Wentelteefjes Suzette van brioche met vanille-ijs
Wentelteefjes Suzette van brioche met vanille-ijs
Wentelteefjes Suzette van brioche met vanille-ijs
Wentelteefjes Suzette van brioche met vanille-ijs
Ingrediënten
4 personen
Eieren
2
Melk
0,1 l
Kaneelpoeder
1 snuifje
Briochebrood
4 sneetjes
Sinaasappel
1
Kristalsuiker
150 g
Boter
150 g
Grand marnier
1 scheutje
Vanille-ijs
4 bol
Benodigdheden
Zeef, broodmes
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De wentelteefjes
2 eieren, 0,1 l melk, 1 snuifje kaneelpoeder
1
Kluts de eieren met de melk en voeg het kaneelpoeder toe.
2
Smelt een klont boter in een pan.
4 sneetjes briochebrood
3
Snijd het briochebrood in dikke plakken. Haal ze door het ei-melkmengsel.
4
Bak de wentelteefjes in de hete boter tot beide kanten een korstje hebben. Hou de gebakken wentelteefjes even apart.
De karamel 'Suzette'
5
Breng een pot water aan de kook.
1 sinaasappel
6
Schil de sinaasappel en snijd de schil in hele fijne reepjes. Kook ze af in het warme water gedurende enkele minuten. Giet ze daarna af.
7
Snijd de rest van de sinaasappel à vif en in partjes. Vang het sap op.
150 g kristalsuiker, 150 g boter, 1 scheutje Grand Marnier
8
Smelt de suiker in de pan om de wentelteefjes te karamelliseren. Voeg zodra de suiker bruin kleurt de boter en het sap van een halve appelsien toe, gevolgd door een scheutje Grand-Marnier.
9
Laat de zestes ook nog even meesudderen.
10
Bak de wentelteefjes in de sinaasappelkaramel aan beide kanten.
Afwerken en serveren
11
Leg de appelsienpartjes vlak voor het serveren kort mee in de pan.
4 bol vanille-ijs
12
Schik de gekaramelliseerde wentelteefjes op een bord. Werk af met een bolletje vanille-ijs en wat extra sinaasappelkaramel.
De wentelteefjes
2 eieren, 0,1 l melk, 1 snuifje kaneelpoeder
1
Kluts de eieren met de melk en voeg het kaneelpoeder toe.
2
Smelt een klont boter in een pan.
4 sneetjes briochebrood
3
Snijd het briochebrood in dikke plakken. Haal ze door het ei-melkmengsel.
4
Bak de wentelteefjes in de hete boter tot beide kanten een korstje hebben. Hou de gebakken wentelteefjes even apart.
De karamel 'Suzette'
5
Breng een pot water aan de kook.
1 sinaasappel
6
Schil de sinaasappel en snijd de schil in hele fijne reepjes. Kook ze af in het warme water gedurende enkele minuten. Giet ze daarna af.
7
Snijd de rest van de sinaasappel à vif en in partjes. Vang het sap op.
150 g kristalsuiker, 150 g boter, 1 scheutje Grand Marnier
8
Smelt de suiker in de pan om de wentelteefjes te karamelliseren. Voeg zodra de suiker bruin kleurt de boter en het sap van een halve appelsien toe, gevolgd door een scheutje Grand-Marnier.
9
Laat de zestes ook nog even meesudderen.
10
Bak de wentelteefjes in de sinaasappelkaramel aan beide kanten.
Afwerken en serveren
11
Leg de appelsienpartjes vlak voor het serveren kort mee in de pan.
4 bol vanille-ijs
12
Schik de gekaramelliseerde wentelteefjes op een bord. Werk af met een bolletje vanille-ijs en wat extra sinaasappelkaramel.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Eieren
2
Melk
0,1 l
Kaneelpoeder
1 snuifje
Briochebrood
4 sneetjes
Sinaasappel
1
Kristalsuiker
150 g
Boter
150 g
Grand marnier
1 scheutje
Vanille-ijs
4 bol
Wentelteefjes Suzette van brioche met vanille-ijs
Crêpes Suzette maar dan met wentelteefjes van briochebrood in een karamel met sap, likeur en zeste van appelsien. Jeroen combineert de wentelteefjes met een eenvoudig bolletje vanille-ijs.Instructies
De wentelteefjes
2 eieren, 0,1 l melk, 1 snuifje kaneelpoeder
1
Kluts de eieren met de melk en voeg het kaneelpoeder toe.
2
Smelt een klont boter in een pan.
4 sneetjes briochebrood
3
Snijd het briochebrood in dikke plakken. Haal ze door het ei-melkmengsel.
4
Bak de wentelteefjes in de hete boter tot beide kanten een korstje hebben. Hou de gebakken wentelteefjes even apart.
De karamel 'Suzette'
5
Breng een pot water aan de kook.
1 sinaasappel
6
Schil de sinaasappel en snijd de schil in hele fijne reepjes. Kook ze af in het warme water gedurende enkele minuten. Giet ze daarna af.
7
Snijd de rest van de sinaasappel à vif en in partjes. Vang het sap op.
150 g kristalsuiker, 150 g boter, 1 scheutje Grand Marnier
8
Smelt de suiker in de pan om de wentelteefjes te karamelliseren. Voeg zodra de suiker bruin kleurt de boter en het sap van een halve appelsien toe, gevolgd door een scheutje Grand-Marnier.
9
Laat de zestes ook nog even meesudderen.
10
Bak de wentelteefjes in de sinaasappelkaramel aan beide kanten.
Afwerken en serveren
11
Leg de appelsienpartjes vlak voor het serveren kort mee in de pan.
4 bol vanille-ijs
12
Schik de gekaramelliseerde wentelteefjes op een bord. Werk af met een bolletje vanille-ijs en wat extra sinaasappelkaramel.