Instructies
4 personen
40 g gember, 2 ajuinen
1
Pel de uien en schil de teen gember.
1 scheutje arachideolie
2
Laat een scheut arachideolie heet worden in een casserole.
3
Snijd de ui in fijne ringetjes. Snijd de gember in julienne.
4
Stoof de ui en de gember aan in de hete vetstof.
3 teentjes Look
5
Pel en snijd de look fijn. Laat de look meestoven in de casserole.
1 een flinke koffielepel sambal
6
Doe er de sambal bij en meng onder de stovende groenten.
3 l Water, 0,1 l sojasaus
7
Giet het kokende water in de casserole en breng het geheel op smaak met de sojasaus.
4 kippenbouten
8
Verwijder het vel van de kippenbouten en voeg ze vervolgens toe aan de soep. Laat de kippenbouten vervolgens 40 minuten rustig garen in de soep.
100 g gedroogde Chinese zwarte champignons, 100 g noedels
9
Doe de Chinese zwarte champignons en de Chinese noedels in aparte, ruime mengkommen. Zet beiden onder kokend water en laat ze rustig weken.
4 eieren
10
Kluts de eieren met een scheutje melk in een ruime mengkom. Meng er vervolgens de fijngesnipperde bieslook onder.
1 scheutje arachideolie
11
Zet een pan op het vuur en laat er een scheutje arachideolie in verwarmen.
12
Bak dunne omeletjes van het eiermengsel. Giet tussen de omeletjes door steeds een beetje extra arachideolie in de pan.
7 stengels selder
13
Spoel de selder onder koud water. Snijd de stengels selder in fijne stukken.
3 Wortels
14
Schil de wortelen en snijd ze in julienne.
15
Haal de gare kippenbouten uit de bouillon.
200 g Sojascheuten
16
Voeg de selder en de wortelen toe aan de bouillon, gevolgd door de gewelde zwarte champignons en de sojascheuten.
17
Pluk het vlees van de kippenbouten en voeg toe aan de bouillon.
18
Doe wat van de noedels in een diep bord en giet er vervolgens wat van de Chinese kippensoep over.
19