Minestrone
Minestrone
Minestrone
Minestrone
Ingrediënten
4 personen
Groentebouillon
3 l
Witte bonen
150 g
Spek
200 g
Ui
1
Look
1 teentje
Wortels
2
Selderstengels
2
Aardappelen
3
Courgette
1
Erwten
200 g
Sperzieboontjes
150 g
Witte kolen
0,25
Peterselie
1 bosje
Laurier
4 blaadje
Salie
4 blaadje
Tijm
Tomatenpuree
80 g
Tomatenstukjes
400 g
Parmezaanse kaas
150 g
Spaghetti
150 g
Olijfolie
1 scheutje
Peper
Zout
Benodigdheden
Een eindje keukentouw voor het bouquet garni, een kaas rasp
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Minestrone
3 l groentebouillon, 150 g Witte bonen, 200 g spek, 1 ui, 1 teentje Look, 2 Wortels, 2 selderstengels, 3 aardappelen, 1 courgette, 200 g erwten, 150 g sperzieboontjes, 0,25 Witte kolen, 1 bosje peterselie, 4 blaadje laurier, 4 blaadje Salie, tijm, 80 g Tomatenpuree, 400 g tomatenstukjes, 150 g Parmezaanse kaas, 150 g spaghetti, 1 scheutje olijfolie, peper, zout
1
Wie graag witte boontjes in de minestrone eet, weekt de bonen best ruim vooraf. Doe dat zo’n 12 uur op voorhand (bekijk de aanwijzingen op de verpakking).
2
Maak vooraf ook een keteltje verse groente- of kippenbouillon klaar.
3
Snij de meeste groenten in kleine, maar geen té fijne stukjes. In een minestrone mogen de diverse groenten herkenbaar blijven. Ze zorgen voor wat extra beet in de soep. Groenten waar mogelijk aarde of zand aan kleeft, was je vooraf in voldoende koud water.
4
Zorg voor een scherp keukenmes en snij alvast de ui en de selder in hapklare stukjes.
5
Zet een ruime stoofpot of een soepketel op een matig vuur. Verhit hierin een scheutje olijfolie.
6
Stoof eerst de stukjes ui en de selder. Voeg ook de gepelde en geplette look toe. Roer regelmatig even in de pot tijdens het koken.
7
Schil de wortels, snij ze in stukjes en doe ze in de pot.
8
Rol de sneetjes spek of bacon op en snij ze in reepjes. Laat het vlees meestoven. (Verwijder vooraf het spekzwoerd en mogelijke stukjes kraakbeen.)
9
Snipper de witte kool in reepjes. Schil de aardappelen en snij ze in kubusjes. Voeg alles bij de stovende groenten.
10
Bind een bouquet garni of kruidentuiltje samen, met daarin enkele blaadjes laurier, enkele takjes tijm, wat peterseliestengels en een paar blaadjes salie.
11
Voeg de geconcentreerde tomatenpuree toe. Roer de puree onder de groenten en laat alles nog een paar minuten stoven om een zoetere en zachte smaak te verkrijgen.
12
Voeg ook de ingeblikte tomatenstukjes toe, samen met de geweekte witte bonen.
13
Schenk de groentebouillon bij de groenten, roer de soep om en laat ze pruttelen op een zacht vuur.
14
Nu is het de beurt aan de zachtere groenten. Snij of breek de topjes van de sperzieboontjes. Snij ze vervolgens in stukken van zo’n 3 cm lang. Snij de courgette in blokjes. Laat ook deze groenten meestoven in de soep.
15
Ook de erwten mogen meegaren. Gebruik gerust wat diepvrieserwtjes (of kies voor verse).
16
Plaats het deksel op de pot. Laat de minestrone een uurtje op smaak komen op een zacht vuur.
17
Breek de droge spaghettislierten in stukjes van zo’n 5 cm lang. Laat de pasta meekoken tot ze beetgaar is.
18
Proef de soep en kruid ze naar smaak met peper van de molen en wat zout.
19
Snipper de verse peterselie in fijne stukjes en rasp de Parmezaanse kaas.
