Marokkaans brood met vleesbrood
Marokkaans brood met vleesbrood
Marokkaans brood met vleesbrood
Marokkaans brood met vleesbrood
Ingrediënten
4 personen
Gemengd gehakt
600 g
Eierdooiers
2
Paneermeel
50 g
Gezouten spek
200 g
Boter
Ajuin
1
Peterselie
1 bosje
Peper
Zout
Mayonaise
4 el
Ketchup
2 el
Tabasco
Kropsla
1
Rode ui
1
Tomaten
2
Komkommers
0,5
Plat brood
1
Benodigdheden
Een keukenmachine met k vormig hulpstuk
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Het vleesbrood
1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
600 g gemengd gehakt, 2 eierdooiers, 50 g paneermeel
2
Meng het gehakt met de eierdooiers en het paneermeel in de keukenmachine.
200 g Gezouten spek, boter
3
Smelt een klontje boter in een pan. Snijd het spek in fijne reepjes (lardons) en bak ze krokant in de boter. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
4
Doe de spekjes bij het gehakt.
1 ajuin, 1 bosje peterselie, peper, zout
5
Pel en snipper de ui. Snipper de peterselie. Doe ze ook bij het gehakt. Kruid met peper en zout.
6
Vorm met natte handen een plat vleesbrood.
7
Smelt een klont boter in een grote pan. Korst het vleesbrood aan beide kanten.
8
Laat het verder garen in de voorverwarmde oven.
9
Haal het vleesbrood uit de oven en laat het afkoelen.
De saus
4 el mayonaise, 2 el ketchup, tabasco
10
Meng de mayonaise met ketchup en enkele druppels tabasco.
Afwerken en serveren
1 kropsla
11
Was de kropsla en laat uitlekken in een vergiet.
12
Kook de eieren hard en laat ze afkoelen. Snijd ze in plakken.
1 rode ui
13
Pel de rode ui en snijd hem in dunne ringen.
2 tomaten, 0,5 komkommers
14
Snijd de tomaten en de komkommer in dunne plakjes.
1 plat brood
15
Maak het brood een beetje nat en verwarm het kort in de oven.
16
Snijd het vleesbrood in plakjes.
17
Snijd het brood middendoor en smeer cocktailsaus op elke helft. Leg er plakjes vleesbrood, blaadjes sla, rode ui, plakjes kommer, tomaat en ei op.
18
Leg de bovenste helft op het brood en snijd het in stukken.
Het vleesbrood
1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
600 g gemengd gehakt, 2 eierdooiers, 50 g paneermeel
2
Meng het gehakt met de eierdooiers en het paneermeel in de keukenmachine.
200 g Gezouten spek, boter
3
Smelt een klontje boter in een pan. Snijd het spek in fijne reepjes (lardons) en bak ze krokant in de boter. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
4
Doe de spekjes bij het gehakt.
1 ajuin, 1 bosje peterselie, peper, zout
5
Pel en snipper de ui. Snipper de peterselie. Doe ze ook bij het gehakt. Kruid met peper en zout.
6
Vorm met natte handen een plat vleesbrood.
7
Smelt een klont boter in een grote pan. Korst het vleesbrood aan beide kanten.
8
Laat het verder garen in de voorverwarmde oven.
9
Haal het vleesbrood uit de oven en laat het afkoelen.
De saus
4 el mayonaise, 2 el ketchup, tabasco
10
Meng de mayonaise met ketchup en enkele druppels tabasco.
Afwerken en serveren
1 kropsla
11
Was de kropsla en laat uitlekken in een vergiet.
12
Kook de eieren hard en laat ze afkoelen. Snijd ze in plakken.
1 rode ui
13
Pel de rode ui en snijd hem in dunne ringen.
2 tomaten, 0,5 komkommers
14
Snijd de tomaten en de komkommer in dunne plakjes.
1 plat brood
15
Maak het brood een beetje nat en verwarm het kort in de oven.
16
Snijd het vleesbrood in plakjes.
17
Snijd het brood middendoor en smeer cocktailsaus op elke helft. Leg er plakjes vleesbrood, blaadjes sla, rode ui, plakjes kommer, tomaat en ei op.
18
Leg de bovenste helft op het brood en snijd het in stukken.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Gemengd gehakt
600 g
Eierdooiers
2
Paneermeel
50 g
Gezouten spek
200 g
Boter
Ajuin
1
Peterselie
1 bosje
Peper
Zout
Mayonaise
4 el
Ketchup
2 el
Tabasco
Kropsla
1
Rode ui
1
Tomaten
2
Komkommers
0,5
Plat brood
1
Marokkaans brood met vleesbrood
Jeroen maakt een Marokkaans brood opgevuld met gehaktbrood zoals zijn vader het maakte. Het is een ideaal gerecht voor een picknick of om mee te nemen onderweg naar je vakantiebestemming.Instructies
Het vleesbrood
1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
600 g gemengd gehakt, 2 eierdooiers, 50 g paneermeel
2
Meng het gehakt met de eierdooiers en het paneermeel in de keukenmachine.
200 g Gezouten spek, boter
3
Smelt een klontje boter in een pan. Snijd het spek in fijne reepjes (lardons) en bak ze krokant in de boter. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
4
Doe de spekjes bij het gehakt.
1 ajuin, 1 bosje peterselie, peper, zout
5
Pel en snipper de ui. Snipper de peterselie. Doe ze ook bij het gehakt. Kruid met peper en zout.
6
Vorm met natte handen een plat vleesbrood.
7
Smelt een klont boter in een grote pan. Korst het vleesbrood aan beide kanten.
8
Laat het verder garen in de voorverwarmde oven.
9
Haal het vleesbrood uit de oven en laat het afkoelen.
De saus
4 el mayonaise, 2 el ketchup, tabasco
10
Meng de mayonaise met ketchup en enkele druppels tabasco.
Afwerken en serveren
1 kropsla
11
Was de kropsla en laat uitlekken in een vergiet.
12
Kook de eieren hard en laat ze afkoelen. Snijd ze in plakken.
1 rode ui
13
Pel de rode ui en snijd hem in dunne ringen.
2 tomaten, 0,5 komkommers
14
Snijd de tomaten en de komkommer in dunne plakjes.
1 plat brood
15
Maak het brood een beetje nat en verwarm het kort in de oven.
16
Snijd het vleesbrood in plakjes.
17
Snijd het brood middendoor en smeer cocktailsaus op elke helft. Leg er plakjes vleesbrood, blaadjes sla, rode ui, plakjes kommer, tomaat en ei op.
18
Leg de bovenste helft op het brood en snijd het in stukken.