 30 g paneermeel
16
Breng het gehakt op smaak met peper en zout. Voeg er de paneermeel aan toe en laat verder draaien.
17
Vorm eerst ballen van het gehakt en duw ze daarna platter tot een hamburger. Bak de hamburgers gaar in de grote pan met hete vetstof.

De afwerking

olijfolie
18
Serveer de gebakken aardappelen bij de Griekse burgers en de Provençaalse saus. Werk af met een likje olijfolie.
1
Laat een flinke scheut olijfolie warm worden in de pot.
2
Pel de ui en snipper ze fijn. Stoof ze op een zacht vuur in de olijfolie.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Hamburger met feta, Provençaalse groenten en gebakken aardappelen (thumbnail)Hamburger met feta, Provençaalse groenten en gebakken aardappelen
4 personen
45m
Ingrediënten
Olijfolie
Ajuin
1
Gele paprika
1
Rode paprika
1
Look
2 teentjes
Aubergine
0,5
Courgette
1
Tijm
Rozemarijn
Oregano
Tomatenblokjes
0,5 blik
Peper
Zout
Gemengd gehakt
400 g
Sjalotten
1
Basilicumblaadjes
Olijven
2 el
Feta
100 g
Ei
1
Boter
Paneermeel
30 g

Hamburger met feta, Provençaalse groenten en gebakken aardappelen

Hamburgers kunnen op verschillende manieren gepimpt worden en je kan er werkelijk alles in verwerken. Deze Griekse hamburgers zijn zeker een aanrader om zelf eens uit te proberen. Wie dacht dat de Franse en Griekse keuken niet konden gecombineerd worden, heeft het goed mis!
Instructies

De Provençaalse groenten

olijfolie
1
Laat een flinke scheut olijfolie warm worden in de pot.
1 ajuin
2
Pel de ui en snipper ze fijn. Stoof ze op een zacht vuur in de olijfolie.
1 gele paprika, 1 rode paprika
3
Schil de paprika’s. (optioneel)
2 teentjes Look
4
Pel en plet de teentjes look. Voeg hem toe aan de stovende ajuin.
0,5 aubergine
5
Schil de aubergine. (optioneel) Snijd in blokjes. Voeg de blokjes toe aan de stovende groenten. Zet het vuur iets harder om de groenten te bakken.
6
Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg de blokjes paprika toe aan de groenten.
1 courgette
7
Snijd de courgette in blokjes en bak mee met de groenten.
tijm, rozemarijn, oregano
8
Breng de groenten op smaak met tijm, rozemarijn en verse oregano.
0,5 blik Tomatenblokjes, peper, zout
9
Voeg er de tomatenblokjes aan toe. Kruid met peper en zout en laat verder sudderen op een zacht vuur.

De hamburgers en de gebakken aardappelen

10
Zet een grote en een kleine pan op het vuur.
400 g gemengd gehakt
11
Stort het gehakt in de kom van de keukenmachine.
1 Sjalotten, oregano, basilicumblaadjes, 2 el olijven
12
Pel en snipper de sjalot fijn en voeg toe aan het gehakt. Breng het gehakt op smaak met enkele fijngehakte takjes verse oregano en basilicumblaadjes. Voeg er de fijngesneden olijven aan toe.
100 g feta, 1 ei
13
Verkruimel er de feta over. Voeg er een eigeel aan toe en laat de keukenmachine draaien.
boter, olijfolie
14
Laat een flinke klont boter en een scheut olijfolie smelten in de kleine pan. Voeg er de stukken gekookte aardappelen aan toe en laat bakken.
boter, olijfolie
15
Laat ook een klont boter en een scheut olijfolie heet worden in de grote pan.
peper, zout, 30 g paneermeel
16
Breng het gehakt op smaak met peper en zout. Voeg er de paneermeel aan toe en laat verder draaien.
17
Vorm eerst ballen van het gehakt en duw ze daarna platter tot een hamburger. Bak de hamburgers gaar in de grote pan met hete vetstof.

De afwerking

olijfolie
18
Serveer de gebakken aardappelen bij de Griekse burgers en de Provençaalse saus. Werk af met een likje olijfolie.