Brochette van merguez met een tomaten- en couscoussalade
Brochette van merguez met een tomaten- en couscoussalade
Ingrediënten
4 personen
Olijfolie
Ajuinen
2
Look
1 teentje
Tomaten
8
Rode paprika's
2
Cayennepeper
Paprikapoeder
Tomatenpuree
2 tl
Rode wijnazijn
1 scheutje
Sambal
1 tl
Krokante uitjes
50 g
Water
0,3 l
Kurkuma
Kippenkruiden
Currypoeder
Couscous
200 g
Sjalotten
2
Peper
Zout
Kerstomaten
125 g
Bieslook
0,5 bosjes
Rode ui
1
Merguezworstjes
4
Benodigdheden
Hakmolen, een hakmolen met s vormig mes, een barbecue, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De saus
olijfolie
1
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
2 ajuinen
2
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof ze in de olie.
1 teentje Look
3
Pel de knoflook en snipper hem fijn. Stoof de look met de ui.
2 tomaten
4
Snijd de tomaten in stukken en laat ze meestoven op een zacht vuur.
1 rode paprika
5
Verwijder de zaden en zaadlijsten van de paprika en snijd hem in stukken. Doe de paprika bij de tomaten.
cayennepeper, paprikapoeder, 2 tl Tomatenpuree, 1 scheutje Rode wijnazijn
6
Kruid met cayennepeper en paprikapoeder. Doe er de tomatenpuree bij en laat stoven. Breng op smaak met een scheutje rode wijnazijn.
1 tl sambal, 50 g krokante uitjes
7
Voeg er de sambal aan toe als de saus klaar is en kruid met een snuif zout. Doe alles in de hakmolen en voeg er de krokante uitjes aan toe. Mix tot een saus en laat afkoelen.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
De couscous
0,3 l Water, kurkuma, kippenkruiden, currypoeder
8
Breng het water aan de kook in een kookpot. Doe er kurkuma, kippenkruiden en currypoeder bij. Dat heet een ‘court bouillon’.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
200 g couscous
9
Giet de court bouillon over de couscous en laat wellen.
De tomatensalade
2 Sjalotten
10
Pel de sjalotten en snijd ze in fijne ringen. Doe ze in een kom met een scheut rode wijnazijn.
6 tomaten, peper, zout
11
Snijd de tomaten in plakjes, kwartjes en blokjes. Meng ze met en scheut olijfolie en kruid met peper en zout.
125 g kerstomaten
12
Halveer de kerstomaten en doe ze bij de rest van de tomaten.
0,5 bosjes Bieslook
13
Snipper de bieslook en meng door de tomaten.
De brochettes
14
Verwarm de barbecue voor.
1 rode ui, 1 rode paprika, 4 merguezworstjes
15
Pel de rode ui en snijd hem in grote stukken. Schil de paprika, verwijder zaden en zaadlijsten en snijd hem in stukken. Snijd de worstjes in stukken.
16
Steek afwisselend ui, paprika en merguez op spiesen en wrijf ze in met olijfolie.
17
BBQ spiesjes bak op.
Afwerken en serveren
18
Meng de couscous met de tomatensalade en breng op smaak met wat rode wijnazijn.
19
Serveer de brochettes met de tomaten- en couscoussalade en de koude saus.
De saus
olijfolie
1
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
2 ajuinen
2
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof ze in de olie.
1 teentje Look
3
Pel de knoflook en snipper hem fijn. Stoof de look met de ui.
2 tomaten
4
Snijd de tomaten in stukken en laat ze meestoven op een zacht vuur.
1 rode paprika
5
Verwijder de zaden en zaadlijsten van de paprika en snijd hem in stukken. Doe de paprika bij de tomaten.
cayennepeper, paprikapoeder, 2 tl Tomatenpuree, 1 scheutje Rode wijnazijn
6
Kruid met cayennepeper en paprikapoeder. Doe er de tomatenpuree bij en laat stoven. Breng op smaak met een scheutje rode wijnazijn.
1 tl sambal, 50 g krokante uitjes
7
Voeg er de sambal aan toe als de saus klaar is en kruid met een snuif zout. Doe alles in de hakmolen en voeg er de krokante uitjes aan toe. Mix tot een saus en laat afkoelen.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
De couscous
0,3 l Water, kurkuma, kippenkruiden, currypoeder
8
Breng het water aan de kook in een kookpot. Doe er kurkuma, kippenkruiden en currypoeder bij. Dat heet een ‘court bouillon’.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
200 g couscous
9
Giet de court bouillon over de couscous en laat wellen.
De tomatensalade
2 Sjalotten
10
Pel de sjalotten en snijd ze in fijne ringen. Doe ze in een kom met een scheut rode wijnazijn.
6 tomaten, peper, zout
11
Snijd de tomaten in plakjes, kwartjes en blokjes. Meng ze met en scheut olijfolie en kruid met peper en zout.
125 g kerstomaten
12
Halveer de kerstomaten en doe ze bij de rest van de tomaten.
0,5 bosjes Bieslook
13
Snipper de bieslook en meng door de tomaten.
De brochettes
14
Verwarm de barbecue voor.
1 rode ui, 1 rode paprika, 4 merguezworstjes
15
Pel de rode ui en snijd hem in grote stukken. Schil de paprika, verwijder zaden en zaadlijsten en snijd hem in stukken. Snijd de worstjes in stukken.
16
Steek afwisselend ui, paprika en merguez op spiesen en wrijf ze in met olijfolie.
17
BBQ spiesjes bak op.
Afwerken en serveren
18
Meng de couscous met de tomatensalade en breng op smaak met wat rode wijnazijn.
19
Serveer de brochettes met de tomaten- en couscoussalade en de koude saus.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Olijfolie
Ajuinen
2
Look
1 teentje
Tomaten
8
Rode paprika's
2
Cayennepeper
Paprikapoeder
Tomatenpuree
2 tl
Rode wijnazijn
1 scheutje
Sambal
1 tl
Krokante uitjes
50 g
Water
0,3 l
Kurkuma
Kippenkruiden
Currypoeder
Couscous
200 g
Sjalotten
2
Peper
Zout
Kerstomaten
125 g
Bieslook
0,5 bosjes
Rode ui
1
Merguezworstjes
4
Brochette van merguez met een tomaten- en couscoussalade
Nodig maar wat vrienden uit voor dit eenvoudige maar superlekkere gerecht op de barbecue: brochettes van merguez en couscous met veel groenten en een koude dipsaus.Instructies
De saus
olijfolie
1
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
2 ajuinen
2
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof ze in de olie.
1 teentje Look
3
Pel de knoflook en snipper hem fijn. Stoof de look met de ui.
2 tomaten
4
Snijd de tomaten in stukken en laat ze meestoven op een zacht vuur.
1 rode paprika
5
Verwijder de zaden en zaadlijsten van de paprika en snijd hem in stukken. Doe de paprika bij de tomaten.
cayennepeper, paprikapoeder, 2 tl Tomatenpuree, 1 scheutje Rode wijnazijn
6
Kruid met cayennepeper en paprikapoeder. Doe er de tomatenpuree bij en laat stoven. Breng op smaak met een scheutje rode wijnazijn.
1 tl sambal, 50 g krokante uitjes
7
Voeg er de sambal aan toe als de saus klaar is en kruid met een snuif zout. Doe alles in de hakmolen en voeg er de krokante uitjes aan toe. Mix tot een saus en laat afkoelen.
De couscous
0,3 l Water, kurkuma, kippenkruiden, currypoeder
8
Breng het water aan de kook in een kookpot. Doe er kurkuma, kippenkruiden en currypoeder bij. Dat heet een ‘court bouillon’.
200 g couscous
9
Giet de court bouillon over de couscous en laat wellen.
De tomatensalade
2 Sjalotten
10
Pel de sjalotten en snijd ze in fijne ringen. Doe ze in een kom met een scheut rode wijnazijn.
6 tomaten, peper, zout
11
Snijd de tomaten in plakjes, kwartjes en blokjes. Meng ze met en scheut olijfolie en kruid met peper en zout.
125 g kerstomaten
12
Halveer de kerstomaten en doe ze bij de rest van de tomaten.
0,5 bosjes Bieslook
13
Snipper de bieslook en meng door de tomaten.
De brochettes
14
Verwarm de barbecue voor.
1 rode ui, 1 rode paprika, 4 merguezworstjes
15
Pel de rode ui en snijd hem in grote stukken. Schil de paprika, verwijder zaden en zaadlijsten en snijd hem in stukken. Snijd de worstjes in stukken.
16
Steek afwisselend ui, paprika en merguez op spiesen en wrijf ze in met olijfolie.
17
BBQ spiesjes bak op.
Afwerken en serveren
18
Meng de couscous met de tomatensalade en breng op smaak met wat rode wijnazijn.
19
Serveer de brochettes met de tomaten- en couscoussalade en de koude saus.