Pastasalade niçoise
Pastasalade niçoise
Pastasalade niçoise
Pastasalade niçoise
Ingrediënten
4 personen
Sperzieboontjes
300 g
Spirelli
500 g
Eieren
4
Rode paprika
1
Rucola
1 bosje
Lente-uien
4
Slahart
1
Kerstomaten
10
Ansjovisfilet
1 blikje
Artisjokharten
1 bokaal
Zwarte olijven
100 g
Tonijn
2 blikje
Balsamicoazijn
Peper
Zout
Olijfolie
Pijnboompitten
handvol
Benodigdheden
Keukenpapier
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Breng water met een flinke scheut zout aan de kook voor de pasta.
300 g sperzieboontjes
2
Breek de uiteinden van de boontjes en kook ze beetgaar in het kokende water. Schep ze uit het water en koel meteen af in koud water.
500 g Spirelli
3
Kook de pasta gaar in het water.
4 eieren
4
Kook de eieren 8 minuten. Dat kan gerust in de kookpot samen met de pasta. Ze moeten niet helemaal hard zijn.
1 rode paprika
5
Schil de paprika en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng met de boontjes.
1 bosje Rucola
6
Was de rucola en laat uitlekken. Meng met de paprika en de boontjes.
4 lente-uien, 1 slahart
7
Snipper de lente-uien en het slahart. Doe ze bij de rest van de groenten.
10 kerstomaten
8
Halveer de kerstomaten en meng ze door de salade.
1 blikje ansjovisfilet
9
Snijd de ansjovisfilets wat kleiner.
1 bokaal artisjokharten
10
Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze in vier.
100 g Zwarte olijven
11
Schep de ansjovis, de artisjokharten en de olijven door de salade.
2 blikje tonijn, balsamicoazijn, peper, zout, olijfolie
12
Breek de tonijn in stukken en leg hem op de salade. Doe er een scheutje balsamico en een scheutje olijfolie bij. Kruid met peper en zout. Schep voorzichtig door elkaar.
13
Giet de pasta af en koel onder koud stromend water.
14
Pel de eieren en snijd ze in vier.
handvol pijnboompitten
15
Verwarm wat olijfolie in een pan en rooster de pijnboompitten. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
16
Werk de salade af met partjes ei en geroosterde pijnboompitten.
1
Breng water met een flinke scheut zout aan de kook voor de pasta.
300 g sperzieboontjes
2
Breek de uiteinden van de boontjes en kook ze beetgaar in het kokende water. Schep ze uit het water en koel meteen af in koud water.
500 g Spirelli
3
Kook de pasta gaar in het water.
4 eieren
4
Kook de eieren 8 minuten. Dat kan gerust in de kookpot samen met de pasta. Ze moeten niet helemaal hard zijn.
1 rode paprika
5
Schil de paprika en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng met de boontjes.
1 bosje Rucola
6
Was de rucola en laat uitlekken. Meng met de paprika en de boontjes.
4 lente-uien, 1 slahart
7
Snipper de lente-uien en het slahart. Doe ze bij de rest van de groenten.
10 kerstomaten
8
Halveer de kerstomaten en meng ze door de salade.
1 blikje ansjovisfilet
9
Snijd de ansjovisfilets wat kleiner.
1 bokaal artisjokharten
10
Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze in vier.
100 g Zwarte olijven
11
Schep de ansjovis, de artisjokharten en de olijven door de salade.
2 blikje tonijn, balsamicoazijn, peper, zout, olijfolie
12
Breek de tonijn in stukken en leg hem op de salade. Doe er een scheutje balsamico en een scheutje olijfolie bij. Kruid met peper en zout. Schep voorzichtig door elkaar.
13
Giet de pasta af en koel onder koud stromend water.
14
Pel de eieren en snijd ze in vier.
handvol pijnboompitten
15
Verwarm wat olijfolie in een pan en rooster de pijnboompitten. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
16
Werk de salade af met partjes ei en geroosterde pijnboompitten.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Sperzieboontjes
300 g
Spirelli
500 g
Eieren
4
Rode paprika
1
Rucola
1 bosje
Lente-uien
4
Slahart
1
Kerstomaten
10
Ansjovisfilet
1 blikje
Artisjokharten
1 bokaal
Zwarte olijven
100 g
Tonijn
2 blikje
Balsamicoazijn
Peper
Zout
Olijfolie
Pijnboompitten
handvol
Pastasalade niçoise
Een pastasalade is een klassieker en een salade niçoise ook. Je kunt de twee perfect combineren, zoals Jeroen in dit recept laat zien.Instructies
1
Breng water met een flinke scheut zout aan de kook voor de pasta.
300 g sperzieboontjes
2
Breek de uiteinden van de boontjes en kook ze beetgaar in het kokende water. Schep ze uit het water en koel meteen af in koud water.
500 g Spirelli
3
Kook de pasta gaar in het water.
4 eieren
4
Kook de eieren 8 minuten. Dat kan gerust in de kookpot samen met de pasta. Ze moeten niet helemaal hard zijn.
1 rode paprika
5
Schil de paprika en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng met de boontjes.
1 bosje Rucola
6
Was de rucola en laat uitlekken. Meng met de paprika en de boontjes.
4 lente-uien, 1 slahart
7
Snipper de lente-uien en het slahart. Doe ze bij de rest van de groenten.
10 kerstomaten
8
Halveer de kerstomaten en meng ze door de salade.
1 blikje ansjovisfilet
9
Snijd de ansjovisfilets wat kleiner.
1 bokaal artisjokharten
10
Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze in vier.
100 g Zwarte olijven
11
Schep de ansjovis, de artisjokharten en de olijven door de salade.
2 blikje tonijn, balsamicoazijn, peper, zout, olijfolie
12
Breek de tonijn in stukken en leg hem op de salade. Doe er een scheutje balsamico en een scheutje olijfolie bij. Kruid met peper en zout. Schep voorzichtig door elkaar.
13
Giet de pasta af en koel onder koud stromend water.
14
Pel de eieren en snijd ze in vier.
handvol pijnboompitten
15
Verwarm wat olijfolie in een pan en rooster de pijnboompitten. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
16
Werk de salade af met partjes ei en geroosterde pijnboompitten.