dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Wentelteefjes Suzette van brioche met vanille-ijs (thumbnail)Wentelteefjes Suzette van brioche met vanille-ijs

Wentelteefjes Suzette van brioche met vanille-ijs

30m
9
-
22K
Recepten

Wentelteefjes Suzette van brioche met vanille-ijs

Crêpes Suzette maar dan met wentelteefjes van briochebrood in een karamel met sap, likeur en zeste van appelsien. Jeroen combineert de wentelteefjes met een eenvoudig bolletje vanille-ijs.
Wentelteefjes Suzette van brioche met vanille-ijs (thumbnail)Wentelteefjes Suzette van brioche met vanille-ijs

Wentelteefjes Suzette van brioche met vanille-ijs

30m
9
-
22K
Recepten

Wentelteefjes Suzette van brioche met vanille-ijs

Crêpes Suzette maar dan met wentelteefjes van briochebrood in een karamel met sap, likeur en zeste van appelsien. Jeroen combineert de wentelteefjes met een eenvoudig bolletje vanille-ijs.
Type gerechtDessert
Totale tijd30m
Ingrediënten9
Beoordeling-
Aantal likes22K

Ingrediënten

4 personen
Eieren
2
Melk
0,1 l
Kaneelpoeder
1 snuifje
Briochebrood
4 sneetjes
Sinaasappel
1
Kristalsuiker
150 g
Boter
150 g
Grand marnier
1 scheutje
Vanille-ijs
4 bol

Benodigdheden

Zeef, broodmes

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De wentelteefjes

2 eieren, 0,1 l melk, 1 snuifje kaneelpoeder
1
Kluts de eieren met de melk en voeg het kaneelpoeder toe.
2
Smelt een klont boter in een pan.
4 sneetjes briochebrood
3
Snijd het briochebrood in dikke plakken. Haal ze door het ei-melkmengsel.
4
Bak de wentelteefjes in de hete boter tot beide kanten een korstje hebben. Hou de gebakken wentelteefjes even apart.

De karamel 'Suzette'

5
Breng een pot water aan de kook.
1 sinaasappel
6
Schil de sinaasappel en snijd de schil in hele fijne reepjes. Kook ze af in het warme water gedurende enkele minuten. Giet ze daarna af.
7
Snijd de rest van de sinaasappel à vif en in partjes. Vang het sap op.
150 g kristalsuiker, 150 g boter, 1 scheutje Grand Marnier
8
Smelt de suiker in de pan om de wentelteefjes te karamelliseren. Voeg zodra de suiker bruin kleurt de boter en het sap van een halve appelsien toe, gevolgd door een scheutje Grand-Marnier.
9
Laat de zestes ook nog even meesudderen.
10
Bak de wentelteefjes in de sinaasappelkaramel aan beide kanten.

Afwerken en serveren

11
Leg de appelsienpartjes vlak voor het serveren kort mee in de pan.
4 bol vanille-ijs
12
Schik de gekaramelliseerde wentelteefjes op een bord. Werk af met een bolletje vanille-ijs en wat extra sinaasappelkaramel.
1
Kluts de eieren met de melk en voeg het kaneelpoeder toe.
2
Smelt een klont boter in een pan.

Instructies

De wentelteefjes

2 eieren, 0,1 l melk, 1 snuifje kaneelpoeder
1
Kluts de eieren met de melk en voeg het kaneelpoeder toe.
2
Smelt een klont boter in een pan.
4 sneetjes briochebrood
3
Snijd het briochebrood in dikke plakken. Haal ze door het ei-melkmengsel.
4
Bak de wentelteefjes in de hete boter tot beide kanten een korstje hebben. Hou de gebakken wentelteefjes even apart.

De karamel 'Suzette'

5
Breng een pot water aan de kook.
1 sinaasappel
6
Schil de sinaasappel en snijd de schil in hele fijne reepjes. Kook ze af in het warme water gedurende enkele minuten. Giet ze daarna af.
7
Snijd de rest van de sinaasappel à vif en in partjes. Vang het sap op.
150 g kristalsuiker, 150 g boter, 1 scheutje Grand Marnier
8
Smelt de suiker in de pan om de wentelteefjes te karamelliseren. Voeg zodra de suiker bruin kleurt de boter en het sap van een halve appelsien toe, gevolgd door een scheutje Grand-Marnier.
9
Laat de zestes ook nog even meesudderen.
10
Bak de wentelteefjes in de sinaasappelkaramel aan beide kanten.

Afwerken en serveren

11
Leg de appelsienpartjes vlak voor het serveren kort mee in de pan.
4 bol vanille-ijs
12
Schik de gekaramelliseerde wentelteefjes op een bord. Werk af met een bolletje vanille-ijs en wat extra sinaasappelkaramel.
1
Kluts de eieren met de melk en voeg het kaneelpoeder toe.
2
Smelt een klont boter in een pan.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Wentelteefjes Suzette van brioche met vanille-ijs (thumbnail)Wentelteefjes Suzette van brioche met vanille-ijs
4 personen
30m
Ingrediënten
Eieren
2
Melk
0,1 l
Kaneelpoeder
1 snuifje
Briochebrood
4 sneetjes
Sinaasappel
1
Kristalsuiker
150 g
Boter
150 g
Grand marnier
1 scheutje
Vanille-ijs
4 bol

Wentelteefjes Suzette van brioche met vanille-ijs

Crêpes Suzette maar dan met wentelteefjes van briochebrood in een karamel met sap, likeur en zeste van appelsien. Jeroen combineert de wentelteefjes met een eenvoudig bolletje vanille-ijs.
Instructies

De wentelteefjes

2 eieren, 0,1 l melk, 1 snuifje kaneelpoeder
1
Kluts de eieren met de melk en voeg het kaneelpoeder toe.
2
Smelt een klont boter in een pan.
4 sneetjes briochebrood
3
Snijd het briochebrood in dikke plakken. Haal ze door het ei-melkmengsel.
4
Bak de wentelteefjes in de hete boter tot beide kanten een korstje hebben. Hou de gebakken wentelteefjes even apart.

De karamel 'Suzette'

5
Breng een pot water aan de kook.
1 sinaasappel
6
Schil de sinaasappel en snijd de schil in hele fijne reepjes. Kook ze af in het warme water gedurende enkele minuten. Giet ze daarna af.
7
Snijd de rest van de sinaasappel à vif en in partjes. Vang het sap op.
150 g kristalsuiker, 150 g boter, 1 scheutje Grand Marnier
8
Smelt de suiker in de pan om de wentelteefjes te karamelliseren. Voeg zodra de suiker bruin kleurt de boter en het sap van een halve appelsien toe, gevolgd door een scheutje Grand-Marnier.
9
Laat de zestes ook nog even meesudderen.
10
Bak de wentelteefjes in de sinaasappelkaramel aan beide kanten.

Afwerken en serveren

11
Leg de appelsienpartjes vlak voor het serveren kort mee in de pan.
4 bol vanille-ijs
12
Schik de gekaramelliseerde wentelteefjes op een bord. Werk af met een bolletje vanille-ijs en wat extra sinaasappelkaramel.