dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Rijstpap met opgelegd fruit (thumbnail)Rijstpap met opgelegd fruit

Rijstpap met opgelegd fruit

1u 5m
17
-
251
Recepten

Rijstpap met opgelegd fruit

Romige rijstpap met opgelegde bramen, pruimen, bosbessen en blauwe druiven, afgewerkt met slagroom en gekleurde amandelschilfers.
Rijstpap met opgelegd fruit (thumbnail)Rijstpap met opgelegd fruit

Rijstpap met opgelegd fruit

1u 5m
17
-
251
Recepten

Rijstpap met opgelegd fruit

Romige rijstpap met opgelegde bramen, pruimen, bosbessen en blauwe druiven, afgewerkt met slagroom en gekleurde amandelschilfers.
Type gerechtDessert
Totale tijd1u 5m
Ingrediënten17
Beoordeling-
Aantal likes251

Ingrediënten

4 personen
Melk
1 l
Dessertrijst
150 g
Vanillestokje
1
Puddingpoeder
25 g
Melk
1 scheutje
Suiker
100 g
Mascarpone
3 el
Porto
0,2 l
Crème de cassis
0,1 l
Steranijs
2
Kaneelstokjes
2
Suiker
2 el
Puddingpoeder
1 tl
Blauwe druiven
100 g
Blauwe pruimen
2
Blauwe bessen
100 g
Braambessen
100 g
Amandelschilfers
4 el
Room
0,2 l
Bloemsuiker
50 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1 l melk, 150 g Dessertrijst, 1 vanillestokje
1
Breng de melk met de rijst en de zaadjes van een vanillestok op een zacht vuur aan de kook en laat de rijst 40 minuten garen. Roer af en toe in de rijst.
0,2 l porto, 0,1 l crème de cassis, 2 kaneelstokjes, 2 Steranijs, 2 el suiker
2
Breng de porto met de crème de cassis aan de kook en voeg er de kaneelstok, de steranijs en de suiker aan toe.
2 Blauwe pruimen, 100 g Braambessen, 100 g blauwe bessen, 100 g blauwe druiven
3
Snijd de pruimen in partjes en de druiven en de braambessen in twee. Doe ze samen met de blauwe bessen in een kom.
1 tl puddingpoeder
4
Los het puddingpoeder op in een scheutje water en giet het bij de hete marinade.
5
Laat de marinade even indikken op het vuur en giet alles op het gesneden fruit. Laat het fruit afgedekt afkoelen.
100 g suiker
6
Voeg de suiker toe aan de rijst wanneer hij gaar is.
25 g puddingpoeder
7
Los het puddingpoeder op in een scheutje water en roer het onder de gare rijst.
3 el mascarpone
8
Laat de rijstpap nog even indikken op het vuur en roer er de mascarpone onder. Laat de rijstpap daarna afkoelen.
0,2 l Room, 50 g bloemsuiker
9
Klop de room met de suiker stijf en schep alles in een spuitzak met een gekartelde spuitmond.
4 el amandelschilfers
10
Rooster de amandelschilfers en laat ze afkoelen.
11
Schep de romige rijstpap in glazen en verdeel er wat van het fruit en de marinade over.
12
Spuit er een dot slagroom op en werk af met de gekleurde amandelschilfers.
1
Breng de melk met de rijst en de zaadjes van een vanillestok op een zacht vuur aan de kook en laat de rijst 40 minuten garen. Roer af en toe in de rijst.
2
Breng de porto met de crème de cassis aan de kook en voeg er de kaneelstok, de steranijs en de suiker aan toe.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!


Instructies

1 l melk, 150 g Dessertrijst, 1 vanillestokje
1
Breng de melk met de rijst en de zaadjes van een vanillestok op een zacht vuur aan de kook en laat de rijst 40 minuten garen. Roer af en toe in de rijst.
0,2 l porto, 0,1 l crème de cassis, 2 kaneelstokjes, 2 Steranijs, 2 el suiker
2
Breng de porto met de crème de cassis aan de kook en voeg er de kaneelstok, de steranijs en de suiker aan toe.
2 Blauwe pruimen, 100 g Braambessen, 100 g blauwe bessen, 100 g blauwe druiven
3
Snijd de pruimen in partjes en de druiven en de braambessen in twee. Doe ze samen met de blauwe bessen in een kom.
1 tl puddingpoeder
4
Los het puddingpoeder op in een scheutje water en giet het bij de hete marinade.
5
Laat de marinade even indikken op het vuur en giet alles op het gesneden fruit. Laat het fruit afgedekt afkoelen.
100 g suiker
6
Voeg de suiker toe aan de rijst wanneer hij gaar is.
25 g puddingpoeder
7
Los het puddingpoeder op in een scheutje water en roer het onder de gare rijst.
3 el mascarpone
8
Laat de rijstpap nog even indikken op het vuur en roer er de mascarpone onder. Laat de rijstpap daarna afkoelen.
0,2 l Room, 50 g bloemsuiker
9
Klop de room met de suiker stijf en schep alles in een spuitzak met een gekartelde spuitmond.
4 el amandelschilfers
10
Rooster de amandelschilfers en laat ze afkoelen.
11
Schep de romige rijstpap in glazen en verdeel er wat van het fruit en de marinade over.
12
Spuit er een dot slagroom op en werk af met de gekleurde amandelschilfers.
1
Breng de melk met de rijst en de zaadjes van een vanillestok op een zacht vuur aan de kook en laat de rijst 40 minuten garen. Roer af en toe in de rijst.
2
Breng de porto met de crème de cassis aan de kook en voeg er de kaneelstok, de steranijs en de suiker aan toe.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Rijstpap met opgelegd fruit (thumbnail)Rijstpap met opgelegd fruit
4 personen
1u 5m
Ingrediënten
Melk
1 l
Dessertrijst
150 g
Vanillestokje
1
Puddingpoeder
25 g
Melk
1 scheutje
Suiker
100 g
Mascarpone
3 el
Porto
0,2 l
Crème de cassis
0,1 l
Steranijs
2
Kaneelstokjes
2
Suiker
2 el
Puddingpoeder
1 tl
Blauwe druiven
100 g
Blauwe pruimen
2
Blauwe bessen
100 g
Braambessen
100 g
Amandelschilfers
4 el
Room
0,2 l
Bloemsuiker
50 g

Rijstpap met opgelegd fruit

Romige rijstpap met opgelegde bramen, pruimen, bosbessen en blauwe druiven, afgewerkt met slagroom en gekleurde amandelschilfers.
Instructies
1 l melk, 150 g Dessertrijst, 1 vanillestokje
1
Breng de melk met de rijst en de zaadjes van een vanillestok op een zacht vuur aan de kook en laat de rijst 40 minuten garen. Roer af en toe in de rijst.
0,2 l porto, 0,1 l crème de cassis, 2 kaneelstokjes, 2 Steranijs, 2 el suiker
2
Breng de porto met de crème de cassis aan de kook en voeg er de kaneelstok, de steranijs en de suiker aan toe.
2 Blauwe pruimen, 100 g Braambessen, 100 g blauwe bessen, 100 g blauwe druiven
3
Snijd de pruimen in partjes en de druiven en de braambessen in twee. Doe ze samen met de blauwe bessen in een kom.
1 tl puddingpoeder
4
Los het puddingpoeder op in een scheutje water en giet het bij de hete marinade.
5
Laat de marinade even indikken op het vuur en giet alles op het gesneden fruit. Laat het fruit afgedekt afkoelen.
100 g suiker
6
Voeg de suiker toe aan de rijst wanneer hij gaar is.
25 g puddingpoeder
7
Los het puddingpoeder op in een scheutje water en roer het onder de gare rijst.
3 el mascarpone
8
Laat de rijstpap nog even indikken op het vuur en roer er de mascarpone onder. Laat de rijstpap daarna afkoelen.
0,2 l Room, 50 g bloemsuiker
9
Klop de room met de suiker stijf en schep alles in een spuitzak met een gekartelde spuitmond.
4 el amandelschilfers
10
Rooster de amandelschilfers en laat ze afkoelen.
11
Schep de romige rijstpap in glazen en verdeel er wat van het fruit en de marinade over.
12
Spuit er een dot slagroom op en werk af met de gekleurde amandelschilfers.