dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Pistache-citroencake met aardbeisalade en plattekaas (thumbnail)Pistache-citroencake met aardbeisalade en plattekaas

Pistache-citroencake met aardbeisalade en plattekaas

25m
13
-
2.4K
Recepten

Pistache-citroencake met aardbeisalade en plattekaas

Jeroen tilt een eenvoudige cake naar nieuwe hoogtes, en het is niet eens zo ingewikkeld. Een lekkere salade van aardbeien en frisse platte kaas geven een extra boost aan deze simpele vier-vierdencake.
Pistache-citroencake met aardbeisalade en plattekaas (thumbnail)Pistache-citroencake met aardbeisalade en plattekaas

Pistache-citroencake met aardbeisalade en plattekaas

25m
13
-
2.4K
Recepten

Pistache-citroencake met aardbeisalade en plattekaas

Jeroen tilt een eenvoudige cake naar nieuwe hoogtes, en het is niet eens zo ingewikkeld. Een lekkere salade van aardbeien en frisse platte kaas geven een extra boost aan deze simpele vier-vierdencake.
Type gerechtDessert
Totale tijd25m
Ingrediënten13
Beoordeling-
Aantal likes2.4K

Ingrediënten

4 personen
Eieren
4
Kristalsuiker
200 g
Boter
200 g
Bloem
200 g
Pistachenoten
100 g
Pistache pasta
2 el
Citroenmarmelade
2 el
Aardbeien
500 g
Citroenen
0,5
Cointreau
1 scheutje
Bloemsuiker
2 el
Bloemsuiker
50 g
Vanillestok
1
Platte kaas
250 g

Benodigdheden

Keukenrobot

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

4 eieren, 200 g kristalsuiker
1
Doe de eieren met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop ze luchtig.
200 g boter, 200 g bloem
2
Verwissel de klopper met de K en voeg de boter er in klontjes aan toe. Laat de machine even draaien en voeg de bloem er lepel per lepel aan toe. Een snuifje zout op het einde mag niet ontbreken.
100 g pistachenoten, 2 el Pistache pasta, 2 el citroenmarmelade
3
Ga met een mes door de pistachenootjes en voeg de helft ervan toe aan het cakebeslag alsook de pistachepasta. Tot slot voeg je ook de citroenmarmelade toe.
4
Stort het beslag uit in een cakevorm en bak de cake 45 minuten in een voorverwarmde oven tot 170°C.
500 g aardbeien, 0,5 citroenen, 1 scheutje Cointreau, 2 el bloemsuiker
5
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de vruchten in stukken. Pers er het sap van halve citroen over en gevolgd door de zeste van de schil. Voeg er nog wat bloemsuiker aan toe en sprenkel er nog enkele druppels Cointreau over. Meng alles goed onder elkaar.
1 vanillestok, 50 g bloemsuiker, 250 g platte kaas
6
Snijd het vanillestokje in twee en schraap de zaadjes eruit. Meng de zaadjes onder de plattekaas, gevolgd door wat bloemsuiker. Meng de plattekaas goed.
7
Haal de cake uit de oven en laat ze afkoelen.
8
Schep wat platte kaas in een kommetje, lepel er wat aardbeien bij en serveer dit bij een plakje verse cake.
1
Doe de eieren met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop ze luchtig.
2
Verwissel de klopper met de K en voeg de boter er in klontjes aan toe. Laat de machine even draaien en voeg de bloem er lepel per lepel aan toe. Een snuifje zout op het einde mag niet ontbreken.

Instructies

4 eieren, 200 g kristalsuiker
1
Doe de eieren met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop ze luchtig.
200 g boter, 200 g bloem
2
Verwissel de klopper met de K en voeg de boter er in klontjes aan toe. Laat de machine even draaien en voeg de bloem er lepel per lepel aan toe. Een snuifje zout op het einde mag niet ontbreken.
100 g pistachenoten, 2 el Pistache pasta, 2 el citroenmarmelade
3
Ga met een mes door de pistachenootjes en voeg de helft ervan toe aan het cakebeslag alsook de pistachepasta. Tot slot voeg je ook de citroenmarmelade toe.
4
Stort het beslag uit in een cakevorm en bak de cake 45 minuten in een voorverwarmde oven tot 170°C.
500 g aardbeien, 0,5 citroenen, 1 scheutje Cointreau, 2 el bloemsuiker
5
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de vruchten in stukken. Pers er het sap van halve citroen over en gevolgd door de zeste van de schil. Voeg er nog wat bloemsuiker aan toe en sprenkel er nog enkele druppels Cointreau over. Meng alles goed onder elkaar.
1 vanillestok, 50 g bloemsuiker, 250 g platte kaas
6
Snijd het vanillestokje in twee en schraap de zaadjes eruit. Meng de zaadjes onder de plattekaas, gevolgd door wat bloemsuiker. Meng de plattekaas goed.
7
Haal de cake uit de oven en laat ze afkoelen.
8
Schep wat platte kaas in een kommetje, lepel er wat aardbeien bij en serveer dit bij een plakje verse cake.
1
Doe de eieren met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop ze luchtig.
2
Verwissel de klopper met de K en voeg de boter er in klontjes aan toe. Laat de machine even draaien en voeg de bloem er lepel per lepel aan toe. Een snuifje zout op het einde mag niet ontbreken.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Pistache-citroencake met aardbeisalade en plattekaas (thumbnail)Pistache-citroencake met aardbeisalade en plattekaas
4 personen
25m
Ingrediënten
Eieren
4
Kristalsuiker
200 g
Boter
200 g
Bloem
200 g
Pistachenoten
100 g
Pistache pasta
2 el
Citroenmarmelade
2 el
Aardbeien
500 g
Citroenen
0,5
Cointreau
1 scheutje
Bloemsuiker
2 el
Bloemsuiker
50 g
Vanillestok
1
Platte kaas
250 g

Pistache-citroencake met aardbeisalade en plattekaas

Jeroen tilt een eenvoudige cake naar nieuwe hoogtes, en het is niet eens zo ingewikkeld. Een lekkere salade van aardbeien en frisse platte kaas geven een extra boost aan deze simpele vier-vierdencake.
Instructies
4 eieren, 200 g kristalsuiker
1
Doe de eieren met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop ze luchtig.
200 g boter, 200 g bloem
2
Verwissel de klopper met de K en voeg de boter er in klontjes aan toe. Laat de machine even draaien en voeg de bloem er lepel per lepel aan toe. Een snuifje zout op het einde mag niet ontbreken.
100 g pistachenoten, 2 el Pistache pasta, 2 el citroenmarmelade
3
Ga met een mes door de pistachenootjes en voeg de helft ervan toe aan het cakebeslag alsook de pistachepasta. Tot slot voeg je ook de citroenmarmelade toe.
4
Stort het beslag uit in een cakevorm en bak de cake 45 minuten in een voorverwarmde oven tot 170°C.
500 g aardbeien, 0,5 citroenen, 1 scheutje Cointreau, 2 el bloemsuiker
5
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de vruchten in stukken. Pers er het sap van halve citroen over en gevolgd door de zeste van de schil. Voeg er nog wat bloemsuiker aan toe en sprenkel er nog enkele druppels Cointreau over. Meng alles goed onder elkaar.
1 vanillestok, 50 g bloemsuiker, 250 g platte kaas
6
Snijd het vanillestokje in twee en schraap de zaadjes eruit. Meng de zaadjes onder de plattekaas, gevolgd door wat bloemsuiker. Meng de plattekaas goed.
7
Haal de cake uit de oven en laat ze afkoelen.
8
Schep wat platte kaas in een kommetje, lepel er wat aardbeien bij en serveer dit bij een plakje verse cake.