Instructies

4 personen

De saus

olijfolie
1

Verwarm een scheut olijfolie in een pan.

2 ajuinen
2

Pel de uien en snijd ze grof. Stoof ze in de olie.

1 teentje Look
3

Pel de knoflook en snipper hem fijn. Stoof de look met de ui.

2 tomaten
4

Snijd de tomaten in stukken en laat ze meestoven op een zacht vuur.

1 rode paprika
5

Verwijder de zaden en zaadlijsten van de paprika en snijd hem in stukken. Doe de paprika bij de tomaten.

cayennepeper, paprikapoeder, 2 tl Tomatenpuree, 1 scheutje Rode wijnazijn
6

Kruid met cayennepeper en paprikapoeder. Doe er de tomatenpuree bij en laat stoven. Breng op smaak met een scheutje rode wijnazijn.

1 tl sambal, 50 g krokante uitjes
7

Voeg er de sambal aan toe als de saus klaar is en kruid met een snuif zout. Doe alles in de hakmolen en voeg er de krokante uitjes aan toe. Mix tot een saus en laat afkoelen.

De couscous

0,3 l Water, kurkuma, kippenkruiden, currypoeder
8

Breng het water aan de kook in een kookpot. Doe er kurkuma, kippenkruiden en currypoeder bij. Dat heet een ‘court bouillon’.

200 g couscous
9

Giet de court bouillon over de couscous en laat wellen.

De tomatensalade

2 Sjalotten
10

Pel de sjalotten en snijd ze in fijne ringen. Doe ze in een kom met een scheut rode wijnazijn.

6 tomaten, peper, zout
11

Snijd de tomaten in plakjes, kwartjes en blokjes. Meng ze met en scheut olijfolie en kruid met peper en zout.

125 g kerstomaten
12

Halveer de kerstomaten en doe ze bij de rest van de tomaten.

0,5 bosjes Bieslook
13

Snipper de bieslook en meng door de tomaten.

De brochettes

14

Verwarm de barbecue voor.

1 rode ui, 1 rode paprika, 4 merguezworstjes
15

Pel de rode ui en snijd hem in grote stukken. Schil de paprika, verwijder zaden en zaadlijsten en snijd hem in stukken. Snijd de worstjes in stukken.

16

Steek afwisselend ui, paprika en merguez op spiesen en wrijf ze in met olijfolie.

17

BBQ spiesjes bak op.

Afwerken en serveren

18

Meng de couscous met de tomatensalade en breng op smaak met wat rode wijnazijn.

19

Serveer de brochettes met de tomaten- en couscoussalade en de koude saus.