Varkenskoteletten gegaard in donker bier met graanmosterdpuree en wortelen
Varkenskoteletten gegaard in donker bier met graanmosterdpuree en wortelen
Varkenskoteletten gegaard in donker bier met graanmosterdpuree en wortelen
Varkenskoteletten gegaard in donker bier met graanmosterdpuree en wortelen
Ingrediënten
4 personen
Frietaardappelen
1.000 g
Peper
Zout
Varkenskoteletten
Boter
Sjalotten
3
Look
2 teentjes
Wortels
4
Tijm
Bruin bier
1 flesje
Luikse stroop
1 el
Laurierblaadjes
Grof zout
Bruine fond
0,1 l
Spek
8 sneetjes
Melk
1 scheutje
Ei
1
Graanmosterd
1 flinke eetlepel
Nootmuskaat
1 snuifje
Benodigdheden
Bakplaat met siliconenmatje of bakpapier
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
1.000 g frietaardappelen
2
Schil de aardappelen en kook ze gaar in ruime pot gezouten water.
peper, zout, varkenskoteletten
3
Kruid het vlees met peper en zout.
boter
4
Laat een flinke klont boter smelten en licht kleuren in een pan.
3 Sjalotten
5
Pel intussen de sjalotten en snijd ze in ringen.
boter
6
Bak de koteletten goudbruin aan beide kanten. Voeg er wat extra klontjes boter aan toe om te voorkomen dat de gesmolten boter zou aanbranden. Zet het vuur iets zachter.
1 teentje Look
7
Pel een teentje look en leg ook dat bij het vlees voor extra smaak.
4 Wortels
8
Verwijder de uiteinden van de wortelen en schil ze.
boter
9
Zet een andere pan met een klontje boter en een scheutje water op het vuur.
10
Snijd de wortelen eerst doormidden en vervolgens overlangs. Snijd ze daarna in kleinere staafjes.
11
Gaar de wortelen onder een deksel in de pan met de boter en het water.
12
Haal het vlees uit de pan en houd het even apart. Vang de boter van het vlees op in een kommetje.
boter
13
Laat een nieuw klontje boter smelten in dezelfde pan en stoof er de sjalotten in aan.
tijm
14
Snijd de tijm fijn en voeg een deel toe aan de stovende sjalotten.
15
Voeg het andere deel toe aan de wortelen.
1 teentje Look
16
Pel een teentje look en doe het bij de sjalotten.
1 flesje bruin bier
17
Blus de sjalotten met het donkere bier.
1 el Luikse stroop, laurierblaadjes
18
Breng het geheel op smaak met de Luikse siroop en enkele blaadjes laurier.
grof zout, peper
19
Breng de wortelen verder op smaak m et peper en grof zout.
0,1 l bruine fond
20
Werk de saus af met de bruine fond en laat rustig verder inkoken.
21
Neem een ovenschaal met een vel bakpapier of een siliconenmatje.
8 sneetjes spek
22
Rol de wortelstaafjes per 3 of 4 in een plakje spek. Leg ze op de bakplaat en smeer ze in met de boter waar de wortelen eerst in gaarden. Schuif vervolgens de plaat 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de wortelen gaar zijn en het spek krokant is.
23
Giet de aardappelen af.
boter, 1 scheutje melk, 1 ei, 1 flinke eetlepel graanmosterd, 1 snuifje nootmuskaat
24
Ga met de pureestamper door de aardappelen. Voeg er de boter, de melk, het ei en de graanmosterd aan toe. Stamp verder tot een smeuïge mosterdpuree. Werk de puree af met een snuifje nootmuskaat.
25
Leg de koteletten in de saus en laat het geheel nog 20 minuten rustig pruttelen op een zacht vuurtje. Lepel af en toe wat van de saus over de koteletten.
26
Haal de koteletten uit de pan, verwijder het bot en snijd het in sneetjes.
27
Haal de wortelen uit de oven.
28
Serveer de koteletten met de bruine saus, een flinke toef graanmosterdpuree en de gebakken wortelen in een jasje van krokant spek.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
1.000 g frietaardappelen
2
Schil de aardappelen en kook ze gaar in ruime pot gezouten water.
peper, zout, varkenskoteletten
3
Kruid het vlees met peper en zout.
boter
4
Laat een flinke klont boter smelten en licht kleuren in een pan.
3 Sjalotten
5
Pel intussen de sjalotten en snijd ze in ringen.
boter
6
Bak de koteletten goudbruin aan beide kanten. Voeg er wat extra klontjes boter aan toe om te voorkomen dat de gesmolten boter zou aanbranden. Zet het vuur iets zachter.
1 teentje Look
7
Pel een teentje look en leg ook dat bij het vlees voor extra smaak.
4 Wortels
8
Verwijder de uiteinden van de wortelen en schil ze.
boter
9
Zet een andere pan met een klontje boter en een scheutje water op het vuur.
10
Snijd de wortelen eerst doormidden en vervolgens overlangs. Snijd ze daarna in kleinere staafjes.
11
Gaar de wortelen onder een deksel in de pan met de boter en het water.
12
Haal het vlees uit de pan en houd het even apart. Vang de boter van het vlees op in een kommetje.
boter
13
Laat een nieuw klontje boter smelten in dezelfde pan en stoof er de sjalotten in aan.
tijm
14
Snijd de tijm fijn en voeg een deel toe aan de stovende sjalotten.
15
Voeg het andere deel toe aan de wortelen.
1 teentje Look
16
Pel een teentje look en doe het bij de sjalotten.
1 flesje bruin bier
17
Blus de sjalotten met het donkere bier.
1 el Luikse stroop, laurierblaadjes
18
Breng het geheel op smaak met de Luikse siroop en enkele blaadjes laurier.
grof zout, peper
19
Breng de wortelen verder op smaak m et peper en grof zout.
0,1 l bruine fond
20
Werk de saus af met de bruine fond en laat rustig verder inkoken.
21
Neem een ovenschaal met een vel bakpapier of een siliconenmatje.
8 sneetjes spek
22
Rol de wortelstaafjes per 3 of 4 in een plakje spek. Leg ze op de bakplaat en smeer ze in met de boter waar de wortelen eerst in gaarden. Schuif vervolgens de plaat 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de wortelen gaar zijn en het spek krokant is.
23
Giet de aardappelen af.
boter, 1 scheutje melk, 1 ei, 1 flinke eetlepel graanmosterd, 1 snuifje nootmuskaat
24
Ga met de pureestamper door de aardappelen. Voeg er de boter, de melk, het ei en de graanmosterd aan toe. Stamp verder tot een smeuïge mosterdpuree. Werk de puree af met een snuifje nootmuskaat.
25
Leg de koteletten in de saus en laat het geheel nog 20 minuten rustig pruttelen op een zacht vuurtje. Lepel af en toe wat van de saus over de koteletten.
26
Haal de koteletten uit de pan, verwijder het bot en snijd het in sneetjes.
27
Haal de wortelen uit de oven.
28
Serveer de koteletten met de bruine saus, een flinke toef graanmosterdpuree en de gebakken wortelen in een jasje van krokant spek.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Frietaardappelen
1.000 g
Peper
Zout
Varkenskoteletten
Boter
Sjalotten
3
Look
2 teentjes
Wortels
4
Tijm
Bruin bier
1 flesje
Luikse stroop
1 el
Laurierblaadjes
Grof zout
Bruine fond
0,1 l
Spek
8 sneetjes
Melk
1 scheutje
Ei
1
Graanmosterd
1 flinke eetlepel
Nootmuskaat
1 snuifje
Varkenskoteletten gegaard in donker bier met graanmosterdpuree en wortelen
Rasechte Dagelijkse kost zoals we hem graag hebben. Een heerlijke varkenskotelet gegaard in een saus met donker bier en sjalotten. Maak het feestmaal af met de pittige mosterdpuree en wortelstaafjes in een jasje van krokant spek. Met dit gerecht krijg je alvast een voorproefje van hoe de naderende feestdagen er kunnen uitzien.Instructies
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
1.000 g frietaardappelen
2
Schil de aardappelen en kook ze gaar in ruime pot gezouten water.
peper, zout, varkenskoteletten
3
Kruid het vlees met peper en zout.
boter
4
Laat een flinke klont boter smelten en licht kleuren in een pan.
3 Sjalotten
5
Pel intussen de sjalotten en snijd ze in ringen.
boter
6
Bak de koteletten goudbruin aan beide kanten. Voeg er wat extra klontjes boter aan toe om te voorkomen dat de gesmolten boter zou aanbranden. Zet het vuur iets zachter.
1 teentje Look
7
Pel een teentje look en leg ook dat bij het vlees voor extra smaak.
4 Wortels
8
Verwijder de uiteinden van de wortelen en schil ze.
boter
9
Zet een andere pan met een klontje boter en een scheutje water op het vuur.
10
Snijd de wortelen eerst doormidden en vervolgens overlangs. Snijd ze daarna in kleinere staafjes.
11
Gaar de wortelen onder een deksel in de pan met de boter en het water.
12
Haal het vlees uit de pan en houd het even apart. Vang de boter van het vlees op in een kommetje.
boter
13
Laat een nieuw klontje boter smelten in dezelfde pan en stoof er de sjalotten in aan.
tijm
14
Snijd de tijm fijn en voeg een deel toe aan de stovende sjalotten.
15
Voeg het andere deel toe aan de wortelen.
1 teentje Look
16
Pel een teentje look en doe het bij de sjalotten.
1 flesje bruin bier
17
Blus de sjalotten met het donkere bier.
1 el Luikse stroop, laurierblaadjes
18
Breng het geheel op smaak met de Luikse siroop en enkele blaadjes laurier.
grof zout, peper
19
Breng de wortelen verder op smaak m et peper en grof zout.
0,1 l bruine fond
20
Werk de saus af met de bruine fond en laat rustig verder inkoken.
21
Neem een ovenschaal met een vel bakpapier of een siliconenmatje.
8 sneetjes spek
22
Rol de wortelstaafjes per 3 of 4 in een plakje spek. Leg ze op de bakplaat en smeer ze in met de boter waar de wortelen eerst in gaarden. Schuif vervolgens de plaat 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de wortelen gaar zijn en het spek krokant is.
23
Giet de aardappelen af.
boter, 1 scheutje melk, 1 ei, 1 flinke eetlepel graanmosterd, 1 snuifje nootmuskaat
24
Ga met de pureestamper door de aardappelen. Voeg er de boter, de melk, het ei en de graanmosterd aan toe. Stamp verder tot een smeuïge mosterdpuree. Werk de puree af met een snuifje nootmuskaat.
25
Leg de koteletten in de saus en laat het geheel nog 20 minuten rustig pruttelen op een zacht vuurtje. Lepel af en toe wat van de saus over de koteletten.
26
Haal de koteletten uit de pan, verwijder het bot en snijd het in sneetjes.
27
Haal de wortelen uit de oven.
28
Serveer de koteletten met de bruine saus, een flinke toef graanmosterdpuree en de gebakken wortelen in een jasje van krokant spek.