Chinese kippensoep met kruidenomelet
Chinese kippensoep met kruidenomelet
Ingrediënten
4 personen
Gember
40 g
Ajuinen
2
Arachideolie
2 scheutjes
Look
3 teentjes
Sambal
1 een flinke koffielepel
Water
3 l
Sojasaus
0,1 l
Kippenbouten
4
Gedroogde chinese zwarte champignons
100 g
Noedels
100 g
Eieren
4
Selder
7 stengels
Wortels
3
Sojascheuten
200 g
Benodigdheden
Casserole of ruime kookpot, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
40 g gember, 2 ajuinen
1
Pel de uien en schil de teen gember.
1 scheutje arachideolie
2
Laat een scheut arachideolie heet worden in een casserole.
3
Snijd de ui in fijne ringetjes. Snijd de gember in julienne.
4
Stoof de ui en de gember aan in de hete vetstof.
3 teentjes Look
5
Pel en snijd de look fijn. Laat de look meestoven in de casserole.
1 een flinke koffielepel sambal
6
Doe er de sambal bij en meng onder de stovende groenten.
3 l Water, 0,1 l sojasaus
7
Giet het kokende water in de casserole en breng het geheel op smaak met de sojasaus.
4 kippenbouten
8
Verwijder het vel van de kippenbouten en voeg ze vervolgens toe aan de soep. Laat de kippenbouten vervolgens 40 minuten rustig garen in de soep.
100 g gedroogde Chinese zwarte champignons, 100 g noedels
9
Doe de Chinese zwarte champignons en de Chinese noedels in aparte, ruime mengkommen. Zet beiden onder kokend water en laat ze rustig weken.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
4 eieren
10
Kluts de eieren met een scheutje melk in een ruime mengkom. Meng er vervolgens de fijngesnipperde bieslook onder.
1 scheutje arachideolie
11
Zet een pan op het vuur en laat er een scheutje arachideolie in verwarmen.
12
Bak dunne omeletjes van het eiermengsel. Giet tussen de omeletjes door steeds een beetje extra arachideolie in de pan.
7 stengels selder
13
Spoel de selder onder koud water. Snijd de stengels selder in fijne stukken.
3 Wortels
14
Schil de wortelen en snijd ze in julienne.
15
Haal de gare kippenbouten uit de bouillon.
200 g Sojascheuten
16
Voeg de selder en de wortelen toe aan de bouillon, gevolgd door de gewelde zwarte champignons en de sojascheuten.
17
Pluk het vlees van de kippenbouten en voeg toe aan de bouillon.
18
Doe wat van de noedels in een diep bord en giet er vervolgens wat van de Chinese kippensoep over.
19
Snijd de kruidenomelet in reepjes en werk er het bord mee af.
40 g gember, 2 ajuinen
1
Pel de uien en schil de teen gember.
1 scheutje arachideolie
2
Laat een scheut arachideolie heet worden in een casserole.
3
Snijd de ui in fijne ringetjes. Snijd de gember in julienne.
4
Stoof de ui en de gember aan in de hete vetstof.
3 teentjes Look
5
Pel en snijd de look fijn. Laat de look meestoven in de casserole.
1 een flinke koffielepel sambal
6
Doe er de sambal bij en meng onder de stovende groenten.
3 l Water, 0,1 l sojasaus
7
Giet het kokende water in de casserole en breng het geheel op smaak met de sojasaus.
4 kippenbouten
8
Verwijder het vel van de kippenbouten en voeg ze vervolgens toe aan de soep. Laat de kippenbouten vervolgens 40 minuten rustig garen in de soep.
100 g gedroogde Chinese zwarte champignons, 100 g noedels
9
Doe de Chinese zwarte champignons en de Chinese noedels in aparte, ruime mengkommen. Zet beiden onder kokend water en laat ze rustig weken.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
4 eieren
10
Kluts de eieren met een scheutje melk in een ruime mengkom. Meng er vervolgens de fijngesnipperde bieslook onder.
1 scheutje arachideolie
11
Zet een pan op het vuur en laat er een scheutje arachideolie in verwarmen.
12
Bak dunne omeletjes van het eiermengsel. Giet tussen de omeletjes door steeds een beetje extra arachideolie in de pan.
7 stengels selder
13
Spoel de selder onder koud water. Snijd de stengels selder in fijne stukken.
3 Wortels
14
Schil de wortelen en snijd ze in julienne.
15
Haal de gare kippenbouten uit de bouillon.
200 g Sojascheuten
16
Voeg de selder en de wortelen toe aan de bouillon, gevolgd door de gewelde zwarte champignons en de sojascheuten.
17
Pluk het vlees van de kippenbouten en voeg toe aan de bouillon.
18
Doe wat van de noedels in een diep bord en giet er vervolgens wat van de Chinese kippensoep over.
19
Snijd de kruidenomelet in reepjes en werk er het bord mee af.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Gember
40 g
Ajuinen
2
Arachideolie
2 scheutjes
Look
3 teentjes
Sambal
1 een flinke koffielepel
Water
3 l
Sojasaus
0,1 l
Kippenbouten
4
Gedroogde chinese zwarte champignons
100 g
Noedels
100 g
Eieren
4
Selder
7 stengels
Wortels
3
Sojascheuten
200 g
Chinese kippensoep met kruidenomelet
Voor de liefhebbers van Aziatische soepen is deze een echte aanrader. Jeroen maakt een pittige Chinese soep boordevol groenten, noedels en heerlijke zwarte champignons. Geen betere manier om de week goed in te zetten dan een oosters getinte soep op maandag?Instructies
40 g gember, 2 ajuinen
1
Pel de uien en schil de teen gember.
1 scheutje arachideolie
2
Laat een scheut arachideolie heet worden in een casserole.
3
Snijd de ui in fijne ringetjes. Snijd de gember in julienne.
4
Stoof de ui en de gember aan in de hete vetstof.
3 teentjes Look
5
Pel en snijd de look fijn. Laat de look meestoven in de casserole.
1 een flinke koffielepel sambal
6
Doe er de sambal bij en meng onder de stovende groenten.
3 l Water, 0,1 l sojasaus
7
Giet het kokende water in de casserole en breng het geheel op smaak met de sojasaus.
4 kippenbouten
8
Verwijder het vel van de kippenbouten en voeg ze vervolgens toe aan de soep. Laat de kippenbouten vervolgens 40 minuten rustig garen in de soep.
100 g gedroogde Chinese zwarte champignons, 100 g noedels
9
Doe de Chinese zwarte champignons en de Chinese noedels in aparte, ruime mengkommen. Zet beiden onder kokend water en laat ze rustig weken.
4 eieren
10
Kluts de eieren met een scheutje melk in een ruime mengkom. Meng er vervolgens de fijngesnipperde bieslook onder.
1 scheutje arachideolie
11
Zet een pan op het vuur en laat er een scheutje arachideolie in verwarmen.
12
Bak dunne omeletjes van het eiermengsel. Giet tussen de omeletjes door steeds een beetje extra arachideolie in de pan.
7 stengels selder
13
Spoel de selder onder koud water. Snijd de stengels selder in fijne stukken.
3 Wortels
14
Schil de wortelen en snijd ze in julienne.
15
Haal de gare kippenbouten uit de bouillon.
200 g Sojascheuten
16
Voeg de selder en de wortelen toe aan de bouillon, gevolgd door de gewelde zwarte champignons en de sojascheuten.
17
Pluk het vlees van de kippenbouten en voeg toe aan de bouillon.
18
Doe wat van de noedels in een diep bord en giet er vervolgens wat van de Chinese kippensoep over.
19
Snijd de kruidenomelet in reepjes en werk er het bord mee af.