20
Serveer de minestrone in een groot diep bord en strooi er de peterselie en een portie Parmezaanse kaas over.
Minestrone
3 l groentebouillon, 150 g Witte bonen, 200 g spek, 1 ui, 1 teentje Look, 2 Wortels, 2 selderstengels, 3 aardappelen, 1 courgette, 200 g erwten, 150 g sperzieboontjes, 0,25 Witte kolen, 1 bosje peterselie, 4 blaadje laurier, 4 blaadje Salie, tijm, 80 g Tomatenpuree, 400 g tomatenstukjes, 150 g Parmezaanse kaas, 150 g spaghetti, 1 scheutje olijfolie, peper, zout
1
Wie graag witte boontjes in de minestrone eet, weekt de bonen best ruim vooraf. Doe dat zo’n 12 uur op voorhand (bekijk de aanwijzingen op de verpakking).
2
Maak vooraf ook een keteltje verse groente- of kippenbouillon klaar.
3
Snij de meeste groenten in kleine, maar geen té fijne stukjes. In een minestrone mogen de diverse groenten herkenbaar blijven. Ze zorgen voor wat extra beet in de soep. Groenten waar mogelijk aarde of zand aan kleeft, was je vooraf in voldoende koud water.
4
Zorg voor een scherp keukenmes en snij alvast de ui en de selder in hapklare stukjes.
5
Zet een ruime stoofpot of een soepketel op een matig vuur. Verhit hierin een scheutje olijfolie.
6
Stoof eerst de stukjes ui en de selder. Voeg ook de gepelde en geplette look toe. Roer regelmatig even in de pot tijdens het koken.
7
Schil de wortels, snij ze in stukjes en doe ze in de pot.
8
Rol de sneetjes spek of bacon op en snij ze in reepjes. Laat het vlees meestoven. (Verwijder vooraf het spekzwoerd en mogelijke stukjes kraakbeen.)
9
Snipper de witte kool in reepjes. Schil de aardappelen en snij ze in kubusjes. Voeg alles bij de stovende groenten.
10
Bind een bouquet garni of kruidentuiltje samen, met daarin enkele blaadjes laurier, enkele takjes tijm, wat peterseliestengels en een paar blaadjes salie.
11
Voeg de geconcentreerde tomatenpuree toe. Roer de puree onder de groenten en laat alles nog een paar minuten stoven om een zoetere en zachte smaak te verkrijgen.
12
Voeg ook de ingeblikte tomatenstukjes toe, samen met de geweekte witte bonen.
13
Schenk de groentebouillon bij de groenten, roer de soep om en laat ze pruttelen op een zacht vuur.
14
Nu is het de beurt aan de zachtere groenten. Snij of breek de topjes van de sperzieboontjes. Snij ze vervolgens in stukken van zo’n 3 cm lang. Snij de courgette in blokjes. Laat ook deze groenten meestoven in de soep.
15
Ook de erwten mogen meegaren. Gebruik gerust wat diepvrieserwtjes (of kies voor verse).
16
Plaats het deksel op de pot. Laat de minestrone een uurtje op smaak komen op een zacht vuur.
17
Breek de droge spaghettislierten in stukjes van zo’n 5 cm lang. Laat de pasta meekoken tot ze beetgaar is.
18
Proef de soep en kruid ze naar smaak met peper van de molen en wat zout.
19
Snipper de verse peterselie in fijne stukjes en rasp de Parmezaanse kaas.
