Instructies
4 personen
4 eieren, 200 g kristalsuiker
1
Doe de eieren met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop ze luchtig.
200 g boter, 200 g bloem
2
Verwissel de klopper met de K en voeg de boter er in klontjes aan toe. Laat de machine even draaien en voeg de bloem er lepel per lepel aan toe. Een snuifje zout op het einde mag niet ontbreken.
100 g pistachenoten, 2 el Pistache pasta, 2 el citroenmarmelade
3
Ga met een mes door de pistachenootjes en voeg de helft ervan toe aan het cakebeslag alsook de pistachepasta. Tot slot voeg je ook de citroenmarmelade toe.
4
Stort het beslag uit in een cakevorm en bak de cake 45 minuten in een voorverwarmde oven tot 170°C.
500 g aardbeien, 0,5 citroenen, 1 scheutje Cointreau, 2 el bloemsuiker
5
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de vruchten in stukken. Pers er het sap van halve citroen over en gevolgd door de zeste van de schil. Voeg er nog wat bloemsuiker aan toe en sprenkel er nog enkele druppels Cointreau over. Meng alles goed onder elkaar.
1 vanillestok, 50 g bloemsuiker, 250 g platte kaas
6
Snijd het vanillestokje in twee en schraap de zaadjes eruit. Meng de zaadjes onder de plattekaas, gevolgd door wat bloemsuiker. Meng de plattekaas goed.
7
Haal de cake uit de oven en laat ze afkoelen.
8