Instructies
4 personen
1 l melk, 150 g Dessertrijst, 1 vanillestokje
1
Breng de melk met de rijst en de zaadjes van een vanillestok op een zacht vuur aan de kook en laat de rijst 40 minuten garen. Roer af en toe in de rijst.
0,2 l porto, 0,1 l crème de cassis, 2 kaneelstokjes, 2 Steranijs, 2 el suiker
2
Breng de porto met de crème de cassis aan de kook en voeg er de kaneelstok, de steranijs en de suiker aan toe.
2 Blauwe pruimen, 100 g Braambessen, 100 g blauwe bessen, 100 g blauwe druiven
3
Snijd de pruimen in partjes en de druiven en de braambessen in twee. Doe ze samen met de blauwe bessen in een kom.
1 tl puddingpoeder
4
Los het puddingpoeder op in een scheutje water en giet het bij de hete marinade.
5
Laat de marinade even indikken op het vuur en giet alles op het gesneden fruit. Laat het fruit afgedekt afkoelen.
100 g suiker
6
Voeg de suiker toe aan de rijst wanneer hij gaar is.
25 g puddingpoeder
7
Los het puddingpoeder op in een scheutje water en roer het onder de gare rijst.
3 el mascarpone
8
Laat de rijstpap nog even indikken op het vuur en roer er de mascarpone onder. Laat de rijstpap daarna afkoelen.
0,2 l Room, 50 g bloemsuiker
9
Klop de room met de suiker stijf en schep alles in een spuitzak met een gekartelde spuitmond.
4 el amandelschilfers
10
Rooster de amandelschilfers en laat ze afkoelen.
11
Schep de romige rijstpap in glazen en verdeel er wat van het fruit en de marinade over.
12