20
Serveer de minestrone in een groot diep bord en strooi er de peterselie en een portie Parmezaanse kaas over.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
2u
Ingrediënten
Groentebouillon
3 l
Witte bonen
150 g
Spek
200 g
Ui
1
Look
1 teentje
Wortels
2
Selderstengels
2
Aardappelen
3
Courgette
1
Erwten
200 g
Sperzieboontjes
150 g
Witte kolen
0,25
Peterselie
1 bosje
Laurier
4 blaadje
Salie
4 blaadje
Tijm
Tomatenpuree
80 g
Tomatenstukjes
400 g
Parmezaanse kaas
150 g
Spaghetti
150 g
Olijfolie
1 scheutje
Peper
Zout
Minestrone
Minestrone is een rijke groentesoep. Op z'n Jeroens klaargemaakt is het bijna een volwaardige maaltijd. Met enkele ovenverse boterhammen met hoeveboter erbij krijg je gezonde en eerlijke kost zonder poespas.Gebruik het liefst een zelfgemaakte groente- of kippenbouillon als basis. Maak er maar meteen een forse ketel van en vries de bouillon in porties in.Instructies
Minestrone
3 l groentebouillon, 150 g Witte bonen, 200 g spek, 1 ui, 1 teentje Look, 2 Wortels, 2 selderstengels, 3 aardappelen, 1 courgette, 200 g erwten, 150 g sperzieboontjes, 0,25 Witte kolen, 1 bosje peterselie, 4 blaadje laurier, 4 blaadje Salie, tijm, 80 g Tomatenpuree, 400 g tomatenstukjes, 150 g Parmezaanse kaas, 150 g spaghetti, 1 scheutje olijfolie, peper, zout
1
Wie graag witte boontjes in de minestrone eet, weekt de bonen best ruim vooraf. Doe dat zo’n 12 uur op voorhand (bekijk de aanwijzingen op de verpakking).
2
Maak vooraf ook een keteltje verse groente- of kippenbouillon klaar.
3
Snij de meeste groenten in kleine, maar geen té fijne stukjes. In een minestrone mogen de diverse groenten herkenbaar blijven. Ze zorgen voor wat extra beet in de soep. Groenten waar mogelijk aarde of zand aan kleeft, was je vooraf in voldoende koud water.
4
Zorg voor een scherp keukenmes en snij alvast de ui en de selder in hapklare stukjes.
5
Zet een ruime stoofpot of een soepketel op een matig vuur. Verhit hierin een scheutje olijfolie.
6
Stoof eerst de stukjes ui en de selder. Voeg ook de gepelde en geplette look toe. Roer regelmatig even in de pot tijdens het koken.
7
Schil de wortels, snij ze in stukjes en doe ze in de pot.
8
Rol de sneetjes spek of bacon op en snij ze in reepjes. Laat het vlees meestoven. (Verwijder vooraf het spekzwoerd en mogelijke stukjes kraakbeen.)
9
Snipper de witte kool in reepjes. Schil de aardappelen en snij ze in kubusjes. Voeg alles bij de stovende groenten.
10
Bind een bouquet garni of kruidentuiltje samen, met daarin enkele blaadjes laurier, enkele takjes tijm, wat peterseliestengels en een paar blaadjes salie.
11
Voeg de geconcentreerde tomatenpuree toe. Roer de puree onder de groenten en laat alles nog een paar minuten stoven om een zoetere en zachte smaak te verkrijgen.
12
Voeg ook de ingeblikte tomatenstukjes toe, samen met de geweekte witte bonen.
13
Schenk de groentebouillon bij de groenten, roer de soep om en laat ze pruttelen op een zacht vuur.
14
Nu is het de beurt aan de zachtere groenten. Snij of breek de topjes van de sperzieboontjes. Snij ze vervolgens in stukken van zo’n 3 cm lang. Snij de courgette in blokjes. Laat ook deze groenten meestoven in de soep.
15
Ook de erwten mogen meegaren. Gebruik gerust wat diepvrieserwtjes (of kies voor verse).
16
Plaats het deksel op de pot. Laat de minestrone een uurtje op smaak komen op een zacht vuur.
17
Breek de droge spaghettislierten in stukjes van zo’n 5 cm lang. Laat de pasta meekoken tot ze beetgaar is.
18
Proef de soep en kruid ze naar smaak met peper van de molen en wat zout.
19
Snipper de verse peterselie in fijne stukjes en rasp de Parmezaanse kaas.
20
Serveer de minestrone in een groot diep bord en strooi er de peterselie en een portie Parmezaanse kaas